Bor power

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan YSFSRPL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

YSFSRPL

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selam arkadaşlar. 2011 astra h lpg 'li aracımın ikinci bakımını, özel serviste orjinal parçaları diyerek 175 tl ye yaptılar. vitrinde bor pover görmüştüm. sordum faydalı dediler.. her zaman duyarız lpg motoru öldürüyo diye, ben de koruma amaçlı bor power koydurdum. şimdide düşünüyorum acaba yanlışmı yaptım 20 bindeki aracımın motoruna bişey koydurdum diye, gidip yağı bir daha mı değiştirsem ? olumlu ve olumsuz fikirleri olan varsa yardımcı olun lütfen...........

hiçbir yağ üreticisi bu tarz ürünleri yağa koymayınız diye uyarır yağın özelliğini bozduğundan bor power kullanıp motoru kucağına alanda çok var sikayetvar.comda dolu şikayet var bence maddi olarak zorlamıyorsa hemen gidip mobil1 alın ve yağı değiştirin(viskozitesi kitapçıkta yazar)

arkadaşım korkmayın boşuna değişmeyin yağını kış aylarında araca faydası var emin ol geçen kış koydum ben kışın sürtünmeyi düşürdüğünden yakıt tararuf sağlıyor
birde kullanmadan yorum yapmayın ben her aracımda kullandım zarar görmedim faydası var zarar görenler yazsın Bence birde bu yağ katkısı değil yağ katkısı kullanmayın doğrudur da bu yağın özelliğini değiştirmiyor içindeki minik bilye tabiri silindir piston arasına girerek sürtünmeyi düşürüyor

neyse ben derimki sakın değişme iyi yapmışın

birde şikayet var sitesinden link varmı merak ettim bulamadım yazarsan sevinirim

hiçbir yağ üreticisi bu tarz ürünleri yağa koymayınız diye uyarır yağın özelliğini bozduğundan bor power kullanıp motoru kucağına alanda çok var sikayetvar.comda dolu şikayet var bence maddi olarak zorlamıyorsa hemen gidip mobil1 alın ve yağı değiştirin(viskozitesi kitapçıkta yazar)
Çağatay bu tarz ürünler katkı maddesi değildir. katkı dedikleri şey yağın akışkanlığına etki eden maddelerdir. kimileri yağı inceltmek için içine koyarlar. bor power kullanıpta motoru eline alanların genelde motorları zaten ömrünü tamamlamıştır. ürünün açıklama kısmında da belirtir zaten sağlıksız motorda kullanılması tavsiye edilmez diye.

ayrıca bende bor power kullanmıştım CDX'imde bir defa için. yaz aylarında bile ciddi şekilde hararet kontrolü sağlıyordu. demek ki gerçekten daha az sürtünme sağlıyor. haa bundan sonra ki ikinci yağ değişimimden sonra motorum yatak sardı. şimdi ben hemen suçu bor power'a mı atayım, ben kullanmıştım 20000km içinde motoru kucakladım diye. zaten var olan bir ses vardı motorumda mobil1 10w-40 koydurdum son değişimde ve 850. km'de uzun yolda kaldım. muhtemelen mobil1 kutulu sahte bir ürüne denk geldik.

Bence yeni araçlar için gereksiz bir ürün, çok gerekli olsa fabrikası neden koymasın ki?

katkıyı koyduktan sonra 200 km yaptım işlevini yerine getirmişmidir.kafama takıldı rahat edemiyeceğim. yağ değiştirmemin bir faydası olurmu dersiniz?

tek diyecegim servis dogrudan garanti dışı bırakıyor.

daha önce açılmış konular mevcut hatta birisini ben açmıştım şu anda 3gden girdiğim için fazla sayfa açamıyorum kota bitimine çok yakınım benim konumda linkler vardı ama ölmüş sanırım iki konununda linki burada
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=77835&highlight=bor+power
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=39224&highlight=bor+power&page=8
eski araçlar için bişey diyemem ama bende bir zamanlar sıfır aldığımız corsaya max. koruma içim koyayım diye araştırmıştım ve kime sorduysam hatta bunlardan ikisi aracı aldığım yetkili servis ve diğeride çok yakın arkadaşım(ikiside nnt bor power yetkili satıcısı) asla koyma aracını çöpe atmak istemiyorsan dediler tabi koyup koymamak kullanıcıya kalmış bişey:D

tek diyecegim servis dogrudan garanti dışı bırakıyor.

ortada zaten yetkili servis yok, araç bakıma zaten özel serviste girmiş. garantiyi kafanıza takmayın ;)

aynı firma ar-ge sonucu ortaya çok başarılı ürünler çıkarmıştır.

bakın bu onlardan birisi. yani adamlar hayal satmıyorlar. motorun içini göremezsiniz elbet ama gözler önünde olan çalışmalarda var.

http://www.nnt.com.tr/haber-zirh.php

öyle jelleştiğini falanda görmedim ben açıkçası. ama lisanslı bor power'dan bahsediyorum, diğer ürünleri bilmem. piyasada oldukça fazla ürün var çünkü.

benim motorum açıldığında içerisinde olması gereken durum dışında birşey yoktu.

isteyen kullanır isteyen kullanmaz bu bir gerçek ancak statikoculuk yaparak bir yere varılmaz. zaten bu ülkede iyi birşeyler yapmaya çalışan kişilere hep "ne yapacan, bir işe yaramaz, deli misin sen, palavra bunlar.. vs." sözler ile bıktırma politikası uygulanır. aslında şahıs kendi birşeyler yapamayınca hemen karalama, kötüleme yoluna girer.

sizlere soruyorum kaç kişi eline lisanslı bor power şişesi alıp, ilk defa kendi açıp o maddenin nasıl birşey olduğunu gördü.

gelelim Çağatay senin o nnt bayisi olan ve ürünü önermeyen tanıdıklarına. bizim burda bir laf vardır "ekmek yediği çanağa pislemek" diye. o arkadaşlar hakkında ki tek düşüncem bu açıkçası.

Son düzenleme:
Geri