Aylık dogal gaz faturanız ne kadar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan djkelaj
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
savaşbey, ben eskisehirde belediye baskanlara ve onun avukatlarına sordum ve onları soyledigine göre yorum yazıyorum, yoksa kendim yorum yazmıyorum.; Beni belediye başkanları veya avukatların dedikleri bağlamaz, ortada yasalar var, özellikle belediye başkanı dediğimiz kişiler bu işin eğitimini almış kişiler değildir, içlerinde doktor olan da var, mühendis olan da var, emekli memur olan da. En önemlisi belediye başkanları veya avukatlar yasaları Eskişehir'de keyfi uyguluyorlarsa Eskişehir'de yaşayanlara gerçekten çok üzülürüm :(.


Yasa zorunluluk veriyor ama belediyelere kapı kapı git denetle hakkı vermiyor (vatandaşa kacma payı bırakılmış) yani komşunla aran iyiyse takmana gerek yok, ama bi kişi muhalefet ederse ben sana ceza takarım diyor. : Zaten belediyeler oy kaygısı ile kimsenin tavuğuna kışt demedikleri için depremlerde onca vatandaşımız ölmedi mi veya işyerlerini adam gibi denetlemedikleri için iş yeri kazalarında rekor kırmıyormuyuz? :(
Zamandan kazanmak için kısaca bu şekilde cevap yazdım, yanlış anlaşılmasın.
 
ama ısı pay ölcer olmama bi binanın yıkılmasına yada insanların ölmesine neden olmaz
Neden derseniz, bence ısı pay ölcer bu işe giren belli başlı firmaların (ithalatcıların)
zengin olması icin ortaya atılmış , birilerini zengin etme projesidir.
5-6 petekli bi 120 x 5= 600 tl + ana merkez kontrol panali felan daire başı maliyeti
1000 tl dir, 5 milyon apartman dairesine takılsa 5 milyar tl gibi vurulcak parayı varın
siz dusunun. 3-4 markaya ulkede dagıtım izni verildigi dusunlurse , marka bası 1 milyar tl
kazanc demek , kimse bunu göremiyor. Yani takılmasa ulke HIC BIRSEY kazanmaz

Ama mantolamaya bakarsak senede 22-23 milyar tl ödeniyor dogal gaz parası olarak rusyaya,
halbuki mantolama ile %20 kazanc saglansa bu 4-5 milyar tl kazanmak deme. Bu parayı ULKE kazancak
biz kazancaz. Ama ısı pay ölcer takılmaya kalksak, kazanan bu yabancı firmalar olacak
 
ama ısı pay ölcer olmama bi binanın yıkılmasına yada insanların ölmesine neden olmaz
Neden derseniz, bence ısı pay ölcer bu işe giren belli başlı firmaların (ithalatcıların)
zengin olması icin ortaya atılmış , birilerini zengin etme projesidir.
5-6 petekli bi 120 x 5= 600 tl + ana merkez kontrol panali felan daire başı maliyeti
1000 tl dir, 5 milyon apartman dairesine takılsa 5 milyar tl gibi vurulcak parayı varın
siz dusunun. 3-4 markaya ulkede dagıtım izni verildigi dusunlurse , marka bası 1 milyar tl
kazanc demek , kimse bunu göremiyor. Yani takılmasa ulke HIC BIRSEY kazanmaz

Ama mantolamaya bakarsak senede 22-23 milyar tl ödeniyor dogal gaz parası olarak rusyaya,
halbuki mantolama ile %20 kazanc saglansa bu 4-5 milyar tl kazanmak deme. Bu parayı ULKE kazancak
biz kazancaz. Ama ısı pay ölcer takılmaya kalksak, kazanan bu yabancı firmalar olacak

Benim vurgulama yapmak istediğim konu belediyelerin işgüzarlığıdır. Bir yasa çıkartılıyorsa ve yasada belirtilenleri denetlemek belediyelerin görevleri arasındayda bal gibi denetleyecekler. Ne demek şikayet gelmezse ben görmemezlikten gelirim demek? O zaman aynı laçkalığı belediye gelirleri içinde göstersinler. Bakın haksız yere ödenen emlak vergileri 5 yıl geriye dönük olarak iade edilecek diye TC bir yasa çıkardı. Bizim bağlı olduğumuz belediye bu parayı "öyle bir uygulama yok" diye ödemiyor. Elimde yazılı bir kanıt olsun diye dilekçe verdim, bir belediye yetkilisi dilekçeme ret cevabı vermiş ama gerekçesini belirtmemiş, zira yasadan haberi bile yok. Şimdi yasa maddelerini belirten yeni bir dilekçe yazdım, yarın posta ile yollayacağım, bakalım bu sefer ne cevap gelecek.

Ayrıca dikkat ederseniz pay ölçer kullanan herkes uygulamadan son derece memnun. Demek ki faydalı bir sistem :).
 
bizim apartmanın yarısı evde yoklar, evler boş yan ve alt dairem, ben bu durumda onların evini ısıtıcagımdan hicde memnun olmam bu durumdan.
Zaten dedim ya cevrede yalıtım olmayan evler 250-260 oderken ve
ısınamazken biz 190 tl de 25-26C oldugundan cok memnunlar
en fazla bu degeri 23 yaparlar ve 170-175 e iner yakıt degeri.
15 daireyi tek tek dolaştım herkes cok memnun sadece birinci
kattaki arkadaş benim m2'm az neden aynı ödedim dedi
avukat arkadaşda IŞIN BAŞINDA BUNU SOYLEYECEKTIN
demediysen KABUL ETMİŞSİNDIR , gec kaldın dedi. Bu durumdan
pek memnun degil, ama ihber ederse yazılcak ceza onada yazılacagından
ihbar edecegini sanmıyorum bu arkadaş tum bankaların kara listesinde
1 tl bile kredi cekecek durumda degil.
 
"bizim apartmanın yarısı evde yoklar, evler boş yan ve alt dairem, ben bu durumda onların evini ısıtıcagımdan hicde memnun olmam bu durumdan"

Bu açıklama kendinizle çeliştiğinizi ispatlamıyor mu? Benim hatta diğer arkadaşlarla birlikte savunduğumuz sistemde boş olan daireler evlerinde ister otursunlar ister oturmasınlar evlerini 15 dereceye kadar ısıtmak zorundalar. Sizin altınızdaki dairenin ısısı belki şu an 5 derece, hiç olmazsa minimal değer olan 15 derecede olsaydı fena mı olurdu?


" birinci kattaki arkadaş benim m2'm az neden aynı ödedim dedi, avukat arkadaşda IŞIN BAŞINDA BUNU SOYLEYECEKTIN demediysen KABUL ETMİŞSİNDIR , gec kaldın dedi. Bu durumdan pek memnun degil, ama ihber ederse yazılcak ceza onada yazılacagından ihbar edecegini sanmıyorum"

Yani bana dokunmayan yılan bin yaşasın, ben işime geldiği şekilde yaşarım diyorsunuz. Bu durumda o arkadaşınızın hakkını yemiş olmuyor musunuz? Nerede kaldı kul hakkı, komşuluk hakkı? Onunla apartman sakinleri olarak nasıl helalleşeceksiniz? O arkadaşın yerinde siz olsaydınız ne yapardınız? Ayrıca avukat arkadaşınız da iyi sallanış, zira bu tür kararlarda sustuysan kabul ettin sayılır gibi bir savunma olamaz, bu tür işlerle kat maliklerinin yazılı olarak aldıkları karar geçerlidir. Alınmış böyle bir kararınız yoksa uygulamadan sadece yönetici değil bütün kat malikleri zarar görür ;).
 
O arkadaş toplantıya katılmadı 2 kez cagırmamıza ragmen, siz ne karar alırsanız kabulum dedi
bu durumda yasal hakkını kaybetti, eger toplantıya katılsaydı bu hakkı oldugunu bilirdi
dogal olarak toplantıda bu konu gundeme bile gelmedi. Avuka arkadaş sallamadı merak etmeyin kendisi eskisehirin en saglam avukatı ve tum yasal prosedurleri cok iyi biliyor.
Cagrılan toplantıya gelmeyen kat maliki orada alınan TUM KARARLARA AYNEN UYMAK ZORUNDADIR. Gelseydi hakkını alırdı.

O evler tabii 5C degiller, cunku yan ve alt ust katlar da insan oldugundan onları
26C sıcaklıgı bu evi ısıttıgından o evde ısınıyor dogal olarak.
 
ömerfaruk, su an ki teknoloji bilmem ama 40 sene önce yapılan apartmanlarda konan pencere 8 seneden fazla dayanmazdı.

Şuanki teknoloji değil 50 senelik evden bahsediyorum, çerçeveler yeni gibi, evin girişindeki beton merdivende mozaikle yazılmış tarih var çeker fotosunu koyarım.
 
o zaman sizin pencere ustanız hakkaten cok iyiymiş.
 
Evet o zaman çift pencere sistemi vardı dimi. Hatta anneannemin de vardı arasında tul perdesi bile vardı rahmetlinin şimdi sen anlatınca aklıma geldi o pencereler.
 
Geri
Üst