bakım ücretleri!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kokorecci576
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaslar ben servis muduru ile bayagi uzun sohbet ettim ve de su sonuca vardim( burada ki yuce hunkar icin en azindan ) ozel servis ile yetkili servis arasinda ki tek fark iscilik maliyeti gibi duruyor... cun ki sarf malzeme acisindan hemen hemen ayni fiyatlar mevcut yani bir yakit filtresi serviste 15 ise ozelde 10 oluyor ama o da garantili olmuyor.... parca fiyatlandirmasi hususunda bir cok listede yan sanayi olmadigi surece opelin yetkili servislerinin daha uygun fiyatlarla hizmet verdigini savunuyor servis muduru hatta sunu da soyluyor ople firmasi benim babamin sirketi degil buradan ekmek yiyorum ama yalan da soylemem icin para almiyorum ben ustama da parca ma da guvenmeliyim onun icin duzenli egitimlere gonderdigim ustamin iscilik maliyetinin yuksek olmasi gayet dogaldir diyor ha bunu zaten disarda yapan ustalarin basarili olanlarinin bircogu nun zamaninda yetkili servisler de hizmet verenler oldugunu ama onlarin da nihayetin de garanti yi sadece iscilik hususnda verebildiklerinin alinana parcanin hatasindan kaynakli sorunlar da musteriye donerek ayni parcadan tekrar talep ettiklerini ve de alinan yer ile musterinin papaz olmasini engellemediklerini soyluyor... misal rot-balans ayarini ozel servisler ne kadara yapiyorsa yetkililer de ayni paraya yapiyor... ozele sordum 15 ytl serivse sordum garantili ve de orjinal ekipmanla 17 ytl acaba bu kadar farki vermeye degmez mi... sonuc olarak ozel servisler elbette ki daha ucuza hizmet vermek zorunda cun ki rakip olmak icin bu sart ama ben kendi gozumle zamaninda haklarinda ileri geri konustugum bircok servis calisaninin aracimdaki arizayi giderebilmek icin canla basla savastigina sahidim... herkes hata yapar yanlis teshis koyar olmadik parca degistirebilir bunu sadece yetkililere yuklemek yanlis olur ama yetkili servisten ozele kacip da bin bir turlu masraflardan sonra yetkili ye donen musteri de cok... bir nevi ustalik isi ise usta yetkili de calisiyorsa en iyisi yetkili ozel de calisiyorsa en iyisi ozeldir derim... benim buradaki yetkili serviste gordugum muamele basima gelen bazi olaylardan dolayi cok degisti bel ki ama bir terbiyesizliklerini de gordum desem bu zaman kadar yalan olur... zaten fiyatlarin yuksekligi ni bilen yetkililer de 3 yas ustu indirimi bahar indirimi kis bakimi gibi bir ton promosyon yapiyorlar... onemlimolan garantinin bitmis olmasi.. garantisi bitenlere indirim cok da garanti kapsamindakilere kurus yardimci olmuyorlar cun ki bir oradan kazanabiliyorlar... basimiz sikisinca garantiye kosuyoruz da bakim araligi gelince ne diye sikayet ediyoruz anlamadim ben... araci aldigimdan bu yana 45000 ve 60000 bakim yaptirdim ve toplam maliyeti 290+340 ytl oldu ama EGR-mars dinamosu-map sensoru-hiz sabitleyici-cim modulu-park sensoru-kumandali anahtar degisimi gibi ucretleri hali hatiri sayilir seviyede olan islemler de bedava yapildi... bu bence goz ardi edilen bir durum... garanti oldugu surece guvendigimiz bir servise garanti bitince ne diye guvenmiyoruz ki.... bir parcanin orjinal ve de sifir olmasi o kadar onemlidir ki yan sanayin in sorunsuz olmasi dahi bunun onemini degistiremez... hic sorun cikarmamis bir parca nasil garanti kapsaminda iken sorun cikartabiliyor ve de degisiyorsa garanti bitiminde de ayni seyleri yasatabilir bize... ozelin ucuz olmasi sadece iscilikten kaynakliysa kabul ama parcadan kaliteden de odun veriliyorsa bence yetkili pahali da olsa daha iyidir... can tasiyor nihayetinde bu makinalar...

öncelikle sözlerimle yanlış anlaşılmak istemem.sözüm kimseye değil..verdiğim paranın acısı ile bakım masraflarına duyulan sitemden ileri geliyor...
ewet bende 15000 bakımında 260ytl verdim..ancak opel türkiye daha sonra 15000 bakımda da mazot filtresinin değişmesi gerektiği yönünde bir bildiri yayımlamışş.bu nedenle hemen hemen tüm opel servisleri 15000 bakımda da mazot filtrsei değiştirmeye başladı..ancak ben değiştirmemiştim.normasl değişim periyodu 30bin km.idi..sanırım sizin görüştüğünüz serviste mazot filtresi değiştirmeyecek....bunendele fiyat 240-260 arası olacak..
siz araştırın tekrardan.şayet mazot filtreside değişecek ve fiyat 240-260 arası ile kötü kazıklandığımız anlamına gelir ve yakında 30bin bakımım var.direk konya servise gelirimvalla..haberlerinin bekliyorum..

Bende bizim yanlış anlaşıldığımız zannettim. :D Sonuna kadar haklısın sonuçta 15.000 bakım ve çok yüksek bir maliyet..

Ayrıca bu forumda gördükten sonra ben telefonla aradım yetkili servisi ve sordum. Ama bakımda ne yapılacak onu bilmiyorum ayrıntısını sormadım yanii. :o ;)

Bence aracınıza özel bir durum var .. çünkü yanılmıyorsam benim aracın 15.000 bakımında da hem yağ hemde mazot filtresi değişmişti ve fiyata dahildi..

Şimdi aracın dosyasına baktımda benim aracın 15.000,30.000 ve 45.000 bakımında da yani her bakımında mazot filtresi değişmiş .. mazot filtresinin fiyatı yaklaşık kdv dahil 50-YTL civarı.. :rolleyes:

O nedenle bence corsa d njoy model araçların parçaları değişik ve daha pahalı olabilir veya extra bir bakıma yapıyorladır o yüzden fiyata böyle yüksektir diye düşünüyorum.. :confused:

Ama ilginçtir ayrıntısını sormadım ama Konya Özkaymak yetkili servisin (Tel: 0 332 248 24 75-76) bana verdiği fiyat bu aracın 15.000 bakımı için 250-ytl civarıydı..

Ayrıca Konya ya beklerim her zaman ;)

Son düzenleme:
bugun bayrampaşa speedy de aracımın 90000 bakımını yaptırdım. 138 ytl tuttu kdv dahıl. liste arabada kaldı ama yapılanlar hava polen yağ fıltre degısım 4.5 lıtre mobıl yağ mazot fıltresi ve dıger muayeneler (fren amortısor silecek suyu radyatör suyu akü farlar ayarlandı vs ıslemler.) orda calışan Bülent beyde eski mahallemden tanıdık çıktı ama torpil beklemeyin. fiyatlar zaten çok makul. çalışanlar (bana cemal adlı genç bir arkadaş denk geldi) güleryüzlü aracın başında size bilgi veriyorlar. ortam rahat. randevusuz gidiyorsunuz. ben memnun kaldım tavsiye ederim. toplam 1 saatte aracımı da aldım...

Ortağın ile birlikte 2007 model astra njoy aldık. Benim plaka lp 12 ortağımın ki ise lp 13 ile bitiyor.
Ben 15 bin bakımını 25.08.2007 tarihinde Konya da yaptırdım 245,48 YTL. tuttu. Ortağım ise 15 bin bakımını 18.10.2007 tarihinde Antalya'da yaptırdı ve 170,72 YTL. tuttu. Benimkinde fazladan 10,50.-YTL. karter muhafaza somunu ve 5,95.-YTL. karter muhafaza vidası var idi.
Polen filitresi Antalya'da 26,74
Konya'da 52,19;
karter tapası Antalya'da 0,92
Konya'da 7,24
Yağ filitresi Antalya'da 4,05
Konya'da 6,80
Motor yağı Antalya'da 61,98
Konya'da 52,64
Bakım Antalya'da 42,00 %25 (neyin yüzdesi bilmiyorum faturada yazılı)
Konya'da 44,00
Sarf malzeme Antalya'da yok
Konya'da 11,00
Antifirizli cam suyu Antalya'da 1,78
Konya'da yok

Servis dediğiniz zaman bir standart olması gerekir. Siz servisten sadece sanayide yaptırabileceğiniz sıradan bir işi değil bir markanın yıllarının birikimini ve yüksek bir standartı satın alıyorsunuz. Bu şekilde farklı uygulama ve fiyatlandırma bu markaya yakışmıyor.
Arkadaşların bilgisine

ilginç valla bu iş standart değilmi yaww.. hadi özel serviste değişir de yetkili servislerde de bakıımm ve fiyat değişir mi hiç anlamadım :confused: :eek:

Bu işin ve fiyatında bir standartı olması lazım diye düşünüyorum..

Ortağın ile birlikte 2007 model astra njoy aldık. Benim plaka lp 12 ortağımın ki ise lp 13 ile bitiyor.
Ben 15 bin bakımını 25.08.2007 tarihinde Konya da yaptırdım 245,48 YTL. tuttu. Ortağım ise 15 bin bakımını 18.10.2007 tarihinde Antalya'da yaptırdı ve 170,72 YTL. tuttu. Benimkinde fazladan 10,50.-YTL. karter muhafaza somunu ve 5,95.-YTL. karter muhafaza vidası var idi.
Polen filitresi Antalya'da 26,74
Konya'da 52,19;
karter tapası Antalya'da 0,92
Konya'da 7,24
Yağ filitresi Antalya'da 4,05
Konya'da 6,80
Motor yağı Antalya'da 61,98
Konya'da 52,64
Bakım Antalya'da 42,00 %25 (neyin yüzdesi bilmiyorum faturada yazılı)
Konya'da 44,00
Sarf malzeme Antalya'da yok
Konya'da 11,00
Antifirizli cam suyu Antalya'da 1,78
Konya'da yok

Servis dediğiniz zaman bir standart olması gerekir. Siz servisten sadece sanayide yaptırabileceğiniz sıradan bir işi değil bir markanın yıllarının birikimini ve yüksek bir standartı satın alıyorsunuz. Bu şekilde farklı uygulama ve fiyatlandırma bu markaya yakışmıyor.
Arkadaşların bilgisine

alın işte süper bir örnek...
yetkili servislerde bile standart olmaz ise niye servise o kadar para vereceğizki. o paraları kolaymı kazanıyoruz biz...
geçmiş olsun kardeş ama bence faturan ile verdiğin fazla paranın hesabını sor derim ben...
(servislerde müşteri onayı ile yan sanayi kullanabiliyorlar . böyle bir durum yok savı ile ve iki aracında aynı özellikte olduğu varsayımı ile konuşuyorum )

bugün 15000 bakım yaptırmak için opel servisine gittim.15000 bakım için motor yağı+polen+benzin+hava+yağ filtresi değişecek 240 ytl dediler.oradan çıkıp özel servise gittim aynı işlemleri 120 ytl yaptırdım.ayrıca kısa far ampulu değiştirildi + silecek depo kapağı takıldı + tampon bağlantısını ve motor blok kulakçığını tamir ettiler.teşekkurler özel servis çalışanları

Iste bu kadar.. Niye daha fazla odeyesin.
Selamlar..
Seyf

aracımın yıllık bakımını az önce yaptırdım

yer: sakarya yılbar özel servis

motor yağı : 40/10 ........52 tl
yağ filtresi : 1.3 dizel......13 tl
hava filtresi:.................13 tl
polen filtresi.................13 tl
yakıt filtresi.................30 tl
işçilik..........................21.5
kdv............................25

TOPLAM: 165 tl
fiyat nasıl?
yağ kartında "g.yağ değişimi" yazıyor, şu anki km.nin 6000 km sonrasını yazmışlar ne anlama geliyor?
yağ 15000 km.de değişmiyor mu?

İzmir 3. sanayi dirik ticaret:
motor yağı gm 5 lt varmış 50 tl
yağ filtresi gm 7 tl
hava filtresi 12 tl
polen filtresi 12 tl
benzin filtresi: 12tl
buji gm çift tırnk 45 tl
toplam :138 tl indirimle 125 tl

gelelim afyon af özel servis:
motor yağı delphi 4 lt 35 tl
yağ filtresi gm 5 tl
benzin filtresi 10 tl
hava filtresi: 10 tl
polen filtresi 10 tl
buji gm çift tırnak 35tl
işçilik 20 tl
toplam 125 tl
üstelik üsttekinde işçilik yok. Özelden şaşmamak gerekir derim ben . hatta Senelerdir özel servis iş yapabiliyorsa ki, dediğim yer gayet güzel yapıyor. Para için iş yapmıyor sonuçta.gereken neyse yapıyor.

Geri