Ayıp denen birşey var...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Özgür ülkeden bahseden arkadaşların ABD ve AB lilerin açıklamalarını Araştırmalarını rica ediyorum.

Canlı yayında bizzat dinlediği, eski abd büyük elçisinin açıklamasıdır: ''ergenekon ve balyoz davalarını biz emrettik!''.Hiç kimse henüz cevap vermedi.PEşinden ABD nin gerçekliğini bizzat clinton ile kabul ettiğini açıkladığı, meclis başkanı tarafından abd ye gönderilen resmi yazının belgesinde yazan söz: ''ergenekon ve balyoz davalarını emrettiğiniz şekilde baskınlarla sürdürüyoruz ama elimizde delil yok ne yapmamızı istersiniz''.

2005 senesinde genç bakış programında şu meşhur Türk asıllı alman milletvekilinin sözüdür: ''egemen bağışla konuştum istediklerimizi söyledim.Eğer yapmazlarsa biz bizzat başbakanı çağırır nasıl yaptıracağımızı çok iyi biliriz.''

İşte size özgür ülke gerçeği!

Ama burda bakın ben olsun arkadaşlar olsun ne sağ ne soldan bahsettik ülkemizdeki bu israfdan bahsediyoruz.. zengin ülke değiliz zengin olmadığımız gibi vergiler bel bükerken bağzıların devletin malını har vurup savurmalarıdır...

Seöia arkadaşım kağıt üzerinde gayri safi milli hasıla en son geçen sene açıklandığında kişi başına 15.000 dolardı.Eğer bu rakam gerçek olsaydı gerçekten çok zengin bir ülke idik.Ama en son yapılan araştırmalarda açlık sınırı 1380 lira olarak tespit edildi.Matematik olarak düşünürsek, ev kirası, elektrik su, işe veya okula giderken ulaşım ve ekstralar derken bence çok doğru bir rakam 1380 lira açlık sınırı.Bu konunun aslını teşkil eden durum, en son osmanlının çöküşünün başladığı, padişahların oğullarını idam ettirdiği, padişahlar ölünce koltuk kavgasında kardeşin kardeşi katlettirdiği o 1500 senelik dönemde yaşandı.Halk açken harem sefaları zevkü sefalar.Ne garip, aynı şeyler şimdi yaşanıyor.Rabbim lut kavmine helak olarak ders vermişt, bize işgalci devletlerle ders verdi.Ama bizim çok akıllı halkımız halen daha Allah ın verdiği belalardan ders çıkarmak, milli mücadelemize sebep olan şartları göz önüne almak yerine halen daha aklı evvellik yapıp sadece kağıt üzerinde yaşananları gerçek gibi görmeye devam ediyor.

Özgürüz özgürüz....Onların izin verdiği kadar özgürüz....

Bir yanımız yaz , bir yanımız kış ..

bir "boğazlarında kalsın" da benden

Kullandığımız kelimeleri dikkatli seçelim arkadaşlar.Muz cumhuriyetinde yaşamıyoruz.Polise ve askere taş atan hiçkimse geçiştirilmez ülkemizde.Başbakan konvoyuna taş atan sözde (halk) polisin düşmesine ve belkide telafisi zor sağlık kaybına neden oldu...Yargılanmasınmı...?Aynı şekilde istanbulda sözde (halk) taşlrla vatandaşa zarar vermedimi?Yargılanmasınmı?

Hukukun olmadığı ülke libyadır,suriyedir,ıraktır...vs...Şu an bu kadar rahat yazabiliyorsak ve bu havayı tenefüs edebiliyorsak ,çoluk çocuğumuz için gelecek planları yapabiliyorsak özgür olduğumuzdandır...Seçerken eğitim durumuna bile bakmadığımız insanları şimdi eleştirmemiz ve konuyu devlet ve hukuk sistemimize getirmemiz doğru yol değil.

Refah seviyesi yüksek olan ülkelerde elektirik ,su vergi vs...almayanlar bile var.İngilterede milletvekili bisikletle gidiyor işine.

Sizce bu kadar düşmanın bir arada yaşadığı ülkemizde bu kadar geniş yaşayabilirmiyiz?
Adam başbakanlığın önüne geliyor yazarkasa atıyor güvenlik zafiyeti var,ne biçim ülke diyoruz.
Güvenlik üst düzey tutuluyor ,avrupa böyle değil..Ne biçim ülkeyiz diyoruz.

Galiba hiç memnun olmuyoruz.Şükür hiç bilmiyoruz..
Sanırım siz üniversite öğrencilerine yapılan muameleleri hiç görmediniz? geçtiğimiz haftalarda abdullah gül İstanbul Üniversitesine ziyarete gitti ve bir öğrenci sırt çantasında 4 tane yumurta var diye tutuklandı 11 yıl hapsi isteniyordu ondan sonra ne oldu bir bilgim yok. Polise taş atan kimse geçiştirilmiyorsa pkk yandaşları eylem yaparken vatandaşın ve kamunun mallarına zarar verirken onları dağıtmak yerine hepsini toplamak daha mantıklı olmaz mıydı? ben şimdiye kadar taş attı diye 11 yıl hapsi istenen bir pkk yanlısı görmedim duymadım. Burda siyasi bir yorum yapmıyorum herkesin gözü önünde olanları söylüyorum. Bunu yapan ister akp olsun ister chp ister mhp..... Ayrıca o başbakanlığın önünde yazarkasa atan adama helal olsun. Kimseye herhangi bir zarar verdi mi? Suikast mı düzenledi? Adam sadece hakkını aradı kendi görüşleri doğrultusunda hareket etti. Ayrıca bizi şu an başımızdakiler özgür yapmadı biz yaklaşık 89 yıldır zaten özgürüz... Niye şükredelim ki ben oraya takıldım?....

Malesef kilitliyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri