Balikçilik

Abi bende bir pazar günü, hem hoby olur hemde farklı bir gün geçiririm diyerekten bir keresinde balık tutmaya kalkışmıştım. Ama yanımda bu konuda profosyonel olan biri daha vardı. SOnuçta ne mi oldu? Benim oltama güç bela taktığım yemleri balıklar yiyip kaçtılar, benle dalga geçer gibi, yanımdaki diğer arkadaşta 13 yada 14 tane Akdeniz'de çok bulunan, Kıbrıs'lıların "Sokan Balık" diye tabir ettikleri balıktan tuttu:) Bu da benim ilk ve son balıkçılık denemem oldu. Sanırım işsiz kalırsam birgün balıkçı olamayacağım.:) İlker Reis hayallerim uçtu bile:p

gece vakti balığa gittiler arkdaşlarım 1saat önce :(

zaten balıkçılar hep gece giderlermiş:) bak onu öğrenebildim. Sebebi de, gün ağarırken balıklar yüzeye yakın olurlarmış ve kolay avlanırlarmış.

eger ay varsa ışıgında da toplanır diye duymuştum..

çok zevkli bişe bi kere tutan arkadaşlarla takılmıştım o balığın oltaya taklımasını beklemek çok zevkli bişey

Hele oltaları atıp uçlarına taktığımız çanların balık takılınca çalmaya başlaması inanılmaz bi zevk hemen koştur artık hangi oltaysa ve çekmesi de ayrı bi zevk çünkü özellikle balık kıyıya yaklaştıkça kaçmak için çırpınıyo ve oltayı bi sağa bi sola gezdiriyo;bu anlatılmaz yaşanır ... :)

ben bu konuda profesyonelim diye bilirim şu ana kadarki en büyük balığım 15 kiloluk bir yayındı.Rekorum bu.yazın hergün balığa giderim akşam 5 ten sonra genellikle gelmeye başlar sabaha kadar gelir.ama öplen balık tutmak zordur genellikle...

exilegs' Alıntı:
ben bu konuda profesyonelim diye bilirim şu ana kadarki en büyük balığım 15 kiloluk bir yayındı.Rekorum bu.yazın hergün balığa giderim akşam 5 ten sonra genellikle gelmeye başlar sabaha kadar gelir.ama öplen balık tutmak zordur genellikle...
tamam bundan böyle hocam sensin hangi yem hangi balığa ne tür şasi nasıl bir olta hepsini öğret.bide mekan olarak araştırdım çanıllı-asartepe barajını çok övdüler.bide baharda ava yapamıcazmı.hobim geldi benim:)

baharda yasak olur genellikle diye biliyorum yumurtladıkları için anaçlar izin vermezler

Biz genelde yumurtalı hamur,darı(mısır),ya da solucan takarız oltalara ...

Geri