brake pad :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan psidia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dediğiniz gibi sensörde arıza varmış değişince halloldu.Yeni takılan malzemede arıza varmış,çok şükür halloldu :)

"Break pad" hatası bende de geçenlerde çıktı. Sorunun ne olduğunu tam olarak bilmiyorum bugün bi ustaya uğramakta fayda var. Sensör arızası mı, sensörler yerinden mi çıkmış yoksa balata mı bitmiş öğreneceğiz.

Aslında küçük bir ayrıntı olarak görünse de bazen önemli arızaların da habercisi olabiliyor bu türk ayrıntılar.
Aracımdaki sözkonusu hata sensörün kopmasından kaynaklanmış. Akis körüğüne tel dolanmış, körüğü kesmiş, körüğün içindeki yaz komple jant ve davlumbazın içine yayılmış. İşin ilginç yanı bir damlası bile dışa taşmadan. Süre kısa olduğu için de ısınmadan kaynaklanan yanma kokusu da görülmedi. Neyse körük değişti. Her ne kadar kalfa bu sensöre gerek yok biz bunu düz bağlarız hata da vermez desede, ben bu arata bu özellik varsa neden 20 TL için o özelliği öldüreyim. Bakın o önemiz denilen uyarı bana daha erken bir şekilde çok daha önemli bir arızayı gösterdi.

brake pad uyarısının ekrandan sılınmase için yan sanayi sensör değil, orijinal sensör kullanmalısınız. ben yaşadım. yan sanayi taktık 1 hafta sonra aynı uyarıyı verdi. gittim yetkili servise, fren ikaz sensörünü orijinaliyle değiştim 1,5 yıl oldu herşey normal.

breake pad yazısı bende de var. opellerin kanayan yarası elektronik askamı zaten. motor- yürüyen 10 numara 5 yıldız ama elektronik aksamları çok hassas. bende sensörleri değiştirmeyi deneyim. teşekkürler

Geri