belli devirlerde uğultu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arestay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

arestay

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar 2004 corsa c aracımdan 1. ve 2. viteste 1500 devirde bir uğultu geliyor. 1500 deviri geçince uğultu da geçiyor. aracımı boşa alıp denedim aynı uğultu gene geldi yani sorun şanzımanda değil ses şanzıman sesini andırsa da... köyde öğretmen olduğum için merkeze ancak hafta sonları gidebiliyorum. hafta sonuna dek bu sorun beynimde duracak hep. acaba sorun nedir? tahminleriniz nedir? şimdiden teşekkür ederim.

tekerlek bilyesinden geliyordur sanırım...
çok önemli değil...

sertan hocam tekerlek bilyesinden gelseydi boşta gaz verince gelmezdi bence. sanki egzostan geliyor ama bilmiyorum. egzos dışında bir yerde temaz mı var bir şeylerde çözemedim.

arkadaşlar 2004 corsa c aracımdan 1. ve 2. viteste 1500 devirde bir uğultu geliyor. 1500 deviri geçince uğultu da geçiyor. aracımı boşa alıp denedim aynı uğultu gene geldi yani sorun şanzımanda değil ses şanzıman sesini andırsa da...
ilk mesajınızın bu kadarlık kısmından o yorumu yapabildim.
orda boşta da ses olduğundan bahsetmemişsiniz...
ancak egsozdan da uğultu tarzında bir ses geleceğini sanmam.
bu durumda sesi dinlemek lazım...
bişey söylemek çok zor...

görüşleriniz için teşekkür ederim sertan hocam..c.tesi gelse de anlasam sorunu ona göre kullasam içim rahat edecek..

sakin kafa ile tekrar okuyunca sesi egsoz boğaz contasına yada manifolt contasına bağlamak mümkün.. haklı olabilirsiniz, egsoz ile ilgili sonuçta oralarda... sanırım o ikisinden birisi...

sanırım söyledikerinizdense benden fazla para çıkmaz. bunların tespiti ve tamiri için acaba motorcuya mı gitmeliyim yoksa egzoscuya mı?

şayet bariz bir kaçak varsa, avucunuzun ortası ile egsoz çıkışını tamamen kapatarak biraz beklediğinizde sesi duyabilirsiniz... eski arabamda olmuştu. öyle tespit edip motorcuda değiştirmiştim contasını... 5-6 saniye kadar kapatsan avucunla yeterli olur kaçak sesi duyulabilir şayet dediğim gibiyse... ancak ses bu işlemden sonra artabilir.. ben contayı 10 liraya almıştım, işçilikte 15 lira vermiştim....

Geri