+1mdellal' Alıntı:Hiç gitmedim bilmiyorum görmedim ama vatana millete hayırlı uğurlu olur inşallah ...:yahoo:
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
+1mdellal' Alıntı:Hiç gitmedim bilmiyorum görmedim ama vatana millete hayırlı uğurlu olur inşallah ...:yahoo:
+1987mdellal' Alıntı:Hiç gitmedim bilmiyorum görmedim ama vatana millete hayırlı uğurlu olur inşallah ...:yahoo:
ToMbStOnE' Alıntı:Viyadüklerde depreme karşı enerji sönümleyicileri kullanıyor.Kullanılan bu sönümleyiciler sayesinde viyadükler en şiddetli depreme dayanıklı hale getirildi.ABD’de üretilen sarkaç tipli sönümleyicileri kullanmaya başlandı.Bu sönümleyicilerin bilyelerinin dış kısmında uzaya gönderilen araçlarda kullanılan ısıya dayanıklı malzemeler kullanılmış.
Bir depremde sönümleyicilerin bulunduğu noktada 1000 dereceye yakın ısı oluşuyor.Bunlar deprem anında her yöne 70 santim esniyor.Deprem sona erince normale dönüyor. Bunlar sayesinde bu yörede olabilecek en şiddetli depremde bile bu viyadükler yıkılmaz,servis dışı kalmaz.Sadece öngörüldüğü gibi tamir edilebilirküçük hasarlar görebilir.
gokalp' Alıntı:şu eskişehir istanbul arasınıda bi halletseler artık yol mübarek köy yolu