Böyle Sorun Olur Mu? :(

green__dewil

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba Arkadaşlar;

Opel Astra CDTI 1,3 Enjoy SP Aracım var. Aracımdan çok memnunum. Özellikle yakıtından. Yaklaşık 6 ay önce babam saçma sapan bir yerden mazot almış. (Normal şartlarda aracıma Opetten başka yerden kesinlikle yakıt almıyorum.) O Zamandan sonra aracımda bir gariplik var.

-Araç normal hızında normal bir şekilde giderken şak diye arıza ışığını yakıyor ve stop ediyor.

-Biraz bekleyip marşa bastığımda almıyor. 2. defa bastığımda genellikle çalışıyor.

-Arıza ışığı yanıyor, araç çalışırken sönüyor.

-Bu durum yaşandıktan sonra araba bazen çekişten düşüyor ve 3000 devirin yukarısına çıkmıyor (Bu çok az oluyor.)

-Aradan 2-3 hafta geçtiğinde arıza ışığı otomatik sönüyor. 3-5 gün sonra aynı arızayı yeniden yapıyor.

-Arızanın giderilmesi için Ankara Opis 'e gittim. Araç cihaza bağlandı. "Tanımlanamayan Arıza" dediği için onlarda arızayı silip silip gönderiyorlar. (Onlar silmese bile zaten araç otomatik 2-3 hafta sonra kendi söndürüyor.) "Abi aracın birşeyi yok diyorlar. Birşeyi olmayan arabanının bunu yapması normal mi? :mad:

Ben kafama göre yakıt pompasını ve yakıtla ilgili diğer parcaları değiştirdim. Sonuç aynı. Depoda pislik vardır diye düşündüm 5-10 kutu temizleme katkısı aldım depoya kattım.:mad:

Bu sorunu daha önce yaşayıp, sorunu çözümleyebilen arkadaşlar varsa çok acil yardımlarını talep ediyorum. Arabadan soğudum inanın ki :confused::confused:

Şimdiden Teşekkürler.

uludağ bosch car servis var opisin 1 km filan ilerisinde enjektörleri söktürüp temizletip basınç ayarını yaptır.sonra dua et bana Allah razı olsun diye :)

aynı sorun aracı ilk aldığımda bendede vardı bende ışık yanmıyordu fakat 2 veya 3 basmada anca çalışıyordu servise götürdüm beyine program attılar düzelmişti.

uludağ bosch car servis var opisin 1 km filan ilerisinde enjektörleri söktürüp temizletip basınç ayarını yaptır.sonra dua et bana Allah razı olsun diye :)

Deneyelim Yarın Bu Sorunu Giderebilirsek Eğer Bir Ankara Buluşmasında Tatlını Alıp Geleceğim :)

Üstat Birde Adres Nere Tam Olarak. Ankara da 2 Tane Opis Varya Ondan Teyit Almak İstedim.
İskitler Ve İstanbul Yolu Üzerinde. İstanbul Yolu Üzerinde Olduğunu Sanıyorum Ama Garanti Olsun :)

iskitlerdeki ustam tesviyeci caddesinin devamında kime sorsan gösterir.uludağ bosch servis

Geri