Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
dizel zaten avrupanın pek çok ülkesinde benzinden pahalıdır benzinden ucuz olan ülkelerdeyse dizel araçlara özel ek vergiler vardır yani gene pahalıya gelir..
türkyiede dizel rafineri çıkışı beniznden pahalıdır.. bakın bu önemli dizel rafineriden çıkışda benzinden pahalıdır..
ama vergiler ve garip şeylerden sonra benzinlikde pompa başında litre fiyatı benzinden ucuza gelir.. yani mazot hiç bir zaman normaldede benzinden ucuz bir yakıt değildir ve tahminimde ilerde elektirkli araçların çıkması ile dizel benzini geçicekdir.. devletin elektriklinin üstüne bu kadar titremesinin nedeni elektrikli araçlardan ötv çok az alma nedeni bence budur..
zaten yeni vergilendirme yönteminde emisyon değerlerine göre vergiler verilicek buda dizel araçların özellikle eski nesil dizel araçların vergilerini bir hayli pahalı yapıcak..
Ben dizel aldım ya şimdi dizelde pahalanır, ne yazıkkı ülkemizde petrol fiyatları almış başını gidiyor yukarıdakilerin umrundamı onların benzini zaten vatandaşın cebinden çıkıyor aslında motorinin ucuz olması bir bakıma çok şeyi etkiler ulaşım taşımacılık gibi sektörler hep motorin kullanıyor...
bunun sebebini ben lpg favori yakıt olduğu zaman çözmüştüm çok basit...devlet her dizel araç satışından sonra akaryakıt gibi temel gelir kaynağından bir miktar kaybediyor çünkü dizel araç hem tutumlu hemde yakıtı benzinden daha ucuz bunu dengelemk için mazota her zam gelişinde benzinden daha fazla zam yapıyor yaklaşık bi 15 sene önceye gidersek lpg benzinin 4 te bir fiyatıydı
siz uyanıksanız dizel alıyorsanız devlet sizden uyanıktır cebini rahatsız eden birşey oldumu anında müdahale eder :]