Ayakkabı aldım iade etmek istiyorum!!!

Al Paciona

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar slm,
Bir AVM den inci marka ayakkabı aldım. 1 ay oldu. ayakkabıyı 3-4 kez falan giydim. ilk gün ortasında sol ayağımın baş parmağının gerisini ve parmaklarımın üstünü tahriş etti. hatta nerdeyse yara olacaktı. açılır diye 2-3. kez giydim olmadı. evde kalıba koydum yine fayda etmedi.

Dün kutusuna koydum götürdüm. sorunu anlattım. fabrikaya göndereceklerini orda inceleneceğini söyledirler. 15 iş günü sonunda cevap verecekermiş.

İncelemede ayakkabıda sorun çıkmazsa noolacak dedim, ayakkabınızı geri vereceğiz dediler. öyle zannediyorumki ayakkabıda defo yada sorun yoktur diye bir cevap verecekler. ama ben artık o ayakkabıyı giyemem canımı yakıyor. Ha birde üstelik bu ayakkabıyı giymişsiniz birebir değişim yapamayız dediler. ee dedimki giymeden nası anlayacam acıtıp acıtmadını? böyle saçma bişey olurmu? ne yapmamız gerekiyor sizce?

Son düzenleme:
aldığın mağzanın başka bayiisi var ise, Fişi veya değişim kartını da götür bana hediye geldi. 1 kere denemek için giydim fakat küçük geldiğini belirt. (Umarım ayakkabı yıpranmamıştır). 1 Aylık süreyi doldurmadıysan değişim yapmak zorundalar. Genelde fabrikaya giden mallar kusursuz çıkıyor.

1 ayı geçti. ayakkabı yıpranmadı. zaten dediğim gibi 3-4 kez giyebildim. Fabrikadan kusursuz gelirse naapcaz asıl?

Başka bayiiye götürün. Hediye geldi Numarası küçük, 1 numara büyük alacağım diyin. Problem olmayacaktır. Faturasını kaybetmeyin

ben boynerden adidas almıştım burnunda ufacık bi açılma oldu götürdüm fabrikaya yolladılar sonra değiştirdiler istediğim başka bi ayakkabıyı almıştım boyner tarzı büyük mağazalar üstüne düşüyo incide büyük bi firma markasını zedelemek istemez değiştirir heralde.

Daha önce bu sektörde çalıştıgımdan şöyle anlatayım,prosedürler firmadan firmaya değişsede eğer ayakkabı ayıplı mal değilse size geri iade edilecektir sırasıyla sebepleri:

* Ayakkabıyı alalı 1 ay olmuş.
* Ayakkabıyı ev dışında bir ortamda giymişsiniz.
* Ayakkabıyı kalıba koymuşsunuz.

Ayakkabıyı ilk giydiğinizde canınızı yakmış söylediğiniz kadarı ile sizde açar diye birkaç kez daha denemişsiniz.Mantık olarak doğruda olsa bunu bir gün sonra tekrar deneyip ardından ayakkabıyı dışarıda giydiyseniz güzelce temizleyerek(hatta ilk bir hafta içinde çoğu büyük mağaza buna birşey demez zaten yasalarca ilk 1 hafta koşulsuz iade edebiliyorsunuz.) geri verebilirdiniz.Evde giydim sıktı,sonra ertesi gün tekrar evde giydim yine sıktı ayak yapıma uygun değil diyerek geri iade edebilirdiniz.

Bende inci'den aldım sıkıyordu çok kalıba verdim 3 gün kalıpta durdu şu an sorunsuz ;)

Firmanın müşteri memnuyinetine verdiği öneme bakar bu.

Çağrı'da yazmış zaten ama bende yazıyım çünkü bende bu sektördeyim; Ayakkabını büyük ihtimalle değiştirmeyecekler :( Sebep olarakta ayakkabıyı kalıba koymanı gösterecekler.Ayakkabını değiştirmezlerse Bence mahkemeye vermeyi düşünme,bu durumda kaybedersin çünkü :(

Ayakkabıyı kalıba koyduğumu kimse bilmiyorki? hem kalıba koyunca ayakkabının biyeri bozulmuyorki? benim kalıp dediğim evlerde kullandığımız plastik kalıplar. yani ayakkabıcıda kalıba koydurmadım.

Ayakkabıyı YKM den aldım. ama markası inci. şimdi bu şekilde geri iade ederlerse uyus olurum. başka bir inci mağazasına götürsem yinemi fabrikaya gönderelim diyecekler?

Ayakkabıyı kalıba koyduğumu kimse bilmiyorki? hem kalıba koyunca ayakkabının biyeri bozulmuyorki? benim kalıp dediğim evlerde kullandığımız plastik kalıplar. yani ayakkabıcıda kalıba koydurmadım.

Ayakkabıyı YKM den aldım. ama markası inci. şimdi bu şekilde geri iade ederlerse uyus olurum. başka bir inci mağazasına götürsem yinemi fabrikaya gönderelim diyecekler?

Ayakkabınızı İnci değiştirecek,YKM karışmaz bu işlere.Mağazanın giyilmiş üründe değiştirme yetkisi olduğunu sanmıyorum.Evet yine şirkete gidecek :(

Geri