Aydınlatma projelerim

oktay toker

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Ara 2012
Mesajlar
431
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
Siteyi ziyaret et
Bursa'dan bir arkadaşımızın akrabası için temin edilen sanırım 2013 olan modelin makyajlı kasa Megane orijinal mercekli ama halojen olanına yeni tip Hella bi-xenon mercek,Gen5 balast 4300k xenon takımı montajını yapmak Rabbimin zini ile kısmet oldu.Fakat araç üzerinde resim duvar resmi vesaire henüz gelmedi.

Farlarda Bosch H7 mercek kullanılmış.Bi-xenon modeli ile aynı yapıda fakat bu farlar bana gelmeden önce yeni Hella olarak konuşuldu ürünler alındı.Mercek bu çıkınca sonra Bosch takmakta istemedim.Çalışmaya devam ettim.Bu fara sahip olan arkadaşlarımız direkt Bosch bi-xenon mercek değişimi yapabilirler fakat far camının açılması şart.

qlEaVfc.jpg


Montaj aparatı yapmaya gerek kalmdı orijinal yapı üzerinden montajı yaptım.

k8z3n3D.jpg


2hL1LEC.jpg


PCmgPjE.jpg


Çerçeve ile mrecek arasında yükseklik ayarının sorunsuz çalışabileceği kadar boşluk mevcuttu bu benim için iyi oldu ve farları kapattım.

3VrDQUw.jpg


LvgZatD.jpg


c2vjWbh.jpg



Ankara'da okuyan öğrenci olan arkadaşımızın aynı model Scirocco aracına çift mercek montajından sonra angel halkalar ve bu defa çerçevedeki orijinal delikli kısımlara içten turuncu ledler ile parklarda yanacak şekilde led takıldı.Üstteki çalışma ile aynı olduğu için detay resimlerine gerek görmedim ve zaten çokta resimlemedim.sadece Valeo bi-xenon mercek şapkasını bu defa farklı kullandım.

7qN5J7p.jpg


mtLDlT5.jpg


hhBghnw.jpg



İstanbul'dan bir arkadaşımızın Laguna 2 faz aracı için çıkma far alındıktan sonra çalışmaya başlandı.Öncelik olarak merceklerin temizlenmesi ve gündüz farı çalışması yapaılması olarak işleme başlandı fakat sonra merceklerin ciddi sorunlu olması ile çift mercek yapılmasına karar verildi.Valeo bi-xenon mercek kullanıldı.Orijinal mercek kısmının delik çapı küçüktü ve burayı genişletmek oldukça sıkıntı verici bir durumdu.Bu nedenle orijinal mercek siperi sökülüp uzun hüzme merceği ve uzun hüzme bölümünede bi-xenon mercek montajı en dogru karar olarak belirlendi ve çalışma başladı. Rabbimin izni ile hatalar ve kusurlar ile çalışma sonucunu iyi bir şlekilde almak kısmet oldu.


Farların komple dagılmış hali.

Ob2nHTJ.jpg


vFvMDrN.jpg


Mercek kapagı araştırması denemeler sonrasında Latitude mercek kapagını kullanarak orijinal mercekli bölüm çizgilerine kısmen uydugunuda görünce kesip biçtim ve taktım.

Rmnb8xw.jpg


JH3kaGK.jpg


nDUfcGB.jpg


k5HZ13e.jpg


Nzcpsi8.jpg


Bi-xenon çalışması sonrası gündüz farı olarak Bmw orijinal U halka ve kaş şeklinde çalışma yapamaya karar verdik.Önce uzun hüzme kısmına taktığımız bi-xenon mercek önüne U halka montajı yapıldı.sonra orijinal çerçevenin üstteki kaş kısmına belirli hizadan iç kısımdan kestikten sonra içine her bir tarafa 42 power led yerleştirildi ve izolesi yapıldın.Bu kısmın önünede orijinal far camının alt kısmındaki tırtıklı kısımdan parça kesilerek monte edildi ve sonuçlar.

be8hG2H.jpg


F5rTP0j.jpg


p2kcmTP.jpg


Power ledlerin dizilkmiş hali.

bow2XC5.jpg


Montajlı hali.

A4wLyV0.jpg


Xfqwxn8.jpg


Test.

xZDgs1z.jpg


Oluxc20.jpg


flDATdS.jpg


Farların toplanmış hali.

Nzcpsi8.jpg


6upaF1f.jpg


qLKi1rI.jpg


Sinyal bölümündeki orijinal lens aynen kullanıldı ve etrafınada power led i,çin düzgün şekilde delikler delinerek ledlerin montajı ile işlem tamamlandı.

rvt2IuR.jpg


d6ayHEa.jpg


Ugs0lFD.jpg


Araç üzerinde resimler henüz gelmedi.Gelince bilahire ekleyeceğim.




Bursa'dan arkadaşımızın Bmw Z4 aracının bakım sırasında farları yollayarak orijinal halkaların yeni nesil halka ile değişimi ve mercek temizliği yapılması için Ankara ziyareti sırasında bana bıraktı. Rabbimin izni ile hatalar ve kusurlar ile çalışma sonucunu iyi bir şlekilde almak kısmet oldu.


Farları açtım önüme çıkan yapı halojen aydınlatma ile sağlanan bir angel tasarımı oldu.Uzun hüzme gibi görünen kısım boş idi bu kısım sadece angel halak için ışık kaynagı bölümü olarak kullanıyordu.YEni nesil Halka montajı sonrası bu kısım boşta mı kalacak diye düşünmeye başlandı ve aslında ilk konuşmalarda tartışılan çift mercek olsun fikrine dönüş yapıldı ve orijinal Bosch mercek kromu fazlasıyla bitik durumda idi ve uzun hüzme kısmına ana kısa far bölümü olarak orijinal bosch mercek ise uzun hüzme de çalışacak şekilde sabitlendi.Yeni tip Hella bi-xenon ana mercek kasası bölümüne paralel olarak aliminyum montaj aparatı yaparak aynı anda hareket edecek ve ayarlanacak şekilde montajını yaptım.Yani yükseklik ayarında olması gereken ne ise o şekilde montajını yaptım.

Gen6 Valeo balast ve 4300k xenon takımı kullanıldı.Orijinal xenon ise sadece uzun hüzmede aktif halde kullanılıyor.


iAuSvcQ.jpg


HrFo0kt.jpg


Mercekler içten düzgün görünsün diyerek ince mercek şapkaları kesip boyadım.

89vCkYw.jpg



Orijinal çerçeve ksımlarıda yerleştirildi ve son durum.

r5bkkbu.jpg


3USR3Kg.jpg


Orijinal angel halka Parçlar söküldü,Angel halkalar 35 watt gücünde halojen ampul ile aydınlatılması yapılıyor.Bu kısımlara tamamen söküldü ve Boşta kalan uzun hüzme kısmına Hella bi-xenon mercek montaj edildi.

Orijinal Angel halka parçaları.

MMGC6AO.jpg


Orijinal çerçeve kısımlarına yeni nesil Bmw halkalarının montajlı hali.Her halkada 600 lümenlik powe led ler kullanıldı.

Cthhc9J.jpg


Montaj sonrasındaki durumlar.

r5bkkbu.jpg


ouaprEp.jpg


3USR3Kg.jpg


kxI4zqo.jpg


gQvRsRn.jpg


VKpVl2b.jpg


Sinyal kısmına her bir bölüme 8 Power led montajını yaptım ve bu kısmıda siyah zemin yaptım.Cam çizgileri ışığı tkileyen bir durum olunca siyah zemin çok sıkıntı yaratmacaktı.

Vr8AVv5.jpg



Araç üzerindeki resimler gelince bilahire ekleyeceğim.
 

oktay toker

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Ara 2012
Mesajlar
431
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
Siteyi ziyaret et
Kıbrıs'dan bir arkadaşımız sanırım 99 model olacak Vectra b araç için orijinal kitler kullanarak dış,iç,motor modifiye çalışmalarını yapıyor ve son aşamalara gelinmiş durumda.Bu arada yan sanayi Depo marka far alınarak mercek çalışması yapılmaya karar verildi ve Valeo bi-xenon mercek,Gen4 balast ,Uzuzn hüzme mercek,sinyal bölümüde mercekli görünüm şeklindeki bir yapıda ve önceden yuvarlak angel halka diye kararlaşatırdık ama büyük geldiği için Bmw u Angel halkalı olarak çalışmayı Rabbimin izni ile bitirmek kısmet oldu.

Mercek montajından sonraki durum.

xdVAkvP.jpg


Mercek şapkaları hazırlandı ve boyaya hazır.

112gU7k.jpg


Şapkalar boyandı ve takıldı.

2KNvjhd.jpg



Farlar kapatıldıktan sonraki durumu.

BVNWye0.jpg


m4uPZZr.jpg


T3RfJjj.jpg


Sinyal kısmında her bir tarafta amber power led mevcut.


U halkaların montajından sonraki ve sinyal kısmına led montajından sonraki durum.

rqtfQtE.jpg


PPvnhNs.jpg


Arkadaşımız bu araç şow amaçlı ve yarış otosu olarak kullanılacağını söylediği için Rgb led takamaya ikna oldum.Fakat geri kalan bağlantıları onlar gerekli modülü alıp yapacaklar.

RGB led ile görünümler.

Soguk beyaz yanan hali.Yeşil ile mavi yanınca böyle görünüyor.

xfnSEVS.jpg


1SRLaqx.jpg


hdRFLyz.jpg


gkSNUXL.jpg


Farlar kapandıktan sonraki görünümler.

XKUVA3g.jpg


T3RfJjj.jpg


BVNWye0.jpg


m4uPZZr.jpg


Araç hala toplanma aşamasında araç resimleri gelince bilahire ekleyeceğim.

Hatay ve Antep illerimizden 2 ayrı arkadaşımızın araçlarına Hella İntemo bi-xenon çalışması ve bu defa yuvarlak Angel halka çalışması yaptık.araç üzerindeki resimler gelmedi gelince bilahire ekleyeceğim.

İntemo merceklerin montaj sonrası görünümü.

Q9dS2gm.jpg


Mercek kapakları yine eski, nesil Astra mercek kapakları kullanıldı ve arka kısmı kapatacak şekilde ekleme ile güzel bir görünüm elde edildi.

Ifauvj5.jpg


RVwkkys.jpg


yzEZvKz.jpg


Farlar orijinal halojen gündüz farlı idi bunlar sökülüp orijinal ledli gündüz farları monte edildi veyine sinyal için ledlerde montaj edildi ,yuvarlak Angel halkalı görünüm Şahin bakışlı farlar ortaya çıktı.

ejXfiyV.jpg


SrtC2gG.jpg



Sakarya ilimizden bir arkadaşımızın 2010 Peugeot 207 aracına ait Junyan far modifiye çalışmasını Rabbimin izni ile elimden geldiğince farlarını tanınmaz hale getirdim dersem yalan olmaz galiba.

Junyan far mercekleri bilindiği üzere vasat üzerinde bir aydınlatması var.Lakin fardaki orijinal mercek bölümü dar olduğu için mercek değişimi epey uğraştıracaktı bende bu kısımla uğraşana kadar uzun hüzme kısmına Valeo bi-xenon mercek takarak uğraşırım dedim ve harbiden çok fena uğraştım.Kendi kendime kaşınmıştım ve çok fena montaj projeleri yapıp bozdum küçük bi-xenon mercek bulmaya çalıştım vesaire olmadı ve sonunda sağlam ve bu mercekte ayrı şekilde ayarlanabilir hali ile bitirdim.Orijinal mercek perdesi kesildi uzun hüzme olarak sabitlendi yerinde bırakıldı ve güzelce ayarı yapıldı.Ledler her biri 150 lümenlik hatta 170 lümene kadar tam güçte ışık verebilen ledler kullanıldı.sinyal kısmıda power ledle süslendi ve çift mercekli güzel bir görünüm ve ciddi işlevsel bir şekilde çalışmayı noktaladık benim içim oldukça tecrübe edindiğim far çeşitleri arasına girdi.

Mercek montajlı halindeki resimleri nereye yükledim bir türlü bulamadım yada kaza eseri sildim bilmiyorum hatırlamıyorum ama son hallerinin resimleri mevcut.Montaj resimli hallerini bulunca bilahire ekleyeceğim.

vLgGmFa.jpg


kcJl3xw.jpg


fmIPlP1.jpg


Sinyal kısmındaki orijinal görünüm böyle idi.Buradaki deliklerdeki vida görünümü aldatmacadan ibaret bunları delip led delikleri açtım.Ampul deliği kısmına 30mm Nude lens kullandım ve üsttede bir delik ile led montajı yaptım.

8GW1JzB.jpg


05dJWJd.jpg


Led değişimi sonrası ışık görünümü.

TXJN2JL.jpg


Araç üzerinde daha net resimler bilahire gelecek.Şimdilik bu var.

H13tJYx.jpg


Duvar resimleri.

232fGVT.jpg


b0y7CAG.jpg
 

oktay toker

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Ara 2012
Mesajlar
431
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
Siteyi ziyaret et
Ankara'dan bir arkadaşımızın 2010 Civic aracının farları için Valeo bi-xenon,Gen4 balast parçaları ile ve sonradan uzun hüzmeyede mercek montajı ilavesi ayrıca gündüz farı çalışması yapmak için işlemlere başlandı ve Rabbimin izni ile hatalarımla kusurlarımla güzel bir sonuç alınarak işlem sonuçlandı.

Merceklerin montajından sonraki durum.

QivXsK2.jpg


Mercek şapkası olarak Megane orijinal far çerçevesinin mercek bölümünü keserek hem far şekline uyacak gündüz farı hem mercek şapkası olacak şekilde kullanmaya karar verdim.Arkadaşımızın bunlardan hiç haberi yoktu.Her şeyi bana bıraktı.Farların montajında kendisine sürpriz oldu.Bu fgarda çok uzun süre çeşitli şekillerde görünüm üzerine bir çok denemeler yaptım en begendiğim bu görünüme karar verip montaja başladım.

OCYSXsO.jpg


adglkat.jpg


DDE8vtD.jpg


CWWdGmO.jpg


Farlar kapandıktan sonraki durum.

4myVmzW.jpg


IP9kXR7.jpg


0KTUCkU.jpg


Araç üzerinde tampon olmadığı için çok net duruş resimleri şu an yok.

yxFqmPf.jpg


Duvar resimleri.

mOnk4Hm.jpg


Zn4Koit.jpg



Megane orijinal mercekli farların çerçevesi şeffaf tipte bu parçayı ilk çalışmayı Fusion araçta yaparak kullanmıştım ve bu araç içinde bir çok denemeler sonrası seçerek kullanmaya karar verdim.

Ledlerin yapımından sonraki durum.

qXYP482.jpg


IvVpE9X.jpg



Boyandıktan sonra.

DDE8vtD.jpg


CWWdGmO.jpg


Farın kenar kısmındaki bölüme sinyal desteği için led dizilimi yapıldı.Bu bölüm ilk etapta gündüz farı niyeti ile çalışma yapamak için kullanılacaktı ama şimdiki hali orijinal sinyal bölümünede led montajından sonra sadece sinyale destek amaçlı oldu.

uNyC1dc.jpg


Farların kapatılmasınan sonra.

eNiy7yW.jpg


3R69ik1.jpg


QrFPfzn.jpg


Sinyual bölümleri ile beraber.

EMO8S1b.jpg


sENiJ70.jpg


oeMTiuN.jpg


rtcE51u.jpg


QgqNU5b.jpg


Belli mesafeden gündüz farı.

GvyWX9T.jpg


Belli mesafeden gündüz farı sinyal.

P2c1kqh.jpg
 

pınpın

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
28 Şub 2012
Mesajlar
223
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Sivas'tan bir arkadaşımızın aracının km göstergesi,kalorifer dügme aydınlatması,düğmeler,far anahtarı,tavan ve aynalık aydınlatması komple değişti.Rabbimin izni ile bitirebildiğim çalışmadan ortaya çıkan sonuçlar böyle.

Cam açma düğmesinin hali böyle idi temizlendi ve ledler kırmızı yapıldı takıldı.

zWZELJx.jpg


Arka cam açma düğmesi ledi.

9J0jVYP.jpg


Aynalık ledleri.Tavan ledini sanırım resimlememişim.

0vn1f1j.jpg


7I1CPBP.jpg


Far anahtarı.

OgmyWAd.jpg


Gösterge içine smd5050 ledlerden kadrandaki sayıların altına gelecek şekilde dizdim.

ynVzjMX.jpg


Kadranda sayıların üstlerindeki çizğileri ve bazı şekilleri kırmızı görünecek şekilde Arkadaşımızın isteği üzerine renklendirdim ve ortaya bu şekilde sonuç çıktı.

xapiNea.jpg


İbreler beyazdı ve kırmızıyı istediğim gibi alamadım ve bende beyazı kazıyıp ibrenin alttaki yansıtıcı yerini kırmızıya boyadım.

8Znk2pq.jpg


ZyR4oBy.jpg


Sonuç bu oldu.Yol bilgisyarı beyaz ledler ile aydınlandı.

zTDYrrC.jpg


BheLb9i.jpg


yoYeYHq.jpg

ya usta bu ledlerin eksi.artı sını nasıl ayarlıyorsun .ben bi türlü yapamadım özellikle far anahtarı aydınlatması evde yapıyorum.adaptörle deniyorum .yanıyo
. kandi orijinal lambasının yuvasından elektiriği alıp. arabaya takınca yanmıyor kafayı yemek üzereyim .nerede hata yapıyorum bulamadım .bu koltuk ısıtmaları .eco.tuşu ve diğer tuşlardada artı.eksi yi tutturamıyorum her seferinde arabaya in bin .in bin oluyo bi yardımcı olun lütfen
 

oktay toker

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Ara 2012
Mesajlar
431
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
Siteyi ziyaret et
Korhan bey(pınpın)Geciken cevap için kusura bakma.
Ledlerin bir köşesi tırtıklıdır bu kısım standard olarak eksi uçtur.Power ledlerde ise bir bacagının üzerinde delik veya çıkıntılı iz ve dip kısım hafif kalın olun burası + uçtur.Bu şekilde bağlantısını yaptığınız parçalarda önce artı olan kısımı belirlemek şart ona göre lledin artısını oraya lehimlemek şart.Led ampul gibi her yönde yanmaz.

Rabbimin selamı hepimizin üzerine olsun.Hayırlı,güzel içeriklerle,paylaşımlar ile forum günleri diliyorum.
Uzun süren bir aradan sonra yeniden sizler ile beraberim.Geçtiğimiz yıl ve geçtiğimiz aya kadar olan süre geçen yıl Medeni halimin teke inmesi vesilesi ile oluşan düşünce boşluğumun beni içine çekmesine izin vererek kendi kendime sıkıntılı günler ile elimde olmayan sağlık,adli sıkıntılarında (peş peşe demek yalan olmaz )sarması ile geçen bir dönem oldu.Bu süreler içinde aranızda olamadığım için umarım bana darılmazsınız.Rabbim hepinizden razı olsun.

Hali ile mecburende boş durmadan Rabbimin izni ile bitirebildiğim çalışmalarım oldu.Bunların paylaşımları bu günlere kısmet imiş.

Ankara'dan bir arkadaşımızın Mondeo Mk2 model aracının gösterge,iç aydınlatma lamabalarını ledlendirme çalışmasını Rabbimin izni ile güzel sonuç alarak bitirdik.

Aracın gösterge kısımlarının dagıtılmış halleri.Belki bir şekilde işe yarar.

Dlelek0.jpg


44NNmVw.jpg


0aqlGIR.jpg


GoXSJDZ.jpg


Pdp6E96.jpg


Göstergenin dağılmış hali ve küçük aşamalrın neler olduğunu gösteren toplu bir resim.

8L8scAJ.jpg


En sabır isteyen kısım.4 kazınacak kısım yavaş ve dikkatli olunması gerekiyor ve benim hemen hemen 2 günümü alan bölüm.

tp1ylao.jpg


Ledlerin yerleşimi ve bağlantıları.

sXYMmcx.jpg


İlk testler.

ZZOFhUM.jpg


x5IQDcF.jpg


4fHYF8I.jpg


İbreler için üst plastik şeffaf yansıtıcı kısmının motor pinlerinin deliklerinin kenarlarına takmıştım ama neden resmetmeşim bilmiyorum.Yada bulamadım epey o aralar fena karışıktım.

Yol bilğisayarı ledleride değişti ama yanar halde resmi şimdilik yok.

sJqFzk5.jpg


Kalorifer bölümü üst yazı siyah kısımdak,i yeşil tabakadan dolayı çok uğraşmama rağmen istediğim parlaklıkta kırmızı yapamadım.Daha önce Focus ta çok güzel sonuç almıştım bunda olmadı.İstemeyerek yeşile mahkum kaldı.

Qg6HV2a.jpg


uUiCuPZ.jpg


Cam açma düğmeleri,kapı kolu içleri,far anahtarı ledlendi fakat resim çekme imkanı olmadı.Araç bilahire yine beni birğün mecburen ziyaret edecek Mondeo özelliği olan orijinal çift yansımalı camlı ve 1.2watt ampulle yapılmış ışıklandırması olan kapı kolu içi aydınlatmaya yeni kırmızı ledleri takılacak.Bazı ufak kusurlar giderilecek.








Koceli'den bir arkadaşımızın Jetta aracının bagaj kaputunda bulunan stop için led modifiyesi çalışmasına ilk etapta sadece orijinalinde olan delikli led konulacak kısımlara park ta yanacak şekilde ledlendirme yapılacaktı.Arkadaşımız bunu derecli açılarda olan kırmızı ledlerle kendisi yapmaya çalışmış fakat istediği sonucu alamayınca çalışma Rabbimin izni ile benim aracılığım ile genişletildi.Önce buraya smd5050 ile hem parak hem fren işlevi olsun amaçlı bir çalışma planlandı ama sonra geri vites ve sis lambası içinde ayrıyeten bir çalışma yapılması fikri ortaya çıkınca her şeyi yeniden yapılandırdık ve malzemeler alındı.Bu orijinal delikli kısımlarda hem park ve hem fren olarak yanması için orijinal BMW stoplarda kullanılan kırmızı fren,park ledleri kullanıldı.

efyVv3V.jpg


Stop içindeki ayrı sis ve geri vites bu araçlarda tek.arkadaşımız her iki bölümüde daha önce edindiği şeffaf geri vites bölümlü orijinal stop parçasının bu iç kısımlarına petek desenli 12 led,her bir kısım 40 derecelik açılarda ışık yayabilen Lens takımı kullanmaya karar verdik.

GdDCpan.jpg


Geri vites için bu lenste 9 sıralı şekli kullandık.Her biri 150 lümen olan Edison ledlerden kullanıldı.Aslında Edison smd 5050 1 watt power led kullanacaktım ama bu bölümde yer sıkıntısı olunca sogutucu montajı sorunundan dolayı bu 1 watt ledlerden kullanmaya karar verdim.

kvemYHq.jpg


Sis bölümü içinde bu lens içinde ortadaki 3 bölüm yeterli olur dedim ama bu ledleri kullanırsak olabilirdi.Smd seramik tabanlı 4 ile 10watt arasında olan 350ma ve 700ma aralığında toleranslı çalışan Edison fm5050 kırmızı led kullanıldı.Lehimlemesi çok zor oldu.Yapısından dolayı havya değsede anında ısımaya tepki vermiyor havyayı çok iyi kullanmak kesinlikle şart.Aslında havya ile lehimlenmesi için tasarlanmamış bir led sınıfı ama başka seçenek yok kullanılacak.İlk başta bu 4 led grubundan 1 led olarak çalışan bu ledi seri kullanmaya karar vermiştim ama sonra lehimleme sorunundan dolayı hatalar olunca yapıyı paralel seri kullanmaya karar verdim.

2X0yVQT.jpg


Bu ledler için ilave olarak bu sogutucu monte ettim.

ktTZ2sp.jpg


İlk montajı bu şekilde yapmıştım ve toplamıştım ama bu lehim hatasıda ortaya çıkmadan önce bu görsel çirkinlik içime sinmedi.Bütün silikonlamayı sökerek neler yapabilirim arayışlarına girdim.

k6qul7B.jpg


Sonra ledlerin üzerini örtecek plastik parçadan led tepeleri görünecek şekilde parça yaptım.Simli Gümüş grı ile boyadım.

iQyueJ4.jpg


Kullandığımız lensin çapı 1cm civarı küçüktü ve ortalama sorunu vardı.İç kısımdaki soğutucu ve kablolara iyice bakınca ortada idi.Bunada çözüm olarak bir parça ayarladım ve yine simli gümüş grı ile boyadım.

JckU4kT.jpg


Ve sonuçlar.

sUBoF1S.jpg


RROshwW.jpg


JzGuz4K.jpg


yyciInm.jpg


dp2js2w.jpg


NJm1MVm.jpg


rOHSC0n.jpg


nlI8eHp.jpg


7wr7h2G.jpg


7wr7h2G.jpg


xxhMWdo.jpg


Park ve fren yanış şekli.

1k7egAK.jpg


Geri vites.

CqDVCTu.jpg


Sis.

rWO8WoG.jpg


Araç üzerindeki detaylı resimler bilahire gelince ekleyeceğim.


Ankara'dan bir arkadaşımızın 97 model Passat aracının yeşil olan bütün aydınlatma rengini üst makyajlı kasasındaki görünüme dönüştürmek için ve ampul aydınlatmalarınıda ledlendirmek için yaptığım çalışmayı rabbimin izni ile oldukça güzel şekilde bitirmek kısmet oldu.

Yeni kasa Golf lerde kullanılan gösterge ibrelerinin bu aracın orijinalindeki iğneye oturan kısımları farklı fakat uzundu bu Golf ibrelerini iyice inceledim ve kesersem oturabilir dedim ve olmaz ise çöpe gider diyerek kesip biçme iznimi alınca gecenin bir vakti sakince uğraştım ve sonuç ortaya çıktı.Krom çerçeveler ile cidden kromu fazla ssevmediğim halde bu ibreler mükemmel denilebilecek şekilde uyum sağladı çok farklı görünüm ortaya çıktı.

İç aydınlatmalarda yeni keşfim 5630 aliminyum şerit ledler ile yapıldı.Kendime has küçük düzeltmeler olmadan takamazdım ve devasa bagaj 9 tane led ile gündüzden daha aydınlık oldu dersem yalan olmaz.Fakat resmi çekmeyi unuttum iyimi.Ömer prof makinen ile güzelce çekersin.

Diğer çalışmalar ile iyi seyirler.

Golf kadranındaki ibreler ve görünümü.

Zm2cAmT.jpg


Passat kadranındaki görünen yeni hali ile ibreler.

oSaAtCf.jpg


YHl0HdU.jpg


LY3VlHt.jpg


4ltYrhA.jpg


jQ0mEDG.jpg


Düğmeler,klima kısmı.

C3qZG4e.jpg


Dhk1cPm.jpg


mQmsm2S.jpg


MhkpSRS.jpg


Tavan sanruff düğmesi,submarine görünümü.Bu led yuvaları tam 20 yıldan fazladır elimde ve amerikanodan gelmişti.

lkWUug1.jpg


Led ışıklı orijinal parçayı alamadım diye çok üzülen arkadaşımıza yaklaşık 4 saat falan süren bir süreçten sonra işaretler olmasada neden iz şeklinde bir aydınlatma olmasın dedim ve ortaya çıkan görünüm.Canlı hali tabiki bu kadar parlak değil.

MMXJPbV.jpg
 

oktay toker

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Ara 2012
Mesajlar
431
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
Siteyi ziyaret et
Led ışıklı orijinal parçayı alamadım diye çok üzülen arkadaşımıza yaklaşık 4 saat falan süren bir süreçten sonra işaretler olmasada neden iz şeklinde bir aydınlatma olmasın dedim ve ortaya çıkan görünüm.Canlı hali tabiki bu kadar parlak değil.

MMXJPbV.jpg


Araç üzerinden bazı resimler.

4elMy4n.jpg


vHuU4qV.jpg


k218TIM.jpg


VeVVPM8.jpg


rSZjRZA.jpg


BNOVYAI.jpg


GfnkLMX.jpg


0DqxrO0.jpg


hY0Dz6S.jpg


RhDH3yc.jpg




Ankara'dan bir arkadaşımızın 96 stratus arcının ciddi manada önünü aydınlatmadan yoksun Depo marka ama çok acayip ışık odaklaması ve çizgisi olan bu farlara yeni nesil İntemo bi-xenon mercek kullanıldı.Gen4 balast takımı Philips 4300k xenon takımı kullanıldı.Sinyal kısmıda mercekli yapıya eş olsun diye Mondeo minik merceği için sarı ledler ile sinyal yapıldı.Audi tarz pleksidende gündüz farı ve park yapıldı.Ayrıca yine ayrıyeten ledler ile amerikan park yapıldı.Rabbimin izni ile oldukça performanslı bir fara dönüş için yaptığım bu çalışma bu araçta beni daha bir başka sevindirdi.Orijinal farın çizgilerini çekmek hiç aklıma gelmedi.

Merceğin plastik olan dış kasasını 7.3cm e kadar alttan üstten traşladım.Farın içi 8,5cm civarı.Mercek etrafını kapatma faslı beni fevkalade oyalayan kısım oldu ama işlem bitince arkama yaslanıp izledim dersem yalan olmaz.İşte detaylar.

0CFCR4u.jpg


MGLOj2p.jpg


nZrGihi.jpg


4QZECHf.jpg


RiVNMxh.jpg


sUn5IVp.jpg


7QaBZcN.jpg


ZSf0csk.jpg


rryijTz.jpg


lW1tsFz.jpg


vW3rp3j.jpg


kCCKJQH.jpg


lqsv4RD.jpg


OcnNElH.jpg


RWKzU8G.jpg


6oFXuh4.jpg


aAmkSTe.jpg


eavI5rp.jpg


YTzNOlz.jpg
 

oktay toker

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Ara 2012
Mesajlar
431
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
Siteyi ziyaret et
Ankara'dan bir arkadaşımızın model yılı tam hatırlamıyorum ama 2013 olacaktı Freemont aracının farlarına Hella intemo bi-xenon,Gen4 balast ve xenon takım ile yapılan çalışmayı farları köşesi,nde bulunan beyaz reflektörün üst kısmına turuncu film yapıştırıp arka iç kısımdan yanlamasına Smd5630 aliminyum şerit günışığı led ekleyerek amerikan park olarakta görünecek şekilde fardaki en güzel aşamayı rabbimin izni ile yapabildim.

Mercek kapagı olarak fardaki iç çerçevedeki yogun çizgilere uyum sağladığını düşünerek yine Mercedes mercek şapkası kullandım.Oldukça güzel uyum sağladığını düşünüyorum.İşte detaylar.

chJjMe9.jpg


cHVnWWy.jpg


rV3pUYg.jpg


TT3AJqh.jpg


bcMHPIE.jpg


MGK309R.jpg


TkgUOUl.jpg


RfVszi6.jpg


V8OgvOf.jpg


Y7n1WGw.jpg


yH52oR0.jpg


hiHSFmK.jpg


ueFE8Bq.jpg


1H6sR12.jpg


FslkaV0.jpg


T8N2tAg.jpg


Araç üzerindeki resimler elime ulaşınca bilahire ekleyeceğim.

Araç üzerinden ve duvar resimleri.

1koPZhE.jpg


4dwbN9D.jpg


eXoUNum.jpg


c4b8d5V.jpg


JLXIR8u.jpg


Satt 16.00civarında çekilmiş bir duvar resmidir.Bi-xenon merceğin aydınlatma farkı diyebiliriz.

HNQXdK9.jpg


Karanlık moddo uzun hüzmeler.Normal modda çekmemişim.

Vz3gg4H.jpg






Ankara'dan bir arkadaşımızın Mercedes 190 aracı için Kristal marka sağdan trafik için yapılmış şeffaf camlı far alındı.Bosch bi-xenon mercek,Sis bölümünede yeni nesil Bosch servo bi-xenon merceği düz çigi halinde sabitleyerek sis merceği olarak kullanıldı.Gen5 balast ile Rabbimin izni ile son şekillerini alarak montaja ve kullanıma hazır hale getirildi.
Far bu.

HmFKi0s.jpg


Dagılmış hali.

rW1TWzh.jpg


Merceklerin monteli hali.

rFSp7OG.jpg


Mercek şapkalarının boyanmış hali.

Zy1bV2A.jpg


Şapkaların takılmış hali.

QHFKT9J.jpg


Bitmiş hali.

KGFjKiF.jpg


vBEpY40.jpg


4Ftl8Op.jpg


zlpWOri.jpg


RC4AAQu.jpg


Arka kapakların yeni hali.

uWrphzR.jpg


Araç üzerinde görünüm resimleri gelince bilahire ekleyeceğim.

Farın iç çerçevesi şeffaf pleksiden yapılmış.Bunu degerlendirerek çerçevenin ön yapısındaki kenar çizgilerinin olduğu kısımlardaki krom tabanı silip gümüş grı renk ile şeffafca boyadım.

H2s4qWD.jpg


o7DjnhV.jpg


Ledlerin birlşemiş hali.Ledlerimiz bu defa 8000k renk tonunda oldu.1watt Edison power ledler kullanıldı.

g2NwqeG.jpg


Pmh72EX.jpg


NrnpCDP.jpg



Sinyal ledlerinde günışığına yakın tonda smd5630 kullanıldı.amber tonu yakalamak için renk kagıdı kullandım.

a3iG7Hl.jpg


PMP3BlI.jpg


Bitmiş halleri.

JBXgeNg.jpg


wWVwDgj.jpg


6VlRcTx.jpg


VXGT4PM.jpg


3efxCCJ.jpg
 

cihanakdemir

Kayıtlı Kullanıcı
41-Kocaeli
Katılım
14 Nis 2011
Mesajlar
701
Tepki puanı
3
Puanları
18
Siteyi ziyaret et
Oktay abi selamlar. Corsa C aracıma uyguladığınız bi-xenon mercek ve sinyalli gündüz farının resimleri. elinize sağlık.

34qmmo3.jpg


xgbm6v.jpg


2hwz4vb.jpg
 

oktay toker

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Ara 2012
Mesajlar
431
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
Siteyi ziyaret et
Daha önce komple led stop yaptığımız çalışmada park konumundaki yanış halinde değişiklik yapıldı.Bütün olan iç baklava dilimli parçanın etrafına pleksi çubuklar bükülde ve 1 er wattlık kırmızı ledler ile aydınlatması yapıldı.

Pleksi çubukların yapılmış hali.

aajeHsH.jpg


7IwQjEx.jpg


İlk denemeler.Işık tabiki böyle yüksek kalmıyor.

zRvX7ok.jpg


bi74zxo.jpg


oLsxfpR.jpg


Toplanmış hali.Ledlerin geldiği uç kısımlara ışık daha fazla etki etmesin diye parçalar ilave ettim ama resimlememişim.Mümkün olduğunca kısmaya çalıştım.Canlı görünüm bu kadar belirgin değil.

esBANpR.jpg


nkaTzOG.jpg


HVgAUKG.jpg


Araç üzerinden görünümler.

xmPaPXl.jpg


m2Rxj7v.jpg


dpc0edf.jpg


DbImk7m.jpg


RBT4gZM.jpg


pP5rbdO.jpg



İstanbuldan bir arkadaşımızın Bulgaristan ve Türkiye arasında sürekli gidip gelen araçları Sprinter için yeni tip Hella bi-xenon Gen4 balast Philips xenon ampul ve BMW mercek şapkası kullanarak Rabbimin izni ile güzel bir sonuç ile bitirmek nasip oldu.Farlar yolda en kısa sürede detaylı resimler gelecek ve bilahire ekleyeceğim.

Farın dağılmış hali.

QYrzroq.jpg


Mercek montajı sonrası.

rp6KYB9.jpg


aDK0ndt.jpg


ESbtGQv.jpg


SXI3CJ6.jpg


5qtODNc.jpg


ActLzkx.jpg


EI6lFZ5.jpg


oHlfJnd.jpg


5qtODNc.jpg


Arka kapakta ampulün geldiği kısıma yükseltme yapıldı.solventsiz silikonla izole edildi.Siyah renkte istediğim gibi silikon şimdilik yok.Resimdeki gibi durmuyor flaştan dolayı böyle çıkmış.

JCOlfWN.jpg
 
Üst