beyaz duman yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan combo74
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

combo74

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar combo 1.3 cdti aracımda bazen haftada bir bazen ayda bir yani belirsiz aralıklarda dikiz aynasından arkayı göremeyeceğim şekilde beyaz duman atma oluyor bu sıradada motor sesi hararetli gibi geliyor buhar tarzında bir duman çiğ bir koku var.iki ustaya anlattım durumu biri turboya baktı turbon hava emmiyor dedi enjektörlere ve turboya bakarız dedi.bir diğeri ise hemen turbo teşhisi koymak olmaz bişeykerden bahsetti yarın sabah bi bakıcaz bakalım ne çıkacak.sizden isteğim başına böyle bir olay gelen varsa benimle paylaşabilirmi ne olabilir

Valla dizellerde genelde siyah duman problemi görülür ama sizde beyaz.. ilginç..
Sonucu bekliyorum..

Evet ilginç sara nöbeti olurya bazen tutar bunun gibi bisey yani her zaman olsan direk dumanı görcek ustalar yarın bi bakalımda sonuçları paylaşırım.yani arabanın arkasına kamera takcam nerdeyse o dumanı kayıt altına almak için 1 2dk var sonra yok oluyo

Arkadaşlar combo 1.3 cdti aracımda bazen haftada bir bazen ayda bir yani belirsiz aralıklarda dikiz aynasından arkayı göremeyeceğim şekilde beyaz duman atma oluyor bu sıradada motor sesi hararetli gibi geliyor buhar tarzında bir duman çiğ bir koku var.iki ustaya anlattım durumu biri turboya baktı turbon hava emmiyor dedi enjektörlere ve turboya bakarız dedi.bir diğeri ise hemen turbo teşhisi koymak olmaz bişeykerden bahsetti yarın sabah bi bakıcaz bakalım ne çıkacak.sizden isteğim başına böyle bir olay gelen varsa benimle paylaşabilirmi ne olabilir

Aracınız kaç km de?Şöyle ki ben de de 2004 corsa dizel var (1.3)150 bin de bakım sırasında tamircim enjektörlerin yavaş yavaş ömrünü tamamladığını pompacıda sökülüp temizlenip ayarlanıp gerekirse parça değişiminin yapılması gerekebileceğini söyledi.Peki dedim acil mi?Araban beyaz duman atarsa ,sabahları çalışmada zorlanırsa gel bakalım dedi.O yüzden sizin beyaz duman demeniz biraz enjektör sorununu gösteriyor.Bu konuda ustalarımız daha iyi yardımcı olacaktır.

Daha 64000 de,yakıtta %10 civarında artış gözlemledim inşallah ciddi bir sorun çıkmaz o kadarda sakınıyorum ama sonuçta makine hayırlısı artık sonucu beklicem bakalım bi incelensin yarın

Yuzde 90 enjektor problemi,
Temizlet kurtul

Beyaz duman çıkıyorsa çiğ mazot olmalı,ya enjektörlerinde sorun var yada motor sıcaklığında(soğuk kabin yanması) motor sıcaklığın nasıl? termostadta sorun yok değil mi?
birde yakıt basınc sorunu varsa tam püskürtmez ise buda yapar

Turboda sorun çıkmadı enjektörlerde sorun görünmüyo,yağ fazlalığı var motorun içinı yıkanacak yeni yağ konacak bu benim isteğim oldu temizliyelim diye,ustanın dediği partikül filtresi ve depoda su ilma ihtimali var şuan sırda

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 11:54 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 11:52 ----------

motor sıcaklığı normal seyrinde

yetkili serviste conta yanık testi yaptır...
sorun daha da büyümeden çözmen gereken bişey.

Bugün gene oldu aynı durum ve ısıtma buji ışığı yanıp sönmeye başladı.kitapçığa bakim dedim partikül filtre temizliği yapıyormuş araba o sırada sürülbilerini falan yazmışlar tabi ama ben o ışıkta fazla sürmedim arabayı sonrasındada ışık söndü.araba kendisi temizleyemiyor tıkalıysa bu meretin temizliği 700 liradan bahsedilyo çözüm önerebilecek arkadaşlar varmı

Geri