birde derlerki x20xev fazla yakar diye...

bahadırın arabası 215.000 de bu değerler 215.000 deki bir araç çin...:);)
Vectra'ların hakkını gerçekten çok yiyorlar :(. Geçen hafta eşim 22 senelik (aracın bilinen km si 280.000, otomatik vites, benzinli, motora el değmedi) A kasa Vectra ile Ankara'dan İzmir'e 6.1 ortalama tüketimle gelmiş. (Usta şoför, ekonomi falan yapmıştır demeyin, kendisinin 3 ncü uzun yolu olup tecrübeli sayılmaz.)

BU SÖYLENİLEN RAKAMLAR GERÇEKTEN ÇOK İDDALI. BU ARALAR TEKRAR VECTRA BAKIYORUM ZATEN İCE KANIMA GİRİLİYOR. BU ARADA KİMSE KUSURA BAKMASIN YALAN SÖYLENİLİYOR YADA İNSAN KANDIRILIYOR DEMEK İÇİN SÖYLEMİYORUM YANLIŞ ANLAYANLAR ŞİMDİDEN KUSURA BAKMAYIN BENDE DE VECTRA B 2.0 CD OTM VARDI 1 LİTRE İLE EN FAZLA 12.5 KM GİDE BİLDİM EN DÜŞÜK DEĞERİM BUYDU. KEŞKE DEDĞİNİZ GİBİ OLSADA BENDE ALINCA BÖYLE BİNSEM SÜPER OLUR. :alkis:

depo boş iken lpg aldım ve toplamda 102 tl lik lpg ile 650 km yol yaptım otur hesapla o zaman

Göksen istersen yarın aracın bilgisayar verilerini buraya yazayım. (Geçen haftadan bu yana araçla şehiriçi+şehirdışı olmak üzere yaklaşık 500 km yol yaptık, sanırım şimidiki değer 7,3 litre civarı olmalı). Bizim her iki araçta 2000 cc ve LPG siz. Malüm ağır araçlar kalkışlarda fazla benzin yakarlar, bir de gaza fazla yüklenince benzini resmen içiyorlar (ben kalkışlarda 25-40 litre arasındaki değerleri gördüm) Minimun ile maksimum tüketim arasındaki 15 litrelik fark gaza yüklenmeyle ilgili. Zorda kalmadıkca 5 nci vitese çıkana kadar gaza fazla yüklenmem, 3000/3500 d/d oldumu vitesi büyütürüm (otomatiği ise genellikle D konumunda kullanırım). Her zaman dediğim gibi yakıt tüketiminde şehiriçi trafik yoğunluğu, dur kalklar, rampalar belirleyici faktörlerdir. Ben İzmir'de yaklaşık 9 litre benzin yakarken aynı araba ile Ankara'da 11-12 litre yakıyorum. O nedenle o araba az yakıyor, benim arabam neden çok yakıyor demeden evvel şartlara göz atmakta fayda var. En sağlıklı ölçümler uzun yolda oluyor, uzun yolda yaklaşık değerler elde ediliyorsa sorun yok demektir.

BEN KONYADA OTURUYORUM. GİTTİĞİM MESAFE YAKLAŞIK 11 KM (SADECE GİDİŞ) 3 TANE TRAFİK IŞIĞI VAR. DÜZ YOL.(KONYA OVASI) TRAFİK YOK DENECEK KADAR AZ. AYRICA YILDA HİÇ GİTMESEM 7-8 KEZ ŞEHİRLER ARASI YOL GİDERİM. TOPLAMDA YILLIK 30.000 KM ORTALAMAM VARDIR. VECTRA İLEDE YOL YAPTIM. LAMPARD ARKADAŞIM BEN ELAZIĞLIYIM ELAZIĞIDA İYİ BİLİRİM SÖYLEDİĞİN DEĞER ELAZIĞ MERKEZDE ŞEHİR İÇİNDE YAPMA İMKANIN YOK UZUN YOLA TEKABUL EDİYOR TAHMİNİMCE. VE YAKLAŞIK OLARAK ŞU GÜNÜN KOŞULLARINDA Kİ LPG 2.40 SENİN VERDİĞİN DEĞER 7 LİTRE GİBİ BİR DEĞER. BENDE DİYORUM Kİ ELAZIĞ KONYA YOLU DAHA 6 GÜN ÖNCE GİTTİM YOL CALIŞMLARI NEDENİYLE HIZDA YAPAMADIM. 5.7 LT DİESEL YAKIT YAKTIM MEGANE 2 DİESEL ORTALAMA HIZIM 83.5 KM HIZ ARALIĞIM 120-70 KM Kİ 70 E DAHA YAKIN ARABADA BEBEK OLDUĞU İÇİN HIZLI HAREKETLERDE KUSUYOR. BU DEĞERLERE ULAŞAN ARKADAŞLARI TEBRİK EDİYORUM. DEMEKKİ BENİM 10 LT CİVARI BENZİN YAKTIRDIĞIM ARABAYA 7 LİTRE LPG YAKTIRILABİLİNİYORSA MEGANLA YA BEDAVA GİDİLİR YADA ÜSTE PARA ALINIR.:rulet2:

BEN KONYADA OTURUYORUM. GİTTİĞİM MESAFE YAKLAŞIK 11 KM (SADECE GİDİŞ) 3 TANE TRAFİK IŞIĞI VAR. DÜZ YOL.(KONYA OVASI) TRAFİK YOK DENECEK KADAR AZ. AYRICA YILDA HİÇ GİTMESEM 7-8 KEZ ŞEHİRLER ARASI YOL GİDERİM. TOPLAMDA YILLIK 30.000 KM ORTALAMAM VARDIR. VECTRA İLEDE YOL YAPTIM. LAMPARD ARKADAŞIM BEN ELAZIĞLIYIM ELAZIĞIDA İYİ BİLİRİM SÖYLEDİĞİN DEĞER ELAZIĞ MERKEZDE ŞEHİR İÇİNDE YAPMA İMKANIN YOK UZUN YOLA TEKABUL EDİYOR TAHMİNİMCE. VE YAKLAŞIK OLARAK ŞU GÜNÜN KOŞULLARINDA Kİ LPG 2.40 SENİN VERDİĞİN DEĞER 7 LİTRE GİBİ BİR DEĞER. BENDE DİYORUM Kİ ELAZIĞ KONYA YOLU DAHA 6 GÜN ÖNCE GİTTİM YOL CALIŞMLARI NEDENİYLE HIZDA YAPAMADIM. 5.7 LT DİESEL YAKIT YAKTIM MEGANE 2 DİESEL ORTALAMA HIZIM 83.5 KM HIZ ARALIĞIM 120-70 KM Kİ 70 E DAHA YAKIN ARABADA BEBEK OLDUĞU İÇİN HIZLI HAREKETLERDE KUSUYOR. BU DEĞERLERE ULAŞAN ARKADAŞLARI TEBRİK EDİYORUM. DEMEKKİ BENİM 10 LT CİVARI BENZİN YAKTIRDIĞIM ARABAYA 7 LİTRE LPG YAKTIRILABİLİNİYORSA MEGANLA YA BEDAVA GİDİLİR YADA ÜSTE PARA ALINIR.:rulet2:

kusura bakmayın nöbette çalıştığım yer gereği klavye genellikle büyük harf de kullanılmak zorunda kullanılan bilgisayar programı nedeniyle. herhangi bir amaç nedeniyle büyük harfle yazmadım farkında değildim.

bu değerleri çorum-elazığ karayolunda aldım .lpg nin litresini 2300 tl den aldım.lütfen yanlış anlamayın ama burada yazışan insanların çoğu birbirlerini tanımıyo ve yazdıklarında menfaat sözkonusu olamaz o yüzden neden yalan yanlış şeyler yazalım ki

vectra b ler özellikle şanzımanından dolayı az yakıyor ayrıca sabit hızda kullanım ve devirli kullanım yol şartlarının olumlu olması gibi faktörlerden dolayı yakıt değerlerini düşürüyor bu arabaları başka biri kullansa belkide daha fazla yakacaktır kullanıcı da önemli

depo boş iken lpg aldım ve toplamda 102 tl lik lpg ile 650 km yol yaptım otur hesapla o zaman

sehir disi ve klimasiz kullanim ise normal bir deger... klima acik ise cok dikkatli bir surus yapilmasi lazim... maasallah.

evet arkadaşlar sonunda evime geldim :D

ortalama tüketim 7,1lt/100km
toplam yakıt tüketimi 81,3lt
ortalama hız 54km/s
toplam yapılan yok 1153km

880 km şehir dışı, 273 km şehir içi.

ilk baştada belirttiğim gibi yolun 230 km'lik bölümünü benzinle gitmiştim. geri kalan hep LPG ile.

bahadırın arabası 215.000 de bu değerler 215.000 deki bir araç çin...:);)

bakımlı aracın kilometresi arttıkça yakıtı düşer, performansı artar. piston silindire alışır, hatta içini biraz honlar bu yüzden hareketi rahatlar.

Geri