- Konuyu Başlatan
teşekkürler arkadaşlar ben bu işten vaz geçtim. sağolun.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
gdonmez77' Alıntı:şirketin varsa zaten bu vergiyi şirketin stopajından falan düşüyorsun. toplam tutarı da yıl sonu gelir vergisi beyanından düşüyorsun. Dolayısıyla zaten şirket üzerine araç alımlarında %18 KDV + %20 gelir vergisi inmiş oluyor. 50-60 milyarlık bir araç alıcaksanız eğer, tanıdığınız bi ltd. şti ile konuşun. Arabanın hem ilk alım vergilerini hem de benzin masraflarından doğan %18 KDV leri gider olarak düşün. Ben kendi şirketimde öyle yapıyorum.Bunun adı vergi kaçırmak değil ama, sadece zaten ödediğim vergiyi 2. kez ödemiyorum.
![]()
coRSac' Alıntı:Açıkcası kardeşim dediklerinin doğruluk payı var fakat yanlış olan kısımlarıda var sirket üzerine aldığın araçlarda sadece ticari olanlarında kdv indirimi yaptırabiliyorsun bundan eminim çünkü aralık ayında şirkete araç alındı kamyon vs... daha önceden de alınıp aynı şekilde kdvsini düşürmüştük fakat aynı indirimi binek araçlarda yapamıyorsun s60 sıfır siparişi vermiştik ki satıcı bize kdv hatta ötv yide masrafdan gösterebileceğimizi (bu durumda araç 30000 euro falan inmişti) söylemişti fakat hepsi fason çıktı şirkette çalışan mali müşavire sordum ve araştırdık böyle bir uygulamanın mümkün olmadığını söyledi.Bizde siparişten vazgeçtik..
güzel bi noktaya değinmişsin. Ancak ÖTV ile KDV farklı şeyler. Araca ödediğin KDV yi her durumda stopajdan bir sonraki dönemde mahsup edersin. Yani hiç bir şekilde fiyatta indirim falan olmaz, sadece arabanın faturasında görünen KDV yi kestiğin faturalardan doğan KDV borcuna mahsup edersin. ÖTV ile ilgili yapılabilecek hiç bir şey yok (zaten öyle bi iddiam da yok