Birkaç gündür memleket yollarındayım. Çarşamba günü memlekete giderken aracı eşim kullanıyordu, şehir girişinde trafik kontrolü vardı, aracı durdurdular direksiyonda eşimi görünce buyrun devam edebilirsiniz dediler. Bir gün sonra, dönüş yolunda aynı yerde çevirdiler. Direksiyonda ben vardım, evraklar istendi, gerekli olan kontroller yapıldı. İşlemler bitince polislerle biraz sohbet fırsatımız oldu, 5-10 dakika kadar akrabalardan ve müşterek arkadaşlarımızdan konuştuk bu arada ben biraz dinlenmiş oldum onlar da biraz mola vermiş oldular. Bizim polisimiz (diğer devlet görevlileri de dahil) normal şartlarda en kısa sürede görev yaptığı ilin ortamına uyum sağlıyabiliyor, oradaki halkla bütünleşebiliyor. Kendini oradaki halktan üstün görenler ise ne yazık ki hemen dışlanıyorlar. Yani işin özü herkes kendi ortamını kendi yaratıyor, o nedenle görevliler arasında iyisi de olabiliyor kötüsü de. Siz hiç kötü içişleri veya kötü karargah diye bir kurum duydunuz mu? Kötü olan kurumlar değil, kurumda görev yapan art niyetli kişilerdir.