arkadaslar ben servis muduru ile bayagi uzun sohbet ettim ve de su sonuca vardim( burada ki yuce hunkar icin en azindan ) ozel servis ile yetkili servis arasinda ki tek fark iscilik maliyeti gibi duruyor... cun ki sarf malzeme acisindan hemen hemen ayni fiyatlar mevcut yani bir yakit filtresi serviste 15 ise ozelde 10 oluyor ama o da garantili olmuyor.... parca fiyatlandirmasi hususunda bir cok listede yan sanayi olmadigi surece opelin yetkili servislerinin daha uygun fiyatlarla hizmet verdigini savunuyor servis muduru hatta sunu da soyluyor ople firmasi benim babamin sirketi degil buradan ekmek yiyorum ama yalan da soylemem icin para almiyorum ben ustama da parca ma da guvenmeliyim onun icin duzenli egitimlere gonderdigim ustamin iscilik maliyetinin yuksek olmasi gayet dogaldir diyor ha bunu zaten disarda yapan ustalarin basarili olanlarinin bircogu nun zamaninda yetkili servisler de hizmet verenler oldugunu ama onlarin da nihayetin de garanti yi sadece iscilik hususnda verebildiklerinin alinana parcanin hatasindan kaynakli sorunlar da musteriye donerek ayni parcadan tekrar talep ettiklerini ve de alinan yer ile musterinin papaz olmasini engellemediklerini soyluyor... misal rot-balans ayarini ozel servisler ne kadara yapiyorsa yetkililer de ayni paraya yapiyor... ozele sordum 15 ytl serivse sordum garantili ve de orjinal ekipmanla 17 ytl acaba bu kadar farki vermeye degmez mi... sonuc olarak ozel servisler elbette ki daha ucuza hizmet vermek zorunda cun ki rakip olmak icin bu sart ama ben kendi gozumle zamaninda haklarinda ileri geri konustugum bircok servis calisaninin aracimdaki arizayi giderebilmek icin canla basla savastigina sahidim... herkes hata yapar yanlis teshis koyar olmadik parca degistirebilir bunu sadece yetkililere yuklemek yanlis olur ama yetkili servisten ozele kacip da bin bir turlu masraflardan sonra yetkili ye donen musteri de cok... bir nevi ustalik isi ise usta yetkili de calisiyorsa en iyisi yetkili ozel de calisiyorsa en iyisi ozeldir derim... benim buradaki yetkili serviste gordugum muamele basima gelen bazi olaylardan dolayi cok degisti bel ki ama bir terbiyesizliklerini de gordum desem bu zaman kadar yalan olur... zaten fiyatlarin yuksekligi ni bilen yetkililer de 3 yas ustu indirimi bahar indirimi kis bakimi gibi bir ton promosyon yapiyorlar... onemlimolan garantinin bitmis olmasi.. garantisi bitenlere indirim cok da garanti kapsamindakilere kurus yardimci olmuyorlar cun ki bir oradan kazanabiliyorlar... basimiz sikisinca garantiye kosuyoruz da bakim araligi gelince ne diye sikayet ediyoruz anlamadim ben... araci aldigimdan bu yana 45000 ve 60000 bakim yaptirdim ve toplam maliyeti 290+340 ytl oldu ama EGR-mars dinamosu-map sensoru-hiz sabitleyici-cim modulu-park sensoru-kumandali anahtar degisimi gibi ucretleri hali hatiri sayilir seviyede olan islemler de bedava yapildi... bu bence goz ardi edilen bir durum... garanti oldugu surece guvendigimiz bir servise garanti bitince ne diye guvenmiyoruz ki.... bir parcanin orjinal ve de sifir olmasi o kadar onemlidir ki yan sanayin in sorunsuz olmasi dahi bunun onemini degistiremez... hic sorun cikarmamis bir parca nasil garanti kapsaminda iken sorun cikartabiliyor ve de degisiyorsa garanti bitiminde de ayni seyleri yasatabilir bize... ozelin ucuz olmasi sadece iscilikten kaynakliysa kabul ama parcadan kaliteden de odun veriliyorsa bence yetkili pahali da olsa daha iyidir... can tasiyor nihayetinde bu makinalar...