benzinde çalışmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan çevik42
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

çevik42

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
slm arkadaşlar.2 gün önce uzun yolda mola verdim ama araca binip tekrar çalıştırmak için kontağı çevirdiğimde marş basıyo ama araba çalımadı.sıralı sistem atiker var üzerinde.gaz düğmesine basılı tutup kontağı çevirince çalışıyor.yardım lütfen...

benzin pompan yanmış olabilir....

durduk yerde yanarmı bu ????

arıza ışığı yakması lazım
P0230 yakıt pompası sekonder devre sinyali çok büyük / küçük
P0230 yakıt pompası röle devresi açık
bu iki arızadan birini verir pompa ise
hiç bir arıza ışığı yakmıyorsa elektronik olarakta pompaya elektrik gidiyormu kontrol ettir ardından enjektörlere bak kontak cevırınce püskurme yapıyormu sıralı olarak en son pompayı değişmenı tavsıye ederım.. bu arada yakıt fılıtresı bıle tıkanmıs olabılır..

pompa yandığında arıza lambası yakar diye bi mevzu yok.Bende benzin pompası yaktım arıza lambası yanmadı ;) sennde büyük ihtimal pompa.Boş depoyla az benznle cok gezdiysen yanar ;)

aynen bunuda şoyle anlarsın arka koltugun oturdugun yerı sök cıkar kolay zaten bırı orda benzın deposunun kapagına kulagını koysun kontagı cevır ordan ses gelmesı lazım gelmıyor ıse pompa yanmıstır..

gaz düğmesine basılı tutup direkt gazda çalıştırma hakkın da sayılıdır muhtemelen. dikkat et hocam. o hakkın da bitince hiç çalıştıramazsın aracı. çok yakın zamandaki bi başlıkta vardı böyle durum forumda.

hak yok sıcak havalarda gayet güzel çalıstırır :D

Aracı gazda çalıştırıp arka koltuğu kaldır orda pompanın üstündeki döşemeyi açıp ses varmı dinle ses varsa içerideki hortum çıkmıştır.Yoksa pompa mefta

Aracı gazda çalıştırıp arka koltuğu kaldır orda pompanın üstündeki döşemeyi açıp ses varmı dinle ses varsa içerideki hortum çıkmıştır.Yoksa pompa mefta
calıstırmasına bıle gerek yok bende aynısını yazdım kontagı cevırınce ılk zaten ses gelıyo yakıt pompalıyo

Geri