brake pad

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kboran
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kboran

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
slm arkadaşlar, aracımı iki hafta önce özel servise götürdüm.ve arka denge pabuçlarını değiştirttim virajlarda çok yatıyordu. daha sonra bugün işten gelirken üç beş defa ayrı ayrı yerlerde firene bastım fakat abartı fren değil ve brake pad yazısı çıktı eve yaklaştığımda garaja girmek için frene bastığımda uyarı kayboldu tekrar frene bastığımda çıktı anlamadım. sizce yapılan tamir işi ile ilgisi olabilirmi ? fren balatalarının dört tekerde de değişmesi mi lazım veya nasıl bir yol izlemeliyim. şimdiden teşekkürler.

slm arkadaşlar, aracımı iki hafta önce özel servise götürdüm.ve arka denge pabuçlarını değiştirttim virajlarda çok yatıyordu. daha sonra bugün işten gelirken üç beş defa ayrı ayrı yerlerde firene bastım fakat abartı fren değil ve brake pad yazısı çıktı eve yaklaştığımda garaja girmek için frene bastığımda uyarı kayboldu tekrar frene bastığımda çıktı anlamadım. sizce yapılan tamir işi ile ilgisi olabilirmi ? fren balatalarının dört tekerde de değişmesi mi lazım veya nasıl bir yol izlemeliyim. şimdiden teşekkürler.

Fren balatalarınız bitmek üzere yakın bi zamanda yenileriyle değiştirin;) Aksi halde balatalar bittiğinde (tecrübeyle sabit) demir demire sürter gibi ses gelicek bu durum size yeni disklere yada disklerde torna işlemine (tavsiye etmem) mal olacaktır...

Fren balatalarınız bitmek üzere yakın bi zamanda yenileriyle değiştirin;) Aksi halde balatalar bittiğinde (tecrübeyle sabit) demir demire sürter gibi ses gelicek bu durum size yeni disklere yada disklerde torna işlemine (tavsiye etmem) mal olacaktır...
:good:Opel Brake Pad Uyarı Yazısı
Aracınızda gösterge ekranında Brake Pad yazısı çıktığında yapmanız gereken işlemler aşağıda sıralanmaktadır.

Aracınızın Fren Balatalarını Kontrol Ettiriniz. ( Fren Balataları Azalmışsa Değişmesi Gerekir.)
Aracınızın Fren ikaz Sensörlerini Kontrol Ettiriniz.

Brake Pad Uyarısını aldığınız zaman aracınızı servise götürüp baktırmanızı öneririm.

Kurtuluş lazım olursa özelden iyi bir usta önerebilirim.....

siz yinede balata seviyesini bir kontrol edin..usta viraj denge pabucunu degistirirken balatanin uzerindeki sensorun fisini yalnislikla kesmis veya yerinden cikartmis olabilir..benim basima gelmisti ;)

vay be bende yeni yeni öğrenioyrim :D

Fren balatası bitmiş.

arkadaşlar sabah işe gelirken bir defa bile uyarı vermedi anlamadım bu işi...

tekrar hepinize teşekkür ederim. özdemir msj. bekliyorum.

kablosunda bı temassızlık vardır. bende oyle olmustu. hatta halen her seferınde cıkıyo yıne bı yerlerden koptu heralde :D

Geri