bosa attigimda asiri hararet dusmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erol14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erol14

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 99 astra g kasa cd arac var yokusta boşa attigimda hararet 90dayken en dusuk noktaya kadar düşüyor neden

1. Termostat açık kalıyor.
2. Müşür arızalı
3. Su seviyesi az, aşağı inerken ölçüm saçmalıyor.

Su seviyesi normal surekli kontrol ederim. Hararet dustugunde kaloriferi actigimda gayet sicak ufluyor dusuk gostermesine ragmen bide sabahlari ilk calistirdigimda fani aciyor bunlardami musurden dolayi acaba

çok büyük ihtimalle termostat açık kalıyor.
boşa attığınızda mesela kaç km öyle gidiyorsunuz.
eğer 300-500 metre de hararet dip yapıyorsa çok büyük ihtimal termostat açık kalıyor.
müşir arızalı olsa normalde de düzgün göstermez gibime geliyor.

Su seviyesi normal surekli kontrol ederim. Hararet dustugunde kaloriferi actigimda gayet sicak ufluyor dusuk gostermesine ragmen bide sabahlari ilk calistirdigimda fani aciyor bunlardami musurden dolayi acaba

Musur arada gidip geliyor sanırım. Kabloda sıkıntı olabilir. Benim geçtiğimiz kış arıza yapmıştı. Kış günü hava 3-4 derece olmasına rağmen araç ilk çalıştığında fan acıyordu. Müşür değiştirdim sorun çözüldü

bence de termostat arızalı

termostad.

normalde düzgün gösteriyor 90 az aştığında fanı açar 90ın altına düştüğünde fan kapanır. Sadece boşa attığımda bu problemi yaşıyorum. boşa attığımda 3 4 km sonra düşüş başlıyor 0 seviyesine kadar iniyor. Peki böyle kullanmaya devam ettiğimde motordan yana sıkıntı yaşarmıyım blok çatlaması gibi. Ama dediğim gibi 0 noktasına düştüğünde kaloriferi açtığımda sıcaklıkta problem yaşamıyorum. Lütfen yardım.

normalde düzgün gösteriyor 90 az aştığında fanı açar 90ın altına düştüğünde fan kapanır. Sadece boşa attığımda bu problemi yaşıyorum. boşa attığımda 3 4 km sonra düşüş başlıyor 0 seviyesine kadar iniyor. Peki böyle kullanmaya devam ettiğimde motordan yana sıkıntı yaşarmıyım blok çatlaması gibi. Ama dediğim gibi 0 noktasına düştüğünde kaloriferi açtığımda sıcaklıkta problem yaşamıyorum. Lütfen yardım.

Yaşadığınız durum normal değil. Bu şekilde kullanmak eninde sonunda bir sıkıntı çıkaracaktır. Sıkıntı termostatda olsa Müşürde de olsa parça tam bozulduğunda araç haharet yapar ve en az 1500 tl masraf yaparsın. Seçim senin tabi ama 50-100 tl masraf yapmak daha büyük masrafların açılmasını engeller .problem para değil de zamansa unutmamak gerekir ki araba hararet yaparsa en az 2-3 gün sanayide yatar arabasız kalırsın

Arkadaşlar teşekkürler sorunum halloldu termostatı değiştirdim.

Geri