bana biri yardımcı olsun

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EXPER_06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

EXPER_06

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar 95 model 1.6-16v astra f aracım var. araba bana kafayı yedirecek durmada bobini bozuyor. 6. bobini değiştirdim. korkudan hiçbir yere gidemiyorum. bobin bozuluyor yolda kalıyorum. sizce neden sürekli bobin bozuluyor.

kneidin üye arşivinde tanıtırsan sana yardımcı oluruz arkadaşım

arabada lpg varsa yakar yada orjinalini taktır

bobin çok kolay yanabilecek birşey deyil düşük değerler yada fazla değerler üstün de bir akım geçtiğin de yanarr genelde elektronik motorlarda pombalarda fazla yüklenme yada düşük akım dandır .
yan sanayi bir bobin taktırdığın da sarımı ve verniklenmesi vs gibi önemli olan maddelerrin yanlış yapılması yada kötü kalitesiz made kullanılması böyle sorunlar yaratabiliyor üsteki arkadaşın da dediği gibi ilk olarak lpg baktır sonra orjinal bul bobinin ateşleme bobini yanlış hatırmamıyor sam 250 ytl olmalıy dı yapacak olan ustayada sadece bobine bakmasın farklı bir yerdeki arıza onun yanmasına neden olabilir kolay gelsin

Lpg yi söktür bobinlerin yanmasın derim ben.

arkadaşlar ilgilendiğiniz için sağolun. ben bu sorun ile 1 senedir uğraşıyorum lpgyi söktürdüm. yeni bobin takıldı. bir hafta sürmedi o bobin de yandı. bobinin yan sanayisi 130 ytl. orjinalini takalım dedim. orjinaline 500 ytl fiyat çektiler. benim arabamın aynısı başka bir opelle hurdacılara gittik. bobinleri sırasıyla denedik ve orjinal sağlam bir bobin aldık. o da 2 hafta gitti. çok para harcadım en sonunda opel ustasına götürdüm arabayı. onlar da konuyla hiç ilgisi olmayan yerlerini değiştirmişler ve 500 ytl hesap çıkarmışlar. benzin pompası, benzin deposunun kapağı, banzin otomatiği ve bir de yan sanayi bobin. çok alakasız geldi bana. bobin hemen ertesi gün bozuldu ve iade ettim. araba yine aynı. nereye gitsem ödediğim para yanıma kar kalıyor. anlayamadım gitti. bir de bobin bozuk olmadığı zaman da arabada hafif bir titreme var. belki de bu titremeye bağlı bir sorundur. bilmiyorum kafayı yedirecek bu araba bana

Mrb arkadaşim.
Ben opel garaja bi uğra derim. Orada hakan bey ve haci usta sana gerekli yardimi yapacaklardir. Emin ol bundan. Ayni sorun olmasada bende senin gibi çok uğraştim böyle sanayide.

lpg den olma ihtimali yüksek..derim ben....

tamam oraya bir bakayım. inşallah biri çözer de kurtulurum bu dertten. bu şekilde arabayı satmaya da vicdanım elvermiyor. uğraştıkça da çok param gidiyor. maaşı çekip ustalara götürüp veriyorum ama bir sonuç alamıyorum.

tamam oraya bir bakayım. inşallah biri çözer de kurtulurum bu dertten. bu şekilde arabayı satmaya da vicdanım elvermiyor. uğraştıkça da çok param gidiyor. maaşı çekip ustalara götürüp veriyorum ama bir sonuç alamıyorum.

ateşleme bobininden veya tesisat kablolarından birinden lpg için bir kablo çekilmişmi.. bunu kontrol ettir.

Geri