Bir Anda Devirden Düşüyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Worth
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Worth

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Öyle bir sorunki daha önce hiç başıma gelmedi ve biraz kafa karıştıran bir arıza bana göre, umarım basittir.

Arabayı zorladığım zaman, örneğin rampa çıkarken araç devirden düşmesin diye 2-3 viteste biraz fazla gaza basınca devir 35-45 arasına ulaşınca bir anda arıza lambası yanıyor ve araba devirden düşüyor, sonrasında ister düz yol olsun ister 1ci vites olsun fark etmeden 30 deviri gecmiyor araba.
Kısaca arabayı zorlayınca isterse yokuş aşağı olsun arabayı bir an önce hızlandırmak istediğimde yine aynı şey oluyor, bu yüzden sollamalara güvenle çıkamıyorum devirden düşecek diye, ve vites değişimlerini 25 deviri geçmeden yapmak zorunda kalıyorum arabayı zorlamamak için.

Bilen arkadaşlar veya başına gelen arkadaşlar varsa nasıl çözdüler bu problemi, servise gitmedim çünkü bu arıza yeni yeni olmaya başladı.
Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

kontak kapatıp açınca düzeliyor ve tekrar oluyorsa maf sensörü (hava akış metresi) bozuk

turbo aşırı kurum bağlamış wastegate sıkışıyor turbo devre dışı

aklıma gelenler bunlar...

Kontak açıp kapatınca düzeliyor evet, yani kısaca çözüm ne, bu parça pahalı birşeymi ve uzun sürermi? yarın yola çıkacam çıkmadan yaptırayım maksat?

Bilen kimse yokmu?

Turbon Devreye girmiyor..
Aynı sorun benim aracımdada vardı turboyu temizlettik bikaç parçaları falan değişti şimdi canavar gibi. arabayı servisten ilk aldığımda 2. viteste 120 gördüm. git turbonun kontrol ettir derim ben. Önemli Bi arıza...

otomatikmi düz vitesmi araç? düz vites ise arkadaşların dediğiolabilir. otomatikse şanzuman ile alakalı olabilir.

Düz vites araç...

bayramdan sonraya kaldı, umarım fazla sıkıntı yaratmaz bu durumdan dolayı.

bu aracın microsoft ile alakası varmı acaba kapatıp açınca düzeldiğine göre

eğer cihaza bağladıklarında ısıtma bujisi genel hata ikazı verirse ısıtma bujilerine ısıtma işlemini yaptırtan bi cihaz var adını bilmiyorum sigara paketi kadar bişey, üstü parlak bi cihaz o değiştirilecek bende de oldu yokuş çıkarken ani yüklendim araca ve arıza lambası yandı sonra araç 3000 devri geçmedi, kontağı kapatıp açınca geçti...

Geri