Bakırköy'de Patlama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan masques
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
seni kınıyorum arkadaşım böyle düşünerek bir teröristten hiçbir farkın kalmamış oluyor bana kızacak arkadaşlara cevap vermeyecem ama bu sorun bu şekilde çözülmez ben bomba olaylarının hepsini kınıyorum diyalogla çözülmesinden yanayım.

diyalogla ne çözülecek söyler misin arkadaşım? Güney doğuyu mu vereceğiz bu diyalog neticesinde...ne güzel 30.000 vatandaşımızı şehit ettiniz bir o kadar da sakat bıraktınız buyrun masaya mı diyeceğiz...hergün birçok şehit haberi gelirken biz onlarla masaya oturup karşılıklı konuşacak mıyız?

Onlar kim? Onlar kim ki Türkiye Cumhuriyeti onları muhatap kabul edecek? Vatanı bölmeye çalışan bir avuç çapulcuya baş mı eğeceğiz? Sırtmızda bir hırka, kursağımızda bir lokma, silahımızda tek bir mermi yokken dünyanın büyüklerine boyun eğmemiş bir halkın evlatları olarak bunlara mı boyun eğeceğiz? Nasıl bakacağız o zaman sakat kalanların yüzüne? Siz bir uzvunuzu kaybettiniz ama biz onlara diyarbakırı maraşı verdik anlaştık mı diyeceğiz? Öbür dünyada o şehitlerin vebali nasıl bırakacak yakamızı?

Kiminle diyalog kuracağız?bebek katilleriyle mi? daha çok bebenin kanına girsinler diye mi?

savaşın bile bir ahlakı varken kadın çoluk çocuk yaşlı demeden katleden vicdansızlarla mı diyalog kuracağız?

bu kadar mı meraklıyız ülkeyi bölmeye, satmaya?

İlelebet tek bayrak, tek devlet...

Kardeşçe yaşamak isteyen, ne olursa olsun başımızın üstünde yeri var...

Kalleşlik peşinde koşan da çeksin gitsin. Gitmezse, biz atmasını biliriz. Tıpkı 1915 te Çanakkale'de 1922 de İnönü de olduğu gibi...

seni kınıyorum arkadaşım böyle düşünerek bir teröristten hiçbir farkın kalmamış oluyor bana kızacak arkadaşlara cevap vermeyecem ama bu sorun bu şekilde çözülmez ben bomba olaylarının hepsini kınıyorum diyalogla çözülmesinden yanayım.
Bak güzel kardeşim.Sen galiba başka bir dünyada yaşıyorsun.Yada olan biteni kendince yorumluyorsun. Hergün üçer dörder şehit veriyoruz.Sence bu normal bir durum mu? Diyalogmuş.Ne dememizi bekliyorsun gelin bu vatanı bölün parçalayın dememizi mi.Görünen ortada birilerinin oyunuyla bizi bölmeye çalışanlara hakkettikleri gibi cevap vermek gerekiyor.Ne yapmamızı istersin teröristlerin sırtını sıvazlayıp aferin size bu kadar vatan evladının canına kıydınız dememizi mi. Onlar ancak kalleşçe ya bomba patlatırlar ya mayın döşerler.İnsan diyemeyeceğim mahluklara insanca hisler besleyemiyorum kusura bakma!

Dürüst olmak gerekirse bazı şeyler gözüktüğünden farklıdır. Aslında bu savaşın ardında yatan olay emperyalist güçlerin bir takım menfaatlerini gerçekleştirmek amacıyla iki tarafıda kışkırtıp bir kaos ortamı yaratmak amacı gütmektedirler. bakın sadece bir taraf deil her iki tarafıda kışkırtmak diyorum öbür türlü silahlarını kime satıcaklar uçak tank v.s. bunlar için harcanan rakamları hayal bile edemeyiz uyanık olmamız gerektiğini düşünüyorum sadece. girelim yakalım yıkalım demek kolay ama bizim zoru başarmamız gerekiyor sağduyu ve akılcı yöntemlere başvurarak. 1000 yıldan fazladır birlikte yaşamış iki halkın arasına kin ve intikam tohumları ekilirse Allah muhafaza dünya döndükçe bunun ceremesini çekeriz bilmiş olalım...

Dürüst olmak gerekirse bazı şeyler gözüktüğünden farklıdır. Aslında bu savaşın ardında yatan olay emperyalist güçlerin bir takım menfaatlerini gerçekleştirmek amacıyla iki tarafıda kışkırtıp bir kaos ortamı yaratmak amacı gütmektedirler. bakın sadece bir taraf deil her iki tarafıda kışkırtmak diyorum öbür türlü silahlarını kime satıcaklar uçak tank v.s. bunlar için harcanan rakamları hayal bile edemeyiz uyanık olmamız gerektiğini düşünüyorum sadece. girelim yakalım yıkalım demek kolay ama bizim zoru başarmamız gerekiyor sağduyu ve akılcı yöntemlere başvurarak. 1000 yıldan fazladır birlikte yaşamış iki halkın arasına kin ve intikam tohumları ekilirse Allah muhafaza dünya döndükçe bunun ceremesini çekeriz bilmiş olalım...

Olay sadece iki taraf değil...türk kürt olayı da değil...eğer öyle olsaydı binlerce kürt kökenli vatandaşımız hainlerin saldırıları sonucunda can vermezdi. bu iş tamamen farklı. uyuşturucu tacirliği yapmanın nesi milliyetçilik...bebekleri öldürerek mi kuracaklar sözde ülkelerini? bombalarla masum insanları katlederek mi?

arkadaşım, gazetelerde yazılan her haberin doğruluğuna inanacaksak ben sana binlerce haber gösterebilirim. Kaldı ki bu yazı bir köşe yazısı ve tamamen yazarın kendi fikirlerini içeriyor. Ve yine kaldı ki senin söylediklerinle pek de ilgili gelmedi bana...

dağda veya şehirde hiç farketmez, son bir terörist ölüdürlünceye kadar mücadele devam eder. gerekirse 30.000 değil 300.000 şehit veririz ama tek bir karış vatan toprağını onlara bırakmayız.

bebek katilleriyle oturulup vatan toprağı için pazarlık yapılmaz.

Arkadaşım Sen yazıyı gerçektende okudunmu bana okumuşsun gibi gelmedi ben mücadele edilmesinmi diyorum? yazıda 10-15 bin askeri dağlara salarak mücadele edilmez deniyor Askeri taktik diye bişey var bunlar Harp okullarında öğretiliyor orda 500 pkk lımı var sende koyarsın oraya 1000 özel harekat timini işte asıl terörle mücadele budur.2 mermi sıkmamış askerin eline silahı vererek günde onlarca şehit vererek mücadele olmaz bunu yapanlarda bir kasıt ararım ben... Benim kanaatime göre askerliği asker olan yapmalı eğer onlar yetersiz kalırsa er ve erbaşlara bırakılmalı kurtuluş savaşındaki gibi

"seni kınıyorum arkadaşım böyle düşünerek bir teröristten hiçbir farkın kalmamış oluyor bana kızacak arkadaşlara cevap vermeyecem ama bu sorun bu şekilde çözülmez ben bomba olaylarının hepsini kınıyorum diyalogla çözülmesinden yanayım."

bu sözleri söyleyerek, evet edilmesin diyorsun...neyse uzatmaya gerek yok.

Prens Astra,

Askerliğini yaptın mı bilemiyorum ama bazı konularda yanlış bilgiler edindiğin ortada.

Herşeyden önce teröristlerle mücadelede özel timler (special forces) 90 lı yıllardan bu yana görev almakta. Yani özel tim gönderilmesi yeni bir şey değil. kaldı ki bu özel polis timi.

Ancak, eğer şehit haberlerine dikkat edecek olursan, teröristler askerlerimizi kalleşçe mayınla, bombalı düzenekle veya karakol baskını şeklinde saldırılarla şehit ettiler. Devriye gezen askeri birliklere pusu kurarak onlar şehit ettiler.

Dolayısıyla, bu askerler direk teröristlerin üzerine salınıp ölüme atılmadılar.

Terör ile mücadele özel uzmanlık gerektiren bir iştir, ve zaten bunu ülkemizde çok başarılı bir şekilde yürüten özel kuvvetlerimiz var.

Asker ile çözülmüyormuş bak özel tim gönderiyorlar gibi düşünce bu sebeple yanlış.

Geri