brc lpg sorunu

bektas_butun

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selam opelim net üyeleri.

benim aracım 98 model astra cd. brc marka lpg takılı. daha takılalı 7 ay oldu.

dün bi sorunla karşılaştım. benzinlikte gazı tam doldurdum. aradan bi iki saat geçtikten sonra gaz göstergelerinin dördü birden yanıp sönmeye başladı. bu devamlı olarak böyle devam ediyor. arabayı istop edip tekrar çalıştırıyon düzeliyo, 5 dk sonra gene tüm lambaları yanıp sönmeye başlıyor.

bu bi sorunmudur acaba yoksa depo tam dolu olduğu içinmi yaptı. ama ben her zaman depoyu tam doldururdum hiç yapmazdı.
acaba daha önce başına gelen varmıdır????

teşekkürler.

tam doldurdum derken biliyorsunuz tankınız kaç litre ise %80 ni doldurmanız gerekiyor.Yani
60lt ile 48 litre gaz almalısınız.Bana güvenlik ikazı olabilir gibi geliyor
selamlar

Evet katılıyorum, ben de fulliycez deyip doldurttugumda 36 lt alması gerekirken 37 falan alıyor ve şamandıradan tırrr diye ses geliyor, ve kesiyor, bu sürede cok az da olmasına ragmen, pompacı farkedene kadar ya da uyarana kadar 1 lt daha alıyor ve ben de calıstırdıgımda iceride 4 ü birden yanıp sönüyor.Tüketim olarak bi sorunla karsılasmadım ama bana da güvenlik ikazı gibi geliyor.

Ben de bundan sonra doldururken fulleyecez ama 36 lt de kesermisin diye belirtiyorum.

Bu tarz dolumlarımda 4 ü birden hic yanıp sönmedi.

İİ günler

evet dediğiniz olabilir.
dırrrttlamaya başlıyo. sonra susuyo ve biraz daha alıyo. en sonunda pompa kendi kendine sinyal vererek doldu diye duruyo.
ben son 3 - 4 seferdir böyle yapıyordum. herhalde çok doldurduğumu söylemeye çalışıyor.

benimkinde de 4 tanesi birden yanıp sönüyor.şimdiye kadar bir zararını görmedim.

galiba tam doldurmayla alakalı değil ismini bilemediğim bir sensörün arızalı olmasıyla alakalı yazılımla düzeltiliyor ama bir süre sonra yine bozuluyor

istop etmek nedir yaaa....

stop kelimesini halk arasında değişmiş hali

Deponuzda fazla LPG olması durumunda sistemin uyarı sinyalidir. Sorun değildir.

Saygılarımızla

MOCAN OTOGAZ

Kaan Arslanlı

galiba tam doldurmayla alakalı değil ismini bilemediğim bir sensörün arızalı olmasıyla alakalı yazılımla düzeltiliyor ama bir süre sonra yine bozuluyor

Deponuzda fazla LPG olması durumunda sistemin uyarı sinyalidir. Sorun değildir.

Saygılarımızla

MOCAN OTOGAZ

Kaan Arslanlı

teşekkür ederim kaan bey.
evet doğru cevap bu olmalı. çünkü 100 km kadar yol yaptım. artık yapmıyor bu hatayı.

Geri