Bolu Dağı tüneli 23 Ocak'ta açılıyor

vay be biteceğini görmekte varmış:confused: :confused:

bizim torumlar ancak görür diyordum ama mahcup ettilet valla

mdellal' Alıntı:
Hiç gitmedim bilmiyorum görmedim ama vatana millete hayırlı uğurlu olur inşallah ...:yahoo:
+1987

ooo vatana millete hayırlı olsun ,artık Yavuz abi haftada 2 kez gelirsin Ankara ya :)

sönümleyici olayını merak ettim yakından gömek isterdim nasıl bişe olduğunu ama bizede böle teknoloji ile içli dışlı olmak yakışır milletimize en güzeli layık umarım hayırlı uğurlu olur .....................

ToMbStOnE' Alıntı:
Viyadüklerde depreme karşı enerji sönümleyicileri kullanıyor.Kullanılan bu sönümleyiciler sayesinde viyadükler en şiddetli depreme dayanıklı hale getirildi.ABD’de üretilen sarkaç tipli sönümleyicileri kullanmaya başlandı.Bu sönümleyicilerin bilyelerinin dış kısmında uzaya gönderilen araçlarda kullanılan ısıya dayanıklı malzemeler kullanılmış.

Bir depremde sönümleyicilerin bulunduğu noktada 1000 dereceye yakın ısı oluşuyor.Bunlar deprem anında her yöne 70 santim esniyor.Deprem sona erince normale dönüyor. Bunlar sayesinde bu yörede olabilecek en şiddetli depremde bile bu viyadükler yıkılmaz,servis dışı kalmaz.Sadece öngörüldüğü gibi tamir edilebilirküçük hasarlar görebilir.

Bunu ilkez öğrenmiş olduk .Çok kişi öğrenmezse deprem yüzünden geçmeyi düşünmez. Viyadükler konusu menfi yönde çok işlendi.:alkis:

Dünyanın en pahalı tünelinden geçmekte varmış

gokalp' Alıntı:
şu eskişehir istanbul arasınıda bi halletseler artık yol mübarek köy yolu

kesinlikle.istanbul bozüyük arasında kaç kişi öldü.aynı şekilde afyonda ama sanrm bu duble yol konusunda akıllandılar son yapılanlar güzele benzior ama ne kadar dayanıklı zaman göstercek de eskişehire kadar bi yol yapmaları lazım....

her halde buna ençok sevinen ben olucam.haftada 3 defa iş icabı kamyonumu batı karadeniz bölgesine gönderiyorum ve o bolu dagı yolunu hiç sevmiyorum,riskli bi yol....hepimize hayırlı uğurlu olsun inşallah.

Geri