Beyin, soketi ve tekleme ACİL yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan satir5203
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

satir5203

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2012 Astra H sedan otomatik,
araç tekleme ve patırdayarak çalışma sorunu yaptı
beyin arızalı ve soketlerde sıvı olduğu söylendi servisten yeni beyin taktırdım.
ancak arızalar devam ediyor.
LPG var subap dediler şuan subaplar değişiyor.
AMA fan son devirde sürekli dönüyor ve kapanmıyor.

bi türlü sorunu çözemediler. soketler yeni beyinde de ıslak.
ustalar dahil bir fikir alamadım. bilgisi olan varmı.

ARIZA KODLARI
115 (Motor Soğutucu Sıcaklık (EKT) Sensör Devre
arızası)
136 (Isitmali Oksijen Sensör (HO2S) Devre Bankası 1 Sensör 2)

170 (Yakıt Trim Bankası 1)

arıza kodları veriyor.

2012 Astra H sedan otomatik,
araç tekleme ve patırdayarak çalışma sorunu yaptı
beyin arızalı ve soketlerde sıvı olduğu söylendi servisten yeni beyin taktırdım.
ancak arızalar devam ediyor.
LPG var subap dediler şuan subaplar değişiyor.
AMA fan son devirde sürekli dönüyor ve kapanmıyor.

bi türlü sorunu çözemediler. soketler yeni beyinde de ıslak.
ustalar dahil bir fikir alamadım. bilgisi olan varmı.

ARIZA KODLARI
115 (Motor Soğutucu Sıcaklık (EKT) Sensör Devre
arızası)
136 (Isitmali Oksijen Sensör (HO2S) Devre Bankası 1 Sensör 2)

170 (Yakıt Trim Bankası 1)

arıza kodları veriyor.

bunu servismi çözemedi. hemde beyin değişimi sonrasımı?
aracınızın sıcaklık sensörünü değiştirmedilermi?
sensör değişimi sonrası arıza kodları silinmeli ve arızalar sorunlar çözülmeden lpgye geçmeyin...

aracımın lpg si aktif değil, lpg beyninde de arıza olduğunu söylediler.
arızalar silindi ancak 136 oksijen sensör arızası ve 115 motor suyu sıcaklık sensör arızası vermeye devam etti. sensörler değişti.gene verdi.
sıvının da antifiriz olduğunu söylüyorlar. bu araç antitirizi beyin soketlerine nereden alır.

aracımın lpg si aktif değil, lpg beyninde de arıza olduğunu söylediler.
arızalar silindi ancak 136 oksijen sensör arızası ve 115 motor suyu sıcaklık sensör arızası vermeye devam etti. sensörler değişti.gene verdi.
sıvının da antifiriz olduğunu söylüyorlar. bu araç antitirizi beyin soketlerine nereden alır.

tesisatı kontrol etmeleri gerekir öyleyse. yada antfriz veya motor suyu artık her ne soketlere tekrar temas ediyorsa onunn önüne geçmeliler...
motor su sıcaklık sensörü arızası veren motorun çalışma sıcakklığını kontrol ettilermi? yani termostadı düzgün çalışıp motorun ısınmasını sağlıyormu?termostat açık kalmış olabilir.
sensör bozuksa motoru yanlış yakıt değerleriyle çalıştırıp oksijen sensörü arızası verebilir yada oksijen sensörüde bozulmuş olabilir...
oksijen sensörü pahalı gelirse bosch parts catalogue gibi bi site vardı ordan motor kodunuza göre oksijen sensör numarasını bulabilirsiniz ayrıca oksijen sensörünüzün universal modelininde numarası çıkar ordan muhtemelen. universal modeli kablolar kesilip eklenerek kullanılıyor ve birebir sorunsuz çalışıyor ve genelde yarı fiyatına oluyor...

aracımın dün itabiri ile subapları ve soketlerin yanından geçen antifiriz boruları da değişti. çoğu şey normale döndü ancak devir saati 0,8-0,9 arasında oynuyo. özellikle boşta iken oynuyo sabit değil.
birde yavaşladığım zaman araç gaz yemiyo.
birde oksijen sensörü fiyatını bilen var mı?

Son düzenleme:
Geri