Merhaba 2001 Corsa C sahibiyim. Aracım Lpg'li. Rolantide dururken araçta çok hafif bir titreme oluyor. Bazense yolda giderken tam durmaya yakın hızım 20kmye düştüğünde stop ediyor. Bu stop etme olayı benzin veya lpg farketmiyor. Canı isterse hiç yapmıyor canı isterse özellikle sabah işe giderken bazen yapıyor.Rolantideki titreme durumu ise benzin lpg farketmiyor her an yapıyor. LPG ustası supap ayarlarından enjektörden olabilir dedi. Önceden de ateşleme yazılımından olabileceğini söylemişti. EGR ve gaz kelebeğini temizlettim kurum temizliği yaptırdım biraz düzelir gibi oldu bir süre sonra hastalık tekrarladı. Daha sonrasında opel servisine gittim ve ordaki ustayla konuştum. Bilgisayara bağlasak bile EGR arızası bazen görünmeyebilir dedi. Gizli arıza olabiliyormuş EGRde.Değiştirince düzelebileceğini söyledi. Ayrıca son susturucumda bir problem olduğunu ve sorunun bundan bile olabileceğini belirtti. Ayrıca yarım depo benzin ve katkı maddesi koyup lpyi hiç kullanmadan aracı yarım depo bitene kadar benzinle kullanmamı söyledi.Amaç enjektörlerdeki pisliği temizlemekmiş. Enjektörlerde tıkanıklık olabileceğini bu da asıl sorunuma sebep olabileceğini belirtti. Aracın normal gidişinde bir problem yok gibi çekiş gayet iyi fakat 3000 devirin üzerine çıkarken dip gaz yaptığımda 3000-4000 devir arası sanki bir kesilme oluyor gibi. yarım saniye gaz kesermiş gibi sesi değişiyor aracın.
Öncede buna benzer bir durum yaşayan var mı?Sorun nedir acaba.
Öncede buna benzer bir durum yaşayan var mı?Sorun nedir acaba.