balata değişimi hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan masques
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
alakası yok aracının frenlerınde ılk gun az tutar sonraki gunler dahada güçlenir yeni balata il gunler iyi tutmaz. arka balataların ıyıyse sadece önlerı değiştir hiçbir sorun olmaz!

AYNEN KATILIYORUM:good: :good:

PEki arkadaşlar balatalar değiştirildikten sonra araçtan ses gelir mi? Ben yeni değiştirdim şimdi araçta cizirti var. Sanki birşey sürtüyormuş gibi...

diskleri sildirseydin o sesi almazdın
çünki aynı olayı bende yaşadım , yok balata sert dendi yok efendim orjinal deyilmiş felan filan . Az bi tornada diskleri sildirdinmi ses mes kesiliyor.

Brembo yada TRW çok iyi markalar.

Fren yapınca ağırlık merkezinin öne kayması demeyelim de, atalet kuvvetinden dolayı ön tekerlere daha fazla yük geliyor diyelim. Daha doğru olur.

tüm bunların yanında artı olarak bildiğim kadarıyla bu araçlarda da arka balatalarda otomatik ayar var. Yani balata aşındıkça ayar yapılarak gerektiği şekilde tutması sağlanıyor.

kampanalı araçlarda bulunur fren pabucu azaldıkça frene her bastığınıza cırt ayarlayıcı otomatik fren pabucunu öne doğru iter böylece kampana iç yüzeyine etki eder ve frenleme gerçekleşir ama arada kampana sökülüp temizlenmesi gerekir..

PEki arkadaşlar balatalar değiştirildikten sonra araçtan ses gelir mi? Ben yeni değiştirdim şimdi araçta cizirti var. Sanki birşey sürtüyormuş gibi...
bu olay ön disklerin balansızlığından yada diskin fazla aşıntısından dolayı diskler pörtü bırakır siz frene bastıkca oraya sürter ve sşzş rahatsız edici ses çıkartır eğer tornalama payı kurtarmıyorsa disklerinizi değişmenizi tavsye ederim...balansızlıkta düzensiz aşıntıdan dolayı fren balatası diske alışana dek ses yapar frene bastıkça ayrıca fren balatası diske alışana kadar frenleme kuvvetiniz az olur dikkat edin saygılarımla...

Bu sesin gitmesi için ille de diskleri sildirmek mi lazım? Eğer sesin kendiliğinden geçmesini beklersek bir zararı olur mu? Tabi sese dayanmak hariç:)

serviste değiştirdiyseniz eğer diskleri kontrol etmişlerdir gerekirse değişmenizi kesin söylerlerdi ses kendiliğinden geçer tabi diskin durumuna bağlı normal kullanımda diskler 60.000km ile 80.000 km arası gider normal kullanımda ...sesin gitmesi için balatanın diske alışması gerek buda biraz zaman alır ama bi sakıncası yoktur...saygılar...

arkadaşlar ön tekerlekten ses geliyordu baktırdım balatalar bitmiş. özel serviste değiştirdim. usta bende balata var dedi GEC marka balata taktı 45 balata 20 işcilik aldı. sizce nasıl diskler biraz çizilmişti birşey olmaz dedi şimdilik frenler istediğim gibi değil. sanırım balatalar alışınca düzelir. GEC marka balata nasıldır ve fiyatı uygunmu

arkadaşlar ön tekerlekten ses geliyordu baktırdım balatalar bitmiş. özel serviste değiştirdim. usta bende balata var dedi GEC marka balata taktı 45 balata 20 işcilik aldı. sizce nasıl diskler biraz çizilmişti birşey olmaz dedi şimdilik frenler istediğim gibi değil. sanırım balatalar alışınca düzelir. GEC marka balata nasıldır ve fiyatı uygunmu

yokmu bir fikri olan......

Geri