bor power nereden konur

zaten sorunda burada. her forumda her web sitesinde çok memnun olan da var, paranızı boşa sokağa atmayın diyende. dolayısı ile bu konuda kime güveneceğinizi kestiremiyorsunuz.
ama ben ilk defa motorsilk, nnt den daha iyidir şeklinde bir yorum gördüm.
bir sonraki yağ değişimimde nnt kullanmayı düşündüğümden sordum. çünkü motorsilk i tecrübe ettim.
zaten siz ikisini karşılaştırıp birisi daha iyidir dediğinize göre 2 farklı ürünü de tecrübe etmişsiniz demektir. bende ayrıntıları birinci şahıs olarak sizden almak isterim.
yanlış algılamayın, niyetim sizi yargılamak vs değil. doğruyu bulmak.

başımdan geçen bir olayıda aktaraym istedim arkadşlar aklıma yeni geldi :D

bir kaç ay önce bir arkadaşım opel vectra alacaktı ( dizel ) sanırım 1998 yada 1999 modeldi :S aracı servise götürdük motor %40 kapasite ile çalışıyor dediler...
daha sonra inadı tuttu aracı aldı :D
arabaya bor pow... koydu babası daha sonra tekrar servise gitmiş baktırmış %55 demişler :S

zaten bende performanstan bahsetmedim ki.
modifiye ürünü değildir yani, sadece motorun eski haline gelmesinde yardımcı olur mümkün olduğunca.
bunu kullanmadan önce kaçaklardan ötürü zayıf kalan motor bunu kullanıpta normale dönünce size performansı artmış gibi gelir ancak aslında motor olması gereken eski haline doğru olumlu yönde iyileşmiş olur...
sizin aracınızdaki siyah dumanda da, yakıta olan olumlu etkisinden ötürü iyileşme sağlamış örneğin...

biraz önce ürünün hepsib... sitesindeki yorumları okurken birisi çok hoşuma gitti..
motora eklemeden dyno ya çıkmış, yağı değiştirip tekrar çıkmış ve sadece 3 yada 4 bg fark var değmezmiş yazık ya gibi bişey yazmış... :) o 3-4 beygir için millet nelerle uğraşıyor, beyefendi hiçbir değişiklik yapmadan sadece motora yağ koyarak bu sonucu alıyor ve beğenmiyor.. :)
ümit in de verdiği örnek ortada işte... ürünün işe yaradığı kesin ama ne beklediğinize bağlı... uzun vadede motor için faydalı olduğu kesin...

1 haftalığına evet performansda fark yaratıyor. sonrasında tısssss.

1 hafta sonra arabanın yeni haline alışıyorsun ve sonra o da yetmiyor çünkü.
insanoğlu böyle işte. doyumsuz, ne kadar verirsen ver hep daha fazlasını ister canımız...
keşke şöyle yapsaydın; bor ekledikten sonra bir hafta başkası kullansaydı, sen bir hafta sonunda kullansaydın, o zamanda aynı mı düşünecektin acaba? yoksa farkı far edecek miydin?

Benim aracın performansında bir problem yok zaten. 3.000 devirde motor bağırıyor (tabi bu bağırma sesi öznel) arkadaşlarım motorda ses yok normal diyorlar ama ben aracın 2 yıl öncesiyle kıyaslıyorum. bor katkılı madeni yağların motor sesini kestiğini herkes söylüyor. hatta kullanan arkadaşın arabasındaki ses oranının azalmasına bende şahit oldum zaten.
ama dediğim gibi performansı etkilermi etkilemez mi onu bilmiyorum. çokta etkileyeceğini sanmıyorum.

Ben yaklaşık 3 ay kadar önce aracıma motorsilk attım ( üzerinde yazan kullanma şekline bakarak). araçta %10-20 yakıt tasarrufu beklerken tam tersine %10 yakıt arttı. önceden bir depoyla 360 km giden araç şimdi 330 km gidiyo üstelik gaz ayarında problem var diye birkaç sefer ayar yaptırdım. taki ayar yapan arkadaş abi artık yeter ayarlarda birşey yok diyene kadar :))birebir deneyen bir kişi olarak kesinlikle tavsiye etmiyorum.

bbende çevremden gördüm... henüz uygulamadım ama,, bor powerın bir faidesini gören göremedim malesef... ama kafaya koydum borsilk koyacam.... nedenmi??
bor powerın 40000 km liği 50 lira .... bor silk in 150000 km liği 70 lira... demekki bor silk daha uzun ömürlü...... bor silk daha ii bence...

bbende çevremden gördüm... henüz uygulamadım ama,, bor powerın bir faidesini gören göremedim malesef... ama kafaya koydum borsilk koyacam.... nedenmi??
bor powerın 40000 km liği 50 lira .... bor silk in 150000 km liği 70 lira... demekki bor silk daha uzun ömürlü...... bor silk daha ii bence...
bana sorarsanız her yağ değişiminde koydugunuz bor power,motorsilk vs de dökülüyor.
neden mi?
ürünün sürtünmeleri azalttığı söyleniyor. bunu da çok sert olan bor kristalleri ile yaptığı belirtiliyor. buraya kadar herşey bana göre doğru.
ama yağı değiştirdiğiniz zaman bu kristaller de yağla beraber dökülecek. elbette bir miktar katkı blok içerisinde kalacak ama ne kadar nano olursa olsun ihmal edilebilecek bir miktar kalacak.
ama yağınızı 40 bin veya 150 bin km sonra değiştirirseniz elbette karterinizde koyduğunuz katkı da bu süre zarfında görevini yapacak. ama bu kadar km yi çoğu kişinin bekleyeceğini sanmıyorum. çünkü bu kadar uzun ömürlü yağlar tr yok(bildiğim kadarıyla). olsa da ona bir servet ödeyecek biri çıkar mı bilemem..o serveti veren kişi bunun üstüne bir de katkı koyar mı? onu da bilemem..
bence her yağ değişiminde konulmalı. en azından 2 değişimde bir.

Geri