benzin şamandırası problem????

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan etna54
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
valla gecen gün depoyu doldurdum ıste arkdaşların dedıgı gıbı artık km kontroledecem ayrıca bır sorum olacak bu benzın ısıgı once yanıyor uzun sure bunun yanıp sonene gecene kadar kac km daha gıdebılırız bıde yanıp sonen benzın lambası ısıgı ıle kac km gıdebılırız

Walla bu sorunun cevabı araca göre değişir 30 yapanıda var 40 yapanıda. Burada dikkat edilecek konu'ki bu çok önemli "depoyu dibine kadar" kullanmamak. Ondan sonra yakıt sisteminde pahalıya patlayacak masraflar açar.

valla gecen gün depoyu doldurdum ıste arkdaşların dedıgı gıbı artık km kontroledecem ayrıca bır sorum olacak bu benzın ısıgı once yanıyor uzun sure bunun yanıp sonene gecene kadar kac km daha gıdebılırız bıde yanıp sonen benzın lambası ısıgı ıle kac km gıdebılırız

Vectra'larda 2.0 için; 45-55 km. civarında gidiyor. Astra; 1.6'larda ise 70-75 km. ye kadar gidebiliyor. Tabi normal şekilde kullanılırsan. Işık yanıp sönmeye başladıktan sonra yaklaşık 10 km. kadar daha gider. Fakat enjeksiyonlu araçlarda depoyu bitirmek tavsiye edilmez sistem hava yapabilir. Ayrıca pompayı soğutan şey benzindir ve pompa benzinin içinde kalır. Depo çok azaldığında lamba yanıkken, pompa benzinle ıslanmayacağı için aşırı ısınmaya sebep olur ve zamanla pompayı bozar.

bizim depoda hep dolu gözüküyor henüz tamirciye gitmedim inş yazılanlar gibi 140-150 TL fiyat çekmezler

Şimdi anlıyorum ki, bu durum hiçde azımsanamayacak kadar yaygın bir problemmiş.!

2000 model Tigra aracımdaki benzin göstergesi problemini tam olarak yazayım, yazayımki hem problem anlaşılsın hemde çözüm bulalım.!

Komik ama gerçek. Aracıma 12-14 litre kadar benzin alırsam göstergem düzgün çalışıyor, ama ne zaman depo full olsun 1 kerede yada hadi 100 liralık benzin alayım desem, ilk marşta belki benzin göstergesi çalışıyor ama sonraki marşlarda cevap yok...??!! Bu hep böyle. Böyle idare edeyim falan dedim, km'yi sürekli kontrol ederim zaten.. ama kesinlikle can sıkıcı. 1 kere benzinciye 20 metre mesafede yolda kaldım. Şans işte..!! Ama istiyorumki doğru çalışsın. Anlaşıldı bu arıza kronik olarak Opel'de var. (Yeni opellerde olmayabilir bilmiyorum). Gittim tamirciye, söktük beraber, işin kötüsü hiç arızası yokmuş gibi görünüyor. Aslında şamandıra bozuk değil gibi ama bozuk işte, keyfe keder çalışıyor. Sanki İşverene bozukmuşta, işi savsaklıyım der gibi :-). Peki ne yapalım. Nasıl bir çözüm getirebiliriz Sevgili Teknik Danışmanlarımız?!!

Parça alalım mı? 3 liralık şamandıra 133 - 150 Tl arası internette. Oda tigra için değil, Corsa B için. Ben aynıdır diye ümit ediyorum sadece!! Aynı mı? peki? Corsa B ile Tigra şamandırası. Sipariş versek, garantisi olmaz diyorlar doğru çalışıp çalışmayacağının. Bir usta ile görüştüm, bulamazsın diyor parçayı sahte çin malı var o bile gerçekmiş gibi piyasada satılıyor diyor??!

Bu konuda yardım istiyoruzzzzzz!!

Bizi aydınlatacak bir arkadaş varsa sevinirim, yada yaptıran var mı?? Ben bozuk kullanmak istemiyorum açıkçası!!!

Sevgilerimle

bizim depoda hep dolu gözüküyor henüz tamirciye gitmedim inş yazılanlar gibi 140-150 TL fiyat çekmezler

Arkadaşım merhaba, lütfen sonucu yaz buraya, ben bilgilenmek istiyorum..!!

Bu işi çözmeden gözüme uyku girmeyecek. 140-150 sadece bana söylenen parça fiyatı (şamandıra için). İşçilik ne kadar alınır bilmiyorum. Aslında kendimiz değiştirebiliriz, ama inan tavsiye etmem, alenen benzin deposunu üstten araç içinde açıyorsun.. allah korusun, yanlış bir hareket, işçilik vermesek diye faciaya yol açmasın!! derim. Ben ustama sadece yardım ettim açılırken oda benim hastalığım, illa bende yanında olmalıyım yapılırken birşey :-)

Geri