benzin tuketimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan utkulu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

utkulu

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhabalar,
arkadaslar benim 2000 1400cc 16 v corsa gls var. arabyı alalı yaklasık 6 ay kadar oldu. satan kisi km de yaklasık 140-160 bin yakıo demisti. ilk zamanlar benim sehirici tuketimim 180 000 olarak hesaplamıstım. sonra total kartın puanlamasından sonra bp yerine total 97 oktan benzin kullanmaya basladım. benzin tuketimim bir anda arttı. tekrar bp ye dondum ama degisen birsey olmadı. suan sehir icinde 260-300 bin lira yakıyo. her hangi mekanik arıza olasılıgına karsı arabayı bastan sonra bakıma soktum. rutin bakımda bakım yapılması veya degistirilmesi gereken butun donanım yenisiyle degistirildi. corsa nın teknik verilerine bakarak benim aracım bir hayli fazla tuketime girdi. yetkili servis corsalarda lpg nin pek fazla avantaj saglamadıgını arabayı kotu etkiledigini soyledi. sizce bu tuketim normal midir? idealde km de ne kadarlık benzin yakar? lpg ye donusum sizce mantıklı mı gibi bi grup soru sorayım dedim deneyimli opel kullanıcılarına.

bir ekleme daha daha once 2004 cdti corsa kullanıyordum. bu arabaya gecince abs nin yokluguna zor alıstım. mevcut teknik ile guvenilebilir abs montajı yapılıyor mu? ne kadar mal olur? cok sey yapmak istiyorum ama maddi olarak sarsıyor :D
yardımınız icin tesekkurler.

Son düzenleme:
Arkadaşım,öncelikle kendini forum kurallarına uygun bir şekilde tanıtırsan emin ol ki istediğin her yardımı alırsın..

yoksa yok mu bana yardım edebilecek birisi?

hesaplamayı nasıl yapıyorsun?

yakıt tüketimiz benzin de normal değerlere inmeden lpg taktırılmasını doğru bulmuyorum. öncelikle fazla tüketimin asli sebebi bulunmalı.

depoyo fulleyip 100 km yol yaptım. daha sonra tekrar fulleyip aradaki farkı alarak km uzerine dusen payı buldum.

senin araban çok fazla yakıt tüketiyor. sebep bi sürü şey olabilir. cevap vermek imkansız gibi birşey.

depoyo fulleyip 100 km yol yaptım. daha sonra tekrar fulleyip aradaki farkı alarak km uzerine dusen payı buldum.

Hesaplama yöntemi doğru.. Fakat senin arabanın km'de 180ykr yakması zaten normal değil bence.. O hesaba göre 100km de 6.2lt yakıyorsun! Senin arabanın kullanım özelliklerine göre şehir içinde 100km de 8-9lt yaktığını düşünürsek 230-260ykr yakması normal bence.. Bu durumda aracanın şu anki kilometresi ve periyodik bakımlarının zamanında yapılıp yapılmamasıda çok önemli tabi.

acıkcası kafam karıştı.
@dragon'a gore tuketim degerleri normal.
@orcinus' a gore cok fazla.
normalin biraz ustunde olsa kabullenip, yakıt sistemleri ile ugrasmayı kesicem. ama cok fazla olunca dusunduruyor insanı.

ilginiz ve yardımlarınız icin tekrar tesekkur ederim.

Aracını şu anki km si nedir acaba?

Şöyle söyleyim;Ben tabiki uzman değilim ama baskı-balatandaki %70 aşınmışlık bile 100km de en az 1 lt fazla yakıt tüketmene sebep olur.. Buda kuruş hesabından 1km de 30ykr yapar!!

Sen birde aracının motorundaki aşınmayı,enjektörlerini,filtrelerini ve ateşleme parçalarını düşün!! Ortaya çıkan tüketim değerleri canını sıkacaktır!!

Geri