seni kınıyorum arkadaşım böyle düşünerek bir teröristten hiçbir farkın kalmamış oluyor bana kızacak arkadaşlara cevap vermeyecem ama bu sorun bu şekilde çözülmez ben bomba olaylarının hepsini kınıyorum diyalogla çözülmesinden yanayım.
diyalogla ne çözülecek söyler misin arkadaşım? Güney doğuyu mu vereceğiz bu diyalog neticesinde...ne güzel 30.000 vatandaşımızı şehit ettiniz bir o kadar da sakat bıraktınız buyrun masaya mı diyeceğiz...hergün birçok şehit haberi gelirken biz onlarla masaya oturup karşılıklı konuşacak mıyız?
Onlar kim? Onlar kim ki Türkiye Cumhuriyeti onları muhatap kabul edecek? Vatanı bölmeye çalışan bir avuç çapulcuya baş mı eğeceğiz? Sırtmızda bir hırka, kursağımızda bir lokma, silahımızda tek bir mermi yokken dünyanın büyüklerine boyun eğmemiş bir halkın evlatları olarak bunlara mı boyun eğeceğiz? Nasıl bakacağız o zaman sakat kalanların yüzüne? Siz bir uzvunuzu kaybettiniz ama biz onlara diyarbakırı maraşı verdik anlaştık mı diyeceğiz? Öbür dünyada o şehitlerin vebali nasıl bırakacak yakamızı?
Kiminle diyalog kuracağız?bebek katilleriyle mi? daha çok bebenin kanına girsinler diye mi?
savaşın bile bir ahlakı varken kadın çoluk çocuk yaşlı demeden katleden vicdansızlarla mı diyalog kuracağız?
bu kadar mı meraklıyız ülkeyi bölmeye, satmaya?
İlelebet tek bayrak, tek devlet...
Kardeşçe yaşamak isteyen, ne olursa olsun başımızın üstünde yeri var...
Kalleşlik peşinde koşan da çeksin gitsin. Gitmezse, biz atmasını biliriz. Tıpkı 1915 te Çanakkale'de 1922 de İnönü de olduğu gibi...