bakım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan post44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

post44

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2006 cors c enjoy twinport easytronic
el firenini tam kavramıyor
marş dinamosuna baktıracağım
şanzıman yağını kontrol ettireceğim
bazen nadiren ilk çalıştırırken fan devreye giriyor bilmiyorum neden

yukarıdaki sorunlar için servise gideceğim. Özel le yetkili çok fark eder mi?

Aracında arıza tespiti yaptırıp hem özelden hem yetkiliden fiyat al. Normal bakımlar için söyliyeyim %50 ile 65 arasında fark olabiliyor.

arkadaşım ben 75 bin bakımı için dün hem özel hemde yetkili sevisi aradım özel 180,00 tl dedi. mersin gedizler ise 440,00 tl dedi.
çok fark var arasında.

arkadaşım ben 75 bin bakımı için dün hem özel hemde yetkili sevisi aradım özel 180,00 tl dedi. mersin gedizler ise 440,00 tl dedi.
çok fark var arasında.

Evet ozel servislerde durum bu sekilde..

Ama orjinal parca kullanmiyorlar ozellerde..

Bunun icin ne dersiniz acaba? Onemsiz midir bu durum sizce?

Standart bakımda kullandıkları parçalar benzin,yağ,hava ve polen filitreleri ile motor yağı. GM in bu parçaları ile yan sanayiler arasında çok büyük fark olduğuna inanmıyorum. Bunun için okadar yüksek meblalarda ödeme yapmaya gerek yok bence. Ayrıca özel servislerde de orjinal parçalar bulunabiliyor. Örneğin GM marka triger seti yetkili serviste 380TL iken özel serviste 250tl ye bulunabiliyor. Ayrıca işçilik fiyatlarını da karşılaştırırsanız aradaki uçurumun sebeplerinden birini de görürsünüz. Rutin bakıma yetkili servisler 150 tl civarında işçilik alırken özel servislerde en çok 50 tl ödersiniz.

özel veya yetkili, fiyatından önce işçilik ve bilgi önemli aman dikkat...
çok kötü işler açabiliyolar insanın başına

Balıkesir deki yetkili servis Opel Tınaz a dün aracımın bakımını yaptırdım. Memnun da kaldım.

marş motorunu sök tak 35 tl
motor yağı ve ya filtresi 30 tl
sis farı ampulü 10 tl
yağ filtresi 11 tl
motor yağı 4 lt 56 tl
sıvı gres+slikon sprey 10 tl
toplam 152

ayrıca frenleri,dreksiyon kutusunu,şanzıman yağını,fanı kontrol ettirdim.
kapı ayarları,yağlanması arka bağaj kapağı ayarı ( ses geliyordu ) civataları sıkıldı.

marş motorunun tamirine bakmadıklarını söylediler.Rica edince baktılar.

Geri