B1 ehliyeti nedir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan valdes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

valdes

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar otomatik araba kullananlatinda ehliyeti değişecekmi B ehliyeyi olan otomatik kullanabilcekmi yasa başladimi bilgisi olan arkadaslar varmi ?

opel corsa 1.3 cdti ile ege yollarinda

Her kafadan bir ses çıkıyor. Evet sürücü belgelerinde 10 yıllık zaman olsun ama bunu ranta çevrilmemesi gerek. Ama şu anda uygulanmak istenen durum sadece vatandaşın cebinden daha çok para çıkması demek.

* Çıkacak yasaya göre; B sınıfı ehliyeti olan sürücüler otomatik araçları kullanabilecek ama B1 sınıfı ehliyeti olan sürücüler manuel vitesli araçları kullanamayacak.

* Mevcut durumda herhangi bir işlem yapmaya gerek yok, zira şu an için B1 sınıfı diye bir ehliyet yok.

bence mantıklı. otomatik vites ile araç kullanmayı öğrenen birine manuel vitesli araba zaten vermemek gerekir bunu yasaylada gerçekleştirmek mantıklı...

Aslında Manuel Vitesi kaldırıp,bütün Arabaları Automatik Vitıs üretmeleri gerekir:bir:Ver gazı gitsin,bas firene dursun.

Not;Hayatımda Auto vites Araç kullanmadım.:D

Her sürücü düz vites araç kullanmayı bilmeli bence. Düz vites kullanamıyorsa ehliyet verilmemeli. Zaten düz vites biliyorsa oto vitesi de becerir. Şimdiki sistem güzel geliyor bana. Ayrım olursa, senin ehliyetin B1 ama düz vites araçtasın gibi bir yığın ayrıntı çıkacak ortaya. Polislerin de işi zorlaşır. Uygulamada ayrıca ona bakılacak falan... Bence hiç gerek yok.

Arkadaşlar zaten firmaların en büyük yatırımları otomatik vites üzerine emin olun bir kaç yıla kadar artık firmalar düz araç çıkarmaz ise şaşırmayın. ;)

Kahrolsun otomatik vites! :)

Şaka bir yana "N'oleydi şu J kasalar otomatik oleydi! Açeydim parmaklarımı, ateydim D'ye... Kickdown diyeydim!" :)

Sizin işiniz yine kolay arkadaşlar. B yada C sürücü belgeleriniz var. Ya ben ne yapacağım? Benim sürücü belgesi H :D yandık...

İçin rahat olsun Nadir, H sınıfı için sorun çıkmaz.

Geri