benzinli turbolar için..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan başqan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

başqan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
benim araç için chip tuning düşünüyorum: 1.6 turbo, 180 beygir, 230 tork..

maliyet ve performans ne kadar olur..

ayrıca orj dump varmış :eek: ki bu da ses vermiyo, blow a çevirince de arıza ışığı yakıyormuş.. blowa çevirip, halledebilirmisiniz.. tabi maliyeti??

teşekkürler..

bence hic düsünme 1,6 motordan zaten maksimum güc alinmis agrisiz basini agritma bin negüzel minik canavarina.:D

erden arkadasimizda corsa opc var zannedersem ayni motor kullaniliyo. erden chip yaptirmisti 210hp olmus galiba. opel motorlarinin cogunda ariza isigi yakiyor bunun caresi hks blow off un replicasi ile cozuluyor. cunku replica hks blow off larin arkasinda ayar vidasi var. o vidayi sıkıstırınca ariza isigi yakmiyo :) sen mehmet ustaya sormussun ama ben cevap verdim elimden geldigince yardimci olmaya calistim tabi mehmet usta konuyu gorunce daha detayli bilgi verir :)

bence hic düsünme 1,6 motordan zaten maksimum güc alinmis agrisiz basini agritma bin negüzel minik canavarina.:D

Benim arac Vmax chipli ve cok memnumun..Devamida geliyor...:D
1,6 icin dbilas a bak.
Corsa OPC su an 310 larda..:D

erden arkadasimizda corsa opc var zannedersem ayni motor kullaniliyo. erden chip yaptirmisti 210hp olmus galiba. opel motorlarinin cogunda ariza isigi yakiyor bunun caresi hks blow off un replicasi ile cozuluyor. cunku replica hks blow off larin arkasinda ayar vidasi var. o vidayi sıkıstırınca ariza isigi yakmiyo :) sen mehmet ustaya sormussun ama ben cevap verdim elimden geldigince yardimci olmaya calistim tabi mehmet usta konuyu gorunce daha detayli bilgi verir :)

Ben 192hp den 210 hp a ciktigim halde memnunum..
Meriva 180 den 210 & 215 civarina cikacaktirki..Fark cok daha fazla hissedilir olur...
Ben olsam coktan yaptirmistiь..

Blowoff ise ariza isigi yakilmadan cozuluyor..Chip yaptirirken onuda ayarlarlar

Son düzenleme:
teşekkürler..

valla zaten bu aracı güç için almıştım..:rolleyes:

ama yine de daha çok olsun istiyo insan..:D

faydalı bilgiler..

valla erden arkadaşıma burdan çok teşekkür ediyorum güzel bilgi yanında yardımcı da oluyo..

senin ve diğer arkadaşların bilgileri faydalı oluyor..

amacım internette gördüğüm örnekleriyle 230 beygir civarı bir güç ve 300 civarında da tork..:D

bakalım yapabilecekmiyim..

230 hp yaparsin...Hatta 300 hp uzeride :-))))
Benim bu hafta Flowmaster geliyor.
Down pipe hazir ve 76 mm full egzost ......Rusya yapacak.
Ondan sonra dnyo..Taminim 230 hp civari cikacakti..

yumuşak bir yazılım ile 205 Hp uzun vadede hiç problemsiz ..MAx Rpm arttırımı tavsiye etmiyorum..YÜksek devri seven bir motor değil..Ama istenildiğinde istediğniz devri çevirebiliriz..

Bir kademe yüksek bir yazılım ile 215-220 hp çıkartılabilir..ARacı biraz kollamanız gerekir..EGT saati taktırmanızı tavsiye ederim..

Çok sıkı bir programla 235 Hp çıkar bu motordan..yardımcı donanımlar(Eksoz,EGT saati,yağ basınçı arttırımı,v.s.) olamadan tavsiye etmeyiz..

Turbomuz çok sağlam ve saklı kapasitesi yüksek..

HKS Blow u takıp orjinal valfin sirkülasyonunu durdurmazsanız tabiki ışık yanar..

ORjinal HKS Blow Off valve ile biz bu işi yapabiliyoruz..

Siz orda biz burda nasıl olcak üstad bu iş ?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Teknik detaylari ile aciklanmis....

Ben ondan sonra buyuk intercooler la devam edecegim.
Insallah motoru elimize almayiz...:-)))

Geri