Bakım periyodları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan utkucan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

utkucan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar,

Geçen hafta büyük bir sevinçle ben de artık bir opelli oldum size bakımlarla ilgili sorularım var, cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Aracım Opel Vecta GLS 20i 16v 99 model ve 93 bin kilometrede.

İlk olarak bir tavsiye üzerine ankarada bir özel servise gittim ve orada şu işlemler gerçekleştirildi.

1-Yağ ve yağ filtresi değişti.
2-Bujiler değişti.
3-Klimanın gazı bitmiş olduğu için bir başka yerde gaz dolum işlemi yaptırdım.
4- Sileceklerim kötü olduğu için bunlar da değişti.
5-Şanzıman yağını kontrol ettirdim, usta normal yani iyi dedi.
6-Hava filtresi iyi olduğu için sadece hava tutuldu.

Sorularım ise şu şekilde:

1-Sizce yeni aldığım aracım için birbaşka işlem yaptırmam (kontol/değişim)gerekli mi?

2-Yağ ve yağ filtresi değişimi için 45 YTL ödedim, bu fiyat normal mi? Bu yağı normal şartlar altında kaç km de bir değiştirmeliyim?

3-Bujiler Bosh marka takıldı ve bunlar 25 YTL ödedim, bu fiyat normal mi? Bujileri normal şartlar altında kaç km de bir değiştirmeliyim? Bir de ilerde sıralı sistem LPG taktıracağım. LPG li olunca buji değiştirme süresi bundan etkileniyor mu?

4- Aracı aldığım şahıs Triger kayışını 55bin km'de değiştirdiğini söyledi. Aracım şuan 93bin km'de. Sizce buna güvenerek triger setini kaçıncı kilometremde değiştirmem gerekli. Bu değişimde değişecek parça listesi ve bunların şuanki güncel fiyatları özel servislerde ne durumda?

5-Benim motor ve mekanik bilgim çok ama çok zayıftır. Sizden özellikle şu bilgileri rica ediyorum: Örneğin şu kilometrde bir bunları değiştir ve kontrol ettir, şu kilometrede bir de şunları şeklinde..

Çok uzun oldu biliyorum ama ben de yolun başındayım. Cevaplarınız için tekrar çok teşekkürler..

Son düzenleme:
ödediğiniz fiyatlara normal denileblir. Sizin vectralarda (b) yağ değişim aralığı tam sentetik yağ için 15.000 km, yarı sentetik yağ için 7.500 km dir. benzin filtresini her 10.000 km de, hava filtresini rengi kara oldukça, yağ filtresini de her yağ değişiminde değiştirmenizi öneririm. Bosch bujilerede 15.000 km ömür biçilmektedir. Triger ise 60.000 km veya araç bu km yi yapmamışssa 4 yıl içinde değişmelidir.Trigerin unsurları kayış gergi bilyası ve rulmanlarıdır ve de devridaim pompası, bunları değiştirirseniz başınız ağrımaz.LPG ise buji kablolarının ömrünü biraz azaltır bilhassa ama arabanızda tutukluk yoksa ve tech 2 de arıza vermiyorsa deiştirmeyin yani yola devam

saygılarımla

Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.

Acaba tam sentetik yağ ile yarı sentetik yağ arasında hangisi tercih edilmeli ? Ve tam sentetik yağ kullanımında yağ filtresi 15.000 km de değişeceği için herhangi bir sorun çıkartır mı?

Benzin filtresi için her 10.000 km de bir değişecek yazmışsınız. Bu doğru mu yoksa 100.000 km mi olmalı, bana az gibi geldi 10 bin :) Tabiki doğrusunu siz bilirsiniz..

Bir de polen filtresi ve birkaç şey dahar duymuştum kulaktan dolma. Bunlara da baktırmalı mıyım? Havalar soğuyunca da antifiriz gerekiyormuş. Bu konu için bir tavsiyeniz var mı?

cevap verebilecek arkadaşlar varmı acaba.. teşekkürler..

forumda bu konuda çok fazla şey var aratırsan birsürü şeye ulaşırsın.tavsiye...

Arkadaşlar bende yaklaşık 1 ay önce 2005 model Astra Comford NB aldım. Yeni olduğum için bakım peryotları kaç km de bilmiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Aracım şu anda 19600 km de.

Geri