Benzin pompası mı elektronik bir arıza mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan akdag
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Nadir Bey ne yaptın sen, ben ayda 40-50 liralık benzin alıyorum nerdeyse. Benim araba lpg ile benzini karıştırarak kullanıyor desene :)))))

antalya gibi iklimi sıcak olan yerde 40 liralık benzin sarf etmek sanki biraz fazla gibi geldi bana..

ben arabayla bi yere gidicem zaman ilk önce aracı çalıştırıp ondan sonra eşyaları yükleme veya boşaltma işlemini yapıyorum, sonrasında radyo ayarı, ayna ayarı vs.. yapıyorum.
bu geçen süre zarfında yazın hemen lpg geçiş oluyor. kışın ise biraz daha geç..

valla bu benzin fiyatları böyle katlanarak gidecek olursa arabayı çalıştırmadan ısıtmanın yollarını aramaya başlıcam..

Lpg göstergesinin yanmamasinin sebebi akunun orda sigorta var. O paslanmistir. Pas sokucu ile işinizi halledebilirsiniz. Eğer tekrar yaparsa sigorta ile birlikte kablosunu değiştirin.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bu konu da çok tartışılan konulardan biridir..

Depo içinde bulunan pompa benzin sıvısı tarafından soğutulduğu için az benzin pompanın yanmasına neden oluyormuş..

Ancak benim bir sorum üzerine bilgili bir arkadaş bu pompanın araç Gaza geçmiş olsa bile sürekli çalıştığını ve benzin kullanılmasa bile devirdaim yaptığını ifade etmişti..

Bu yüzden sadece ilk çalıştırmada ihtiyaç duyulması mantığı yanlış oluyor.

Astra G deki Bosch pompayı 80 Tl ye almıştım 8-10 ay önce...

lpg ışıkları ile yazdığın bölüm hariç aynı arıza benim de başıma geldi.lpg ile çalıştırdım.özel serviste usta benzin pompasının sigortası atık dedi.pompaya baktık yanmış idi.yan sanayi ile değiştirdim düzeldi.

Bu konu da çok tartışılan konulardan biridir..

Depo içinde bulunan pompa benzin sıvısı tarafından soğutulduğu için az benzin pompanın yanmasına neden oluyormuş..

Ancak benim bir sorum üzerine bilgili bir arkadaş bu pompanın araç Gaza geçmiş olsa bile sürekli çalıştığını ve benzin kullanılmasa bile devirdaim yaptığını ifade etmişti..

Bu yüzden sadece ilk çalıştırmada ihtiyaç duyulması mantığı yanlış oluyor.

Astra G deki Bosch pompayı 80 Tl ye almıştım 8-10 ay önce...
yazdığın bence de doğru.hatta ben seyir halindeyken pompanın vınnn diye çalışma sesini duyuyorum arka koltuğun altından.yan sanayi olduğundan gürültülü çalışıyor.

Bu gibi durumları yaşamamak adına araçlarınız da LPG geçtiğinde benzin pompasının elektriğini kesecek roleler var onlardan taktırın kafanız rahat etsin. Benzine ihtiyacı olmadığı halde çalışan pompa zaman için de illa ki yanacak. Kaçınılmaz son.

ben şöyle biliyorum yanlışım varsa düzeltin sıralı sistemde benzinle ilk çalışma yapar sonra gaza geçer ama benzin pompası çalışmasına devam eder benzini basmaya devam eder ama depoya basar yani gaza geçince pompa stop etmez
pompayı değiştirdim eskisinin içini açtım içerisi bildiğimiz şarj dinamosu gibi iki kömürü var kömürler bitmiş ve kömüre baskı yapan yaylar birbirine girmiş yani tamiri kansız
en iyisi yenisini almak

ben şöyle biliyorum yanlışım varsa düzeltin sıralı sistemde benzinle ilk çalışma yapar sonra gaza geçer ama benzin pompası çalışmasına devam eder benzini basmaya devam eder ama depoya basar yani gaza geçince pompa stop etmez
pompayı değiştirdim eskisinin içini açtım içerisi bildiğimiz şarj dinamosu gibi iki kömürü var kömürler bitmiş ve kömüre baskı yapan yaylar birbirine girmiş yani tamiri kansız
en iyisi yenisini almak

Aynen öyle işte aracın LPG geçtikten sonra pompanın çalışmaması içinde role olması gerek ki araç LPG geçtiğinde bu role sayesinde benzin pompasının elektriğini kesin ;) pompa LPG geçtiğinde aslında gereksiz gere çalışıyor ve çalışmasa da hiç bir şey olmaz ;)

Arkadaşlar sorunum çözüldü, yorumlarıyla yol gösteren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Sorun sadece benzin pompasındaymış, aradaki bağlantıyı hala anlayabilmiş değilim ama pompa değişince lpg göstergesi de çalıştı. Şükür başka bir yerde sorun çıkmadı. Ama depo ara hortumu diye bir zımbırtı var o canımı sıktı. Sıktı derken kendisi bir karış ama 30 TL maliyeti var.
Neyse buna da şükür lpg tesisatı masraf çıkaracak diye korkmuştum ama sorun yokmuş.
Bu arada Nadir Bey senin sözünü dinleyip en ucuzunu taktıracaktım ama 3 tane benzin pompası gösterdiler. 70, 120 ve 180 TL'lik. Ben orta ayar olsun deyip 120 TL olanı taktırdım. 70 TL olanın dışı plastik gibi birşeydi, dayanmaz yine sorun çıkarır diye düşündüm.
Toplam masraf 180 TL.
Tekrardan yol gösteren herkese teşekkür ederim.

Bu arada lpg ye geçtikten sonra pompayı durduran röleyi sordum, bir yerde 150 bir yerde 70 TL istediler. Bu fiyat farkı sizce neden kaynaklanıyor. 150 isteyen usta kısa yoldan köşeyi dönmeyi mi amaçlıyor yoksa 70 TL isteyen dandik mal mı satıyor. Umarım soru karışık olmamıştır. ;)

Geri