Bir Akıl!

Bence saydığınız araçlar (fiat hariç) gerçekten yakıtı fazla yakan arabalar , yani sağlam bir araba benim için önemli derseniz Asrta J 1.3 CDTI tavsiyemdir yok az yaksın sağlamlığı önemli değil nasıl olsa bir gün gideceğiz derseniz Fiat veya Fransız grubu araçlar tercih edebilirsiniz

Benim tavsiyemi soracak olursanız Yeni astra derim

Bu arada sık sık araba değiştirmeye bende karşıyım , eski aracım pejo 307 ye tam 5 yıl bindim , dile kolay ...

Aldığımda 60.000 KM de idi , geçen yıl sattığımda 187.000 KM de idi , düşünün artık yaptığım yolu

Yanlış anlaşıldım sanırım. Ben sık sık araç değiştiren biri değilim. Buna da karşıyım zaten. Önceki aracım Vectra'ya 4 yıla yakın bir süre bindim.

Cruze'u alırken aslında yakın zamanda değiştirebilme ihtimalini göz önüne alarak almıştım. Aldığım fiyat piyasaya göre uygundu. Şu anda da satmaya kalksam en kötü ihtimalle aldığım fiyata satarım diye tahmin ediyorum. O nedenle biraz daha rahatım aslında. Yoksa zarar edeceğimi bilsem biraz daha farklı bakarım olaya herhalde.

Cruze'u en azından aldığım fiyata satarsam üzerine üç beş bir şeyler koyarak daha az yakan bir araca binerim gözüyle bakıyorum olaya. Düşünün 2 yıl Cruze ile devam etsem kafadan 3.000 zararım olacak. Bu bana büyük bir mantıksızlık geliyor. Ama aynı zamanda yeni alacağım araç için kredi çekeceğim, onun faizi v.s...

Ve işin en kötüsü ne alacağım belli değil. Bir aklım sıfır Linea al, 5 yıl kafan rahat olsun diyor. Uzun yolu düşünüyorum araçtan soğuyorum. Öbür yandan ikinci el temiz bir dizel diyorum. O da maddi anlamda yüklü olacak. Ve sonuçta ikinci el olacak.

Kafam karışık! Sizler de benim baktığım pencereden bakmadınız. Herhalde bir süre daha beklemem en iyisi olacak. Teşekkürler...

lpg'li araba düzgün kullanımda kesinlikle şuanda daha az yakıyor dizelden. b segmenti hakkında birşey diyemem ama c segmentinde öyle.1.6 dizel bir araba 6 lt yaksa 100 km'de motorinin güncel pompa fiyatı 4.26 6*4.26=25.56 krs yapar buda km'de 25 krş civarına tekabül eder. e zaten benim vectra bile km'de 27 krş civarı yakıyor. benziniyle 30 krş diyelim. ama bizim araba sabah 1.5 km işe gidiyor daha motor adam akıllı ısınmadan. aksam 1.5 km geri geliyor motor ısınmadan. bu halde bu rakamları görüyorum arabada. dizel araba bana göre önceden mantıklıydı şimdi kesinlikle değil. hele kışın istanbul trafiğinde falan 1.3 astralar 6.5 7 lt çıkıyor...

Ben dizelin LPG den daha hesaplı ve kullanışlı olacağına inanıyorum.
Aykan hocam yakıt fiyatlarının pahalılığı nedeniyle mantıklı bir arayış içinde olduğunun farkındayız. Ben mevcut aracını satıp, üzerine para ekleyip ikinci el bir araba almana karşıyım, üstelik almayı düşündüğün araç şu an kullandığın aracından (dizel olması haricinde) üstün bir araç değil. Daha az yakan, daha kaliteli bir dizel araç alacağım deseydin (mesela Golf gibi) o zaman en ufak bir eleştirim olmazdı ama dediğim tercih ettiğin araç için değişiklik yapıp borca girmeye değmez.

Ben de dizelin daha ekonomik olacağını düşünenlerdenim.

Savaş Abi, haklısın fakat bugün donanımlı bir C sınıfı dizel araç 45'ten falan başlıyor. Aralık ayında Astra J'yi incelemiştim. Baz donanım dizel araç. O kadar itici geldi ki! Koltuklar bile farklı idi. Sis farı dahi yok. Ve 47.000 TL istiyorlar. Bu para benim bir arabaya verebileceğim maksimum para! Ve onu da baz donanımlı bir araca vermek istemem.

İkinci ele bakıyorum, temiz bir şey için yine nerden baksan 45 civarı çıkmak gerek. Ve sonuçta ikinci el olacak. Golf 1.6 TDI, Astra 1.3 CDTI, Focus 1.6 TDCI neden olmasın! Ancak bu araçlar o parayı hak ediyorlar mı? Hem ikinci el hem 45.000! Bu noktada karar veremiyorum.

Aracı elinde sonunda satacaksınız, satana kadar yapmış olduğunuz zarar yanınıza kalıcak. Aynı nedenden çok sevdiğim benzinli aracımı satıp dizel aldım şehiriçi istanbul trafiğinde kullanıyorum daha 23 kuruşun üstünü görmedim.

LPG kullanıcıları hep şehirlerarası yolda yaktığı yakıtı söylemiş zaten benzinli araç şehirlerarası sabit hızda birşey yakmaz şehiriçinde ve trafikte cüzdanınıza ağaç diker.

Ama şunu söyliyeyim madem uzun süre kullanan birisiniz sıfırdan şaşmayın zaten sıfıra yakın bir 2. el alsanız da kredi faiz farkından sıfırla aynı paraya geliyor nerdeyse birde Chevrolet Aveo 1.3 dizele bakın euroncap 5 yıldız 8 hava yastığı..

Aracı elinde sonunda satacaksınız, satana kadar yapmış olduğunuz zarar yanınıza kalıcak. Aynı nedenden çok sevdiğim benzinli aracımı satıp dizel aldım şehiriçi istanbul trafiğinde kullanıyorum daha 23 kuruşun üstünü görmedim.

LPG kullanıcıları hep şehirlerarası yolda yaktığı yakıtı söylemiş zaten benzinli araç şehirlerarası sabit hızda birşey yakmaz şehiriçinde ve trafikte cüzdanınıza ağaç diker.

Ama şunu söyliyeyim madem uzun süre kullanan birisiniz sıfırdan şaşmayın zaten sıfıra yakın bir 2. el alsanız da kredi faiz farkından sıfırla aynı paraya geliyor nerdeyse birde Chevrolet Aveo 1.3 dizele bakın euroncap 5 yıldız 8 hava yastığı..
şehir içi değerlerini verdim 27 krş yakıyor lpg'de net...

Düşünüp duruyorum. Türkiye'deki en az yakan sedan araba hangisi?

Aklıma tek adam akıllı seçenek Linea geliyor.

Araç her gün 50-60 km yol yapacak. Yıl boyu ise 20.000 km'yi bulacak. Bir nevi okul servisi gibi düşünebilirsiniz. İşin açığı dökülecek araba. Ve ben en az 2 yıl daha bu yolu çekeceğim. O nedenle en güzel tercih Linea olacaktır diye düşünüyorum.

Dün okula giderken düşündüm durdum. Astra J alsam, Golf alsam bu yola yakışmayacaklar. Yazık günah diye düşündüm. Zaten 100 km sınırını geçmediğim bir yol. Parça ucuz, sorun yok, yakıt az...

Ben Linea yolcusuyum galiba...

Hoş, kapının önünde okula gitmeye bir Linea, bir de Astra J olsa fena olmaz ama param yok şak şak şak, pulum yok şak şak şak... :)

aykan abi yeni linea lar ölü balık gibi bakıyor...
ben derim bravo yu düşün,derli toplu araba...
Fiat-Bravo-2012.jpg

Geri