bor power nereden konur

yeni tip yağlarda uyarı olarak yazıyor.
KESİNLİKLE KATKI MADDESİ KULLANMAYINIZ! ;)

Olay bu kadar basit :good:

o yazı sadece yeni tip yağlarda yazmaz. ben kendimi bildim bileli (yaşım 30, ilk okul 4 e giderken tek başıma araba kullanıyordum, yani o yaşlarımdan beri arabalarla ilgiliyim...) yağların hepsinin üzerinde yazar.

bu ürünler yağ katkısı değil ama tam olarak. bunu ayırt etmek lazım aslında.
eskiden yağ katkıları yağın ömrünü uzatmak için kullanılırdı. bunlarsa yağ ile ilgili katkılar değil, asıl işlevi motor parçaları üzerinde... yağ ile tepkimeye girmiyor, yağın yapısını değiştirmiyor...
ilk kendime ait arabamı 19 yaşında öğrenci bütçesiyle aldım, 89 model şahindi, motor yağ kapağını açınca sapsarı yağ köpükleri görürdüm. o zaman yağını bile değiştirmeden sadece double up denen bu katkı maddelerinin devrimi sayılabilecek katkıdan ekledim ve %95 kayboldu o durum. o zaman ne kadar işe yaradığını anlamıştım katkının. şimdi bakınca üzerinden 10 yıldan fazla zaman geçmiş ve üretilen bor lu katkıların teknolojisi de o zamanın double up ıyla karşılaştırılamaz bile...
ben kullanıyorum ve tavsiye de adiyorum bor lu katkıları,,,

tamam hepsini anladıkta açıkçası bu bana pek mantıklı gelmiyor...
ilginç...:kop::kop::kop:

mantıklı gelmeyen neyse söyle de anlatayım...
yada sana komik gelen nedir beraber gülelim?
babam polis memuru ve farklı yerlerde bulunduk bu yüzden.
3 e kadar istanbul daydık 4 e geçtiğim yıl bayburt a tayini çıktı babamın ve ilk defa orada araba kullanmaya başladım... yıl da 1990 dı... bayburt un il olduğu yıl 89-90 yani, araba da tek başıma karakoldan eve, evden karakola gidiyordum arabayla...
gerçekten neyin sana mantıksız geldiğini anlamadım...
daha da ilginci orta okula başlayınca da yamaha enduro 6 vitesli bir motorum oldu, special ara bir model özel üretimdi, ingiltere den gelmişti, asıl bu ne kadar mantıksız değil mi bacadır... çok komik, düşünsene çocuk hem araba hemde vitesli motor kullanabiliyor, kendim görmesem hayatta inanmazdım... :eek::eek::eek: :confused::confused::confused:

benim araç biraz yağ da yakıyor sanrım.
bana faydası olur o zaman bu katkıların.96 bin km de araç.

mantıklı gelmeyen neyse söyle de anlatayım...
yada sana komik gelen nedir beraber gülelim?
babam polis memuru ve farklı yerlerde bulunduk bu yüzden.
3 e kadar istanbul daydık 4 e geçtiğim yıl bayburt a tayini çıktı babamın ve ilk defa orada araba kullanmaya başladım... yıl da 1990 dı... bayburt un il olduğu yıl 89-90 yani, araba da tek başıma karakoldan eve, evden karakola gidiyordum arabayla...
gerçekten neyin sana mantıksız geldiğini anlamadım...
daha da ilginci orta okula başlayınca da yamaha enduro 6 vitesli bir motorum oldu, special ara bir model özel üretimdi, ingiltere den gelmişti, asıl bu ne kadar mantıksız değil mi bacadır... çok komik, düşünsene çocuk hem araba hemde vitesli motor kullanabiliyor, kendim görmesem hayatta inanmazdım... :eek::eek::eek: :confused::confused::confused:

polis memuru bir babanın oğluna yakışmayacak davranışlar

onun haricinde, zaten bir yağın uzerınde katkı maddesi kullanabilirsiniz yazması beklenemez değilmi? marka prestiji açısından mutlaka boyle yazmak zorunda

baya bir araştırma yaptım bende zamanında bu bor power ile alakalı. babamın eski aracında ( mitsubishi canter nkr ) kamyonetinde kullanmışdık bu ürünü araç hafifden üflemeye ve yağ yakmaya fazlasıyla başlamışdı zaten km si 300 binden yukarıdaydı netten araştırma yaptığıma göre pistonların bunca yıllık yıpranmazını ws kapatıyormuş ws motora iyi diye aldık işde kullandık babamın anlattığına göre araç çekişinde artış , motordaki yağ yakma oranında azalma ve motordaki üfleme büyük oranda durmuşdu inanınn. bu söylediklerim doğrudur bir çıkarımda olmadığından ürünü kullandığım için yorumumu yazma gereği hissettim.kısacası bor power kullandım ve bunlar oldu ama birde şöyle birşey var araç yıpranmış yada çok yüksek km lerde olmadığı zaman bor powerın etkisi azalır yane etkisi olsa bile sizin hissedeceğiniz kadar yüksek olmaz

Konuya yeni bir boyut getirmek istiyorum. Neden düşüncelerimizi karşımızdaki kişiye zorla kabul ettirmeye çalışıyoruzki. Kimimiz faydasını gördük, kimimiz faydasını görmedik diyoruz ama faydasını gördük veya görmedik dediğimizde düşüncemizin, karşının kabullenmesi açısından sanki bir zorlama var gibi. Sonuçta üretici firma değiliz cebimize giren bişey yok. Aksine öyle güzel reklam yapıyorlarki ürün iyi veya kötü olsun hep cebimizden bişeyler alıyorlar veya çalıyorlarda diyebiliriz. Arkadaşlar hepimiz aynı gemideyiz zannedersem, yani tüketiciyiz. Gelin bir ürünü beğensekte bunun reklamını yapar gibi davranmayalım. İster istemez bu yorumları okuyan kişi etkileniyor. Kötüde olsa iyide olsa sadece tecrübemizi yazalım. Keza bende hep iyi yorumlardan etkilendim ve hem motor silk hemde bor power kullandım. Birdaha kullanırmısınız diye sorsanız kullanmam diye cevap veririm.

Saygılarımla...

sertan bey babanızı anladıkta siz ne iş yapıyorsunuz.sanki biraz reklam kokuyor gibi konuşmalarınız.bahsettiğiniz ürünü falan mı pazarlıyorsunuz?

sertan bey babanızı anladıkta siz ne iş yapıyorsunuz.sanki biraz reklam kokuyor gibi konuşmalarınız.bahsettiğiniz ürünü falan mı pazarlıyorsunuz?

komik olma arkadaşım. :mad:
profilime yazdım işimi kayıt olurken.
merak ediyorsan ordan bakabilirsin.
yada ssk numaramı vereyim istersen hangi şirket ödüyor ona bak... :):) :mad:
hiç başka işin yokmu böyle gereksiz ve can sıkıcı bir yorum yazdın?
öyle babanızı anladıkta falan tarzı hoş olmamış.
zaten bi onu anlamışsın okuduklarından...
onu yazma sebebim yer değiştirmelerimizin sebebini anlatmaktı...
bir tek sen uyanıksın dimi sana koktu reklam... :mad:
ben buraya bildiklerimi yazıyorum sadece.
bir başka arkadaşta memnun olsanız da tavsiye eder şekilde konuşmayın demiş...
onu da anlamadım. neden fayda gördüğümüz bir şeyi başkalarıyla paylaşmayalım acaba?
ayrıca yazdıklarımı doğru dürüst okursanız en başından,
İLLEDE kullanıcam derseniz bor power değil motor silk kullanın dedim,
ama şunu da söyleyeyim hemen arkasından, kartal sanayide bosch car servise gittim geçen gün yağ değişimi için, orda motor silk yoktu, bor power vardı ellerinde ve yağı değiştirir değiştirmez eklemek istediğimden bor power koydurdum bende... ama neden, çünkü arabamın motorunda zaten br sıkıntı yok, 100000 i yeni geçmiş, bu aşamada onarım amaçlı değil koruma amaçlı kullandığımdan motor silk aramaya gerek duymadım.
ticari bir ilişkim olsa böyle bişey yapmazdım herhalde...
lütfen konuşmalarımıza dikkat edelim. gördüğüm en seviyeli forumlardan birisi bu. bozmayalım bu saatten sonra lütfen...
kim ne isterse onu kullansın yada kullanmasın... :mad:

evet arkadaşlar konu başlığına bakın konuşulanlara bakın, ne alaka yani ???
walla bende aldım koydum geçen hafta belki isikolojik belki gerçek ama memnunum bende, ha paraysa giden benim param, önemli olan benim tatmin olmam, üründe zaten ortada dileyen alır dileyen almaz, böyle gereksiz yere tartışmayalım , bize faydalı olabilicek şeyleri paylaşamlım burdan, inanın ben her gün fırsat buldukça girip göz gezdiriyorum siteye acaba bugün kim ne yazmış, yazılanlardan bana faydalı olabilecek bişeyler varmı diye, gereksiz yere birbirinizi kırmayın, kırmayalım..
herkeze hayırlı bayramlar olsun....

Geri