Bu ilanı gördükten sonra Türkiye'de araba almak haram bana:(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AstRA_ZN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Valla vergisini bilmem ama 1 ay önce İngiltere'deydim 16bin paunda 2003 M3 vardı, bir arkadaşın da dediği gibi jipler 5bin-7bin arası 2001-2003 land rover, x5 vardı. Tabi gitmişken Opel'ede uğradım daha doğrusu Vauxhall'a parça almak için ama Almanya'dan sipariş ile 1 haftada geleceğini söyleyediklerinde vazgeçtim. Tek hatırladığım 18 jantlı Corsa VXR ın fiyatı 16bin küsürlü bişeylerdi.

Yurtdışında hesaplı olabilecek şey sadece otomobil gibi üretime dayalı teknoloji ürünlerinin bir kısmı.Bizim tezgahta 2 milyona satılan tişörtü adamlar 15 Euro dan
satıyor.Ayakkabı desen kolaysa al giy 50-60 Ytl den. Meyve sebze desen ona keza.Sonuçta oturup araba ile beslenecek yada giyinecek değiliz.Kısa süreli gezmeye gidince , tek noktadan bakınca cazip görünüyor gibi olsada madalyonun arka yüzünün öyle olmadığını düşünüyorum.

İngiltere'de yaşayan bacanağım Türk'lerin yaşan tarzını baz alınca bizlerin daha zengin olduğunu söylüyor. Kendisi yıllardır nokianın takoz diye tabir edilen cep telefonunu kullanıyor, bizim ülkedeki çocukların cep telefonlarının bile lüks olduğunu söylüyor, uzun yıllardır İngiltere'de yaşadığı halde yeni bir arabası olmamış, hep eskilerle idare etmiş, buradaki ev ziyaretlerinde her evde en az 2 televizyon olmasına bile şaşırıyor. Ya o atıyor ya biz buradan yanlış görüyoruz. ( Hep ikinci el mal edinmenin kolay, yeni/sıfır mal edinmenin çok zor olduğundan bahseder)

İngilterede araba fiatları ucuz olabilir ,fakat yaşam çok pahallı Arabası olmayana iş yok çünki servis anlayışı diye bir hizmet yok. Her isteyen itediği evi kiralayamıyor ev sahibiyle muhatap olamıyorsun direk ilişki emlakçı ile onlarda hukuk mezunu maaş bordosunu isteyip kirayı ödeyip ödeyemeyeceine göre veriyorlar . Verilen hizmetlerin ve vergilerin ödemesi kişinin ücreti eline geçmeden kesilip ilgili birimlere yatırılıyor , Bu ba benzer daha bir çok neden var .Orada geçim sıkıntısı çekenler özellikle emekliler ülkemize göç ediyor didim onları istilasına uğramış gibi. Daha doğrusu didim bürk denilse yerinde olabilir. Her nedense biz kendi ülkemizin kıymetini bilemiyoruz.;)

sonunda kadar katılıyorum.buraya gelen araca iki katı da vergi biniyor bu sadece bir örnek daha ne konularda neler yapıyolar açsak burada bitmez.YA SEV YA TERKET zihniyeti olduğu sürece bizden bişi olmaz zaten:( birde www.mobile.de yi inceleyinde iyice şok olun avrupadaki güzelim araçları ve satıldığı fiyatalrı görüp :)

İngiltere'de yaşayan bacanağım Türk'lerin yaşan tarzını baz alınca bizlerin daha zengin olduğunu söylüyor. Kendisi yıllardır nokianın takoz diye tabir edilen cep telefonunu kullanıyor, bizim ülkedeki çocukların cep telefonlarının bile lüks olduğunu söylüyor, uzun yıllardır İngiltere'de yaşadığı halde yeni bir arabası olmamış, hep eskilerle idare etmiş, buradaki ev ziyaretlerinde her evde en az 2 televizyon olmasına bile şaşırıyor. Ya o atıyor ya biz buradan yanlış görüyoruz. ( Hep ikinci el mal edinmenin kolay, yeni/sıfır mal edinmenin çok zor olduğundan bahseder)

Çok doğru Savaş abi o kadar şaşırmıştım ki 2.el dükkanlarını görünce. Kıyafet alayım dedim kendime evdekilere sordum bir yer söylediler 2.el kıyafet yıkayıp giyersin tertemiz oluyor biz hep ordan alıyoruz dediler ben şok oldum alışmamış ki. Türkiye parası ile bakınca tabiki biraz pahalı gelebiliyor vergileri bilmiyorum ama asgari 1100paund, kiraların yüksek olduğunu biliyorum sadece onun haricinde yaşanabilinir geldi bana sigara içmezseniz.:rolleyes: Telefon alayım dedim ucuzdur diye öyle üst seri model bulamadım Brightonda ama 60paund a burada 300ytl ye satılan telefonlar hemde 10paund luk kontörlü hattıyla. Bizim yaşantımız gerçekten onlara göre lüks çünkü orada benim gördüğüm kimse kıyafete, eve, arabaya önem vermiyor çok rahat bir şekilde yaşıyorlar bizden farklı olarak abartı bir şekilde aç kalmaya dayanamıyorlar.

Çok doğru Savaş abi o kadar şaşırmıştım ki 2.el dükkanlarını görünce. Kıyafet alayım dedim kendime evdekilere sordum bir yer söylediler 2.el kıyafet yıkayıp giyersin tertemiz oluyor biz hep ordan alıyoruz dediler ben şok oldum alışmamış ki. Türkiye parası ile bakınca tabiki biraz pahalı gelebiliyor vergileri bilmiyorum ama asgari 1100paund, kiraların yüksek olduğunu biliyorum sadece onun haricinde yaşanabilinir geldi bana sigara içmezseniz.:rolleyes: Telefon alayım dedim ucuzdur diye öyle üst seri model bulamadım Brightonda ama 60paund a burada 300ytl ye satılan telefonlar hemde 10paund luk kontörlü hattıyla. Bizim yaşantımız gerçekten onlara göre lüks çünkü orada benim gördüğüm kimse kıyafete, eve, arabaya önem vermiyor çok rahat bir şekilde yaşıyorlar bizden farklı olarak abartı bir şekilde aç kalmaya dayanamıyorlar.
Sen gidip gördüğün için konuyu daha net yorumluyorsun. Baldızım iyi sayılabilecek bir otelin müdürü. Baldızımın giysilerinin yarıdan çoğu ikinci el. Bizim ülkede kaç tane otel müdürü seviyesindekiler ikinci el giysi kullanıyor, artık bazı ailelerin çocukları bile kardeşlerinin küçük gelenlerini eski diye kullanmaz oldu. ( Üretmeye alışamadık ama tüketmeye özellikle de benim gereksiz gördüğüm lüks tüketime çok çabuk alıştık. Sanki ülkede lale devri tekrar yaşanıyor. Ekonomik kriz var diye yırtınıyorduk, başımızdakiler yok dedi, ekonomimiz çok güçlü dediler sonuç dolar: 1,70 YTL. yi de gördü. Büyüklere masallara devam. )

en güzeli almanya araba bakımından :D benim bir arkadaşım gitti a3 alıp gelecek burada aldığımız astra fiyatından ucuza :D

Sen gidip gördüğün için konuyu daha net yorumluyorsun. Baldızım iyi sayılabilecek bir otelin müdürü. Baldızımın giysilerinin yarıdan çoğu ikinci el. Bizim ülkede kaç tane otel müdürü seviyesindekiler ikinci el giysi kullanıyor, artık bazı ailelerin çocukları bile kardeşlerinin küçük gelenlerini eski diye kullanmaz oldu. ( Üretmeye alışamadık ama tüketmeye özellikle de benim gereksiz gördüğüm lüks tüketime çok çabuk alıştık. Sanki ülkede lale devri tekrar yaşanıyor. Ekonomik kriz var diye yırtınıyorduk, başımızdakiler yok dedi, ekonomimiz çok güçlü dediler sonuç dolar: 1,70 YTL. yi de gördü. Büyüklere masallara devam. )

Hamdolsun dolar 1.70 Savaş abi;)...Kriz yok hamdolsun diyo başımızdaki:mad:

yazıklar olsun..:mad:

Geri