Az Benzin Yakma Taktikleri

erdoğan' Alıntı:
ben benzini hiç ttüketmeyen bi yöntem biliyorum gaz taktırmak hehe

hocam sende 1.4 corsaya gaz taktıracaksan bız ne yapalım artık:eek:

tüm yazılanlara ilaveten, gaz pedalının altında yumurta varmış gibi süreceksin.Yani hassas kullan, aniden gaza yuklenme, devir saatin mumkun oldugunca 3000 i gecmesin.Öndeki aracla takip mesafeni iyi ayarla, bir fren bir gaz yapmak zorunda kalmassın, yavaslaman gerekirse ayagını gazdan cekmen yeterli olur boylece.Sadece önündeki araca değil, onun da önünde giden araçlarıda izlersen yolun durumuna göre hareket edebilirsin.Sonuçta tüketimin gaz pedalına basmanla artıp/azaldıgını unutma.

pzeronero' Alıntı:
tüm yazılanlara ilaveten, gaz pedalının altında yumurta varmış gibi süreceksin.Yani hassas kullan, aniden gaza yuklenme, devir saatin mumkun oldugunca 3000 i gecmesin.Öndeki aracla takip mesafeni iyi ayarla, bir fren bir gaz yapmak zorunda kalmassın, yavaslaman gerekirse ayagını gazdan cekmen yeterli olur boylece.Sadece önündeki araca değil, onun da önünde giden araçlarıda izlersen yolun durumuna göre hareket edebilirsin.Sonuçta tüketimin gaz pedalına basmanla artıp/azaldıgını unutma.
Bu yumurta olayı bi ekol olmuştur artık ... :good:

mümkün olduğu kadar gaz pedalına basarken cebini düşünüp yavaş yavaş basacaksın. gaz pedalına ani yüklenmeler tüketimi arırır. sık sık fren yapmak tan kaçınmalısın.. aracın hızına ve yüküne göre motoru zorlamayacak uygun vitesi seçmelisin..

abicim ben de 99 corsa gls 1.4 16v 90 hp ne yaparsam yapim yakıt tuketimini azaltamıorum asırı yakıor bu araba yaaaa

hızlı giderken arabanin benzin yakmasini en çok etkileyen faktör camlarin açik olmasıymış. ben cruise control taktirdim şimdi çok daha az yakio..

benim arabada ilk kez 6.8 litre bir ortalama yakaladım 100 km'de
Ankara Kayseri arası Kırşehir sonrası yolun genelde düz olduğu bir bölgede, yaklaşık 100 km'nin ortalaması bu.
OPET 95 oktan benzin - araba boş sayılabilir bir durumda idi.
Ortalama hız da 90-100 km civarı. Genelde sabit hızla hafif gazla gidildi.

Yakın zamanda TEAM OPEL'de arabanın rölanti regülatörü değişti, değişim sonrası ciddi ciddi yakıtta düşüş var.

astrammm' Alıntı:
sabahları sogukken kısın özellıkler bıraz kendı halınde calıssın hıc gaza basmayın. sonrada ugyun vıteste gıdın boşa atmamak kaydıyla vıteste kompresorde gıtsın az yakar tabı bakımlarını yaptırırsan

arkadaşlar bilmiyosunuz sanırım... yada kullanma kitapçığını da okumuyosunuz... opel arabaları hava soğuk havalarda rolantide ısıtılmaz... marşa bastığın anda hareket etmen yeni motora yük bindirmen gerekir...

zaten bunu arabanın hararetinden anlarsın... bekleyeceğin maksimum süre (z motorlar hariç) otomatik jikle kapanana kadardır... araba rolantide çalışırken 0 derece havada yaklaşık 20-25 dakikada sısnmaya başlar... ama hareket ettiğinde 5 dakkada ısınır...

ZGE38' Alıntı:
arkadaşlar bilmiyosunuz sanırım... yada kullanma kitapçığını da okumuyosunuz... opel arabaları hava soğuk havalarda rolantide ısıtılmaz... marşa bastığın anda hareket etmen yeni motora yük bindirmen gerekir...

zaten bunu arabanın hararetinden anlarsın... bekleyeceğin maksimum süre (z motorlar hariç) otomatik jikle kapanana kadardır... araba rolantide çalışırken 0 derece havada yaklaşık 20-25 dakikada sısnmaya başlar... ama hareket ettiğinde 5 dakkada ısınır...
arkadasım kıtapcık ne derse desın soguk motorla gaza basmak kadar cahılce bırsey tanımıyorum!! hele hele yag eskımıs özellıgını kayıp etmısse kol yatagını bıle yerınden söker

az yakmak için kesinlikle 3000 devirin altında kullanıcaksın..yavaş hızlanıcaksın ( gençler için geçerli değil ama:) )yani gaza az yükleniceksin..boşa atmak yerine 1 büyük viteste gidiceksin..

benim aklıma gelen bunlar:good:

Geri