Aylık dogal gaz faturanız ne kadar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan djkelaj
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
O arkadaş toplantıya katılmadı 2 kez cagırmamıza ragmen, siz ne karar alırsanız kabulum dedi
bu durumda yasal hakkını kaybetti, eger toplantıya katılsaydı bu hakkı oldugunu bilirdi
dogal olarak toplantıda bu konu gundeme bile gelmedi. Avuka arkadaş sallamadı merak etmeyin kendisi eskisehirin en saglam avukatı ve tum yasal prosedurleri cok iyi biliyor.
Cagrılan toplantıya gelmeyen kat maliki orada alınan TUM KARARLARA AYNEN UYMAK ZORUNDADIR. Gelseydi hakkını alırdı.

O evler tabii 5C degiller, cunku yan ve alt ust katlar da insan oldugundan onları
26C sıcaklıgı bu evi ısıttıgından o evde ısınıyor dogal olarak.

Olmaz illa birisine yazılı vekalet verecek, bu tür işlerde geriye dönüş veya yargı kapısı her an açık olduğu için sözlü ifadeler geçersizdir, malüm yargıda yazılı deliller geçerlidir. Olağan genel kurullarda avukatınızın dediği durum geşerli olur ama diğer oturumlarda olmaz. Bence komşunuz uyanıklık etmiş ;). Bizde başka bir iş için kat maliklerinin 5/4 nün yazılı beyanı olan bir durum var, bazı daireler imza atmadığı ve (sahipleri yurt dışında veya şehir dışında) birilerine yazılı vekalet vermedikleri için şikayet konusu talebi işleme koyamıyoruz. Bu tür işler yargı aşamasına geldiğinde ben bilmiyordum, bana söylemediler, gelseydin, gelmediysen hakkın yandı demekle olmaz. Apartmanın temel, bir daha geri dönüşü imkansız, zor veya külfetli durumu ile ilgili uygulamalarda sözlü ifadelerin hiç bir değeri yoktur. Apartmanın dış rengini değiştirirken bile kat maliklerinin 5/4 oranında olurunu almak yasal zorunluktur. O arkadaş sizleri şikayet ederse bal gibi de kazanır.

Merak etme sozlu olarak cevap almadık, yazılı bir belgeye imza attı, işlerim dolayısı ile toplantıya gelemiyorum, apartman ne karar alırsa kabulumdur diye. Dedim ya avukatımız
cok saglam. Size soyle diyim VESTEL'e actıgım bir davayı onun sayesinde kazandım.

190 tl aidat ne aidatı kardeş ??? merak ettim bizde 20 tl aidat
asansör bakımı felan olursa 40 tl olur en fazla. Bizim apartmanda
yonetici 190 tl aidat alsa, asansorde sallandırırlar onu ayaklarında
tepe taklak :rakir:

35KES52, ev kac m2, oda sıcaklıgınız ne kadar ? ve mantolama varmı ?
camlar nasıl ?

Mesela annemlerin ev dubleks 180 m2, mantolama var ve 340 tl veriyorlar
cunku ev 30C ,annem ileri şeker hastası 25C de bile kadın zangırdıyor.

Mantolama var bildiğim kadarı ile 2 senelik bina, camlar çift cam pvc . Ev 172 m2 oda sıcaklıgını hiç ölçmedım ama sıcak oluyor hiç kalın giyinmeyiz evde.

Mantolama var bildiğim kadarı ile 2 senelik bina, camlar çift cam pvc . Ev 172 m2 oda sıcaklıgını hiç ölçmedım ama sıcak oluyor hiç kalın giyinmeyiz evde.

Doğru söyle sizin ev mi daha sıcak yoksa koğuş mu? :) Çağrı sizin evlerin ısı izolasyonu güzel yapıldı, doğramalarınız da hatırladığım kadarıyla kaliteliydi.

35KES52, apartmanın guneyi 80 kuzeyi 200 tl yakıt vermesi bence cok mantıksız yani kombi de olsa ya siz hakikaten üşümuyorsunuz yada onlar hakikaten cok yaşlı ve donuyorlar.
mesela annem ileri derecede şeker hastası ve evleri 30C altına inmiyor bize geldiginde 26C de annem üşüyor. Gecen yonetici 1 C daha cektim aşagıya dedi sıcaklıgı dun gece 25 di
ve ben usumedim ama hanım cok zayıf oldugundan (deri kemik durumu) azıcık üşüdü ve coraplarını giydi cunku ev 26C iken ben short lar ustte fanila, oda ince bir gecelikle duruyordu dun ilk kez gecelik ustune ince bir hırka ve ayaklara corap giydi, bana bakmayın
9 sene spor yapan biri olarak kolay usumem, yine aynen short + fanila (ivedik durumu)
Yonetici apartmandan itiraz gelmezse bu derecede tutucam dedi, tek itiraz bebekleri olan 2 daire biri ust dairemiz biride 4 cu kat onlarda soguk demezse yonetici 0.5-1C daha
kazan derecesini dusurebilir. Tek sorun o emekli diye sabah 6.30 da kazanı yakıyor
ve bu sabah ilk kez normalde 23C olan sabah sıcaklıgı 21C ve ben banyo sonrası hafif
üşüdüm. Bugun diyecem sunu 6.00 da yak da ev ısınsın azıcık. Ben 6:45 de kalkdıgımdan
ev 15 dk da ısınmıyor. Enazından 45-60 dk lazım evin kırılması icin

Ooooo, biz sıcaklık 26 derece olunca kombinin ayarını düşürürüz, ideal ortam sıcaklığı için 22 derece yeterlidir, hatta uzmanlar rahat bir uyku için yatak odalarındaki sıcaklığı 18 derece olarak önerirler ama 18 derece bana göre az. Biz evde kışın genellikle tişortlarla dolaşırız, çok nadir uzun kollu birşeyler giyeriz.

savas bey zaten kazan 23 e ayarlı ama ısı kacagı olmadıgından ev 25-26 oluyor
En son sanırsam 22 e indirdi (emin degilim) ki ev 24-25 oldu. Yalıtımın avantajı
burada sanırım bu ara 18 dereceye normal diyenler kızmayın ama bi ifade kullancam, bu bi doktor arkadaşın ifadesi, ya antrapozda yada menapozda olanlar icin uygundur der, malum o arkadaşlar yanıyorum söndürenim yok diye
gezinirler. 18 oldugunda ben banyodan cıktıgımda dişlerimin gam gam style
dans yaptıgını cok iyi hatırlıyorum (gecen sene yalıtım yokken sabahları)
:rakir:

Bu arada cihaz ev sıcaklıgı kac olursa olsun sabah 1-1.5 st kadar yanıyor cunku tum gece
komple kapalı oldugundan (15C modunda), birde akşam 21 de 1 st kadar yanıyor
termocouple a bakmadan, onun dışında zaten kalorifere dokunsanız ya bu kendini ısıtmaz
dersiniz neden mi, yalıtım sayesinde. İşde burada esas yanan yakıt sabah akşam 1 er den
2-2,5 st boyunca tam kapasite yanması.

Benim evimde kat kaloriferli, 7. Kat (en ust) hem iceriden hem dışarıdan mantolama mevcut, ev ortalama 25 derece civarları ve 165 tl fatura geldi bu ay.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Savaş abi kogus bunaltıcı sıcak oluyorduda orada o sıcaklık baska seylerden ahahaha :D şaka şaka ıyıce kıs bastırmıstı son zamanlarda usuyorduk.

Djkelaj tam ters cephe kuzey cephe guney cephe gıbı gun boyu gunes almıyor. Bahsettıgım ıkı daıredekılerde genc cıftler. Onların gunun her saatı evde olmamasına ragmen bızım evde kombı her daım acık oluyor yaslımız oldugundan ve sureklı evde bırılerı oldugundan. Cephe olayı cok ama cok onemlı benım su ana kadar gordugum cunku eskı evımızde guney cephede ve kuzey cephede olmak uzere aynı katta ıkı daıremız vardı. Bı tarafa elektrık faturası 250 gelırken dıger tarafa 120 125 lıra cıvarı gelıyordu. Gunduz guney cephede ya cok dusuk yada adam akıllı yakmıyorduk sımdıda kombı gunduz derece olarak dusuk yanıyor cunku hava guneslı oldugu zaman ev gayet guzel ısınıyor.

dogal gaz

evimi montalama yaptım 11 2012 de ocak 12 2013 de gelen fadura 265 tl 2ayda gelen fadura yanlız evde kaplosuz termosdat var ev 22 24 derece olunca kombi kendiliginden kapanıyor soguyunca 20 21 acılıyor şimdilik cok memnunum izalasyonumu kendim monteletim ön ve arka cepe 50 mertre kare topladı baketi 55 tl 10metre kare yapıyor +weperin sıva ve yapışdırma harcı kulandım +düpel + file+iskele 600 tl saygılar

Geri