benzin de kalkışta boğulma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cedoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cedoo

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2001 vectra 1,6 aracım gaz da kullanırken süper kalkış gidiş hiçbir sorun yok. geçen gaz bitti benzine aldım mubarek sanki biri eksozunu tıkadı boğuldu resmen kalkışta. sonra denedim benzindeyken ilk çalıştırmada kalkışta sanki benzin gelmiyo gibi araca sesi kısılıyo resmen boğuluyo araç. gaz a alıyom sorun yok gayet güzel. egr yeni kelebek temizlendi, boğaz temizlendi ne olabilir ya başına gelen varmı acaba...

benim daha önce defalarca başıma gelmişti. aracı sürekli lpg ile kullandığımız için benzinle çalışan parçalar zamanla bozuluyormuş. kelebek sensörü temizleniyor veya değişiyor. benzin pompası değişiyor. temizleyici katkı maddesi kulanıyorlar. gaz ayarı falan yapıyorlar. bu şekilde düzeliyor fakat bir süre sonra tekrarlıyor yine.

Sorun kesin olmamakla beraber enjektörlerde gibi gozukuyor eğer eski sistem lpg takılı ve hep gazda kullanıyorsanız, enjektörler benzin gelmiye gelmiye tıkanıyor çalıştırırken zorlanma ve benzindeyken iyi gaz yememeye sebep oluyor. veya tekleme.Arada benzinde kullanmanızı kesinlikle tavsiye ederim.Ve en az çeyrek depo benzini yüksek performanslı olarak kullanmaya başlayın derim.

Genellikle benzin pompasi düşük bar çalişirsa olabiliyor .benim önceki astra g de vardi böyle sorun benzinde ilk kalkita boğulma gibi...şimdiki astra g de biraz oluşmaya başlamiş. Benzinde kalkişta boğulma tam problemi çözen paylaşirsa sevinniriz..

Aynı sorun benim aracımda da var. Bir çok kişi baktı ve sorunu çözemedi. İlk olarak aracınızı benzin seviyesi çok önemli çeyrek depo altında benzin olması durumunda araç gerekli barı sağlayamamakta. Birde benzin pompasının yeteri kadar bar sağlamamasından kaynaklanmakta. Buda Çin malı pompalar yüzünden kaynaklanıyor. Orjinal parçada çok pahalı. En güzeli gazda yola devam. Ben öyle yapmaktayım. Çözüm bulunmadı bulunacağını da sanmam.

Geri