Ben de başımdan geçen bi olayı anlatayım
Ankara Kızılayda Emniyet Gen müd. den meydana doğru iniyorum. G.O.P Çankaya otobüs durağında bekleyen insanların arasından düzgün giyimli bir teyze bana doğru yöneldi yolumu kesti ve "afedersiniz evladım otobüs kartınız var mı" diye sordu. O kadar otobüs bekleyen insanın arasından ve gişelerin olduğu bi yerde yolda yürüyen bi adamı niye durduruyor ki diye şüphelendim fakat o kısa düşünme anında "herakde otobüs kartıyla suistimal yapacak kadar da düşmemişizdir, Niye kart istiyor para isterdi diye düşündüm ve içinde bir kaç kontör olan kartımı teyzeye verdim
Sadece 1 gün sonra bu kez karşı kaldırımdan meydana doğru inerken aynı teyze yine o kadar insanın arasından önüme geçti ve "Afedersiniz evladım otobüs kartınız var mı?" diye sorunca gerçek ihtiyaç sahiplerine el uzatma kültürümüzü tarumar eden güruha mensup annem yaşındaki bu kadını istemeden azarladım "Yapma teyze ya dün de tam karşıda otobüs kartı istemiştin benden". Arkamı dönmüş yoluma devam ederken "Naapıyım gene lazım oldu" diyordu...
Artık kime güveneceğimizi şaşırdık