astranın pazar süprizi!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan HSG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HSG

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
günaydın arkadaşlar benim de astram dün sabah bana pazar süprizi yaptı çeşmeye gidip sezonu açmak için plan yaptık sabah kalktım hazırlandım gidip nişanlımı alıp yola çıkıcam indim arabaya marş ilkinde almadım neyse ikincide immobiliser da spy var sanırım yine marş basmadı bile sonra kontağı kapa aç yaptım çalıştı park ettiğim yerden çıkıcam direksiyonda bi ağırlık hissettim az bi burnumu çıkarmıştım park ettiğim yerden kafamı çıkartıp bi lastiğe bakayım dedim pencereden bi de ne göreyim sol ön jant yerde benim:Dhaydeee dedim aldım geri arabayı indim aşağı sabah sabah uğraşıcaz dedim ve ilk lastik değiştirme macerama başlamış oldum ama allahtan herşey normal gitti yarım saat 45 dk da hallettim sadece bijonların üstündeki lastikleri sökmek için opel assistanceı aradım:D oda tornavidayla sök dedi ama olmadı o iş karga burun pense çok daha etkili oldu.istetmede bişey dikkatim çekti istetmem bridgestone turanza ama arabamdaki 4 lastik continental.acaba aracı aldığım arkadaşın bana bi numarası mı bu?üstündeki sağlam bridgestoneları çıkarıp bitik continentallerimi taktı!60bindeyken servis araba lastik ister demişti 73bin oldu yeni patladı onuda lastikçiye verince farkettik ki daha önce aynı yerden patlamış ve kötü bi yama yapılmış.lastikçi benim lastiği yapamadı bu fitil falan atmış ama tutmadı bi türlü zaten havada yapmış lastik telleri çıkmış bikaç yerden.sabah sabah bunlarla uğraştım dün ama günü mahfetmedik yinede gittik çeşmeye ve baya eğlendik.gerçi yolda biraz tedirgin oldum sonuçta benim taktığim bi lastikti ondan bi iki durup kontrol ettim psikolojik olarak arada diğer lastiğin patladığını da düşündüm ama normal gitti herşey.fakat şuanda istetmem yok ve ön sağ lastik baya sıfır gibi gidik ama sağ lastik taş gibi bu şekilde pek yol yapmak istemiyorum ama lastiklerimide jant alıp değiştirmek istiyodum bu da bu aralar pek mümkün değil ne jant arıycak zamanım var nede buna uygun bütçem şu aralar.acaba çıkma iki lastik alıp önlere mi taksam diyorum arkalar gayet iyi çünkü.yada jant mı bulsam güzel 18'' 5x110.bildiğiniz bi enkei satan bi bayii varsa bildirirseniz çok iyi olur arkadaşlar.

usta ole gezme arac cekme yapar bısı olur gıt kumho lastık al 120 lıramı kac para tanesı yada one tkatıgın lastıgın yenı lastııgn ayınısndan dıger tekere al tak olede olur bak... on 2 lastık saglam olur tek tekr paraısnada kurtrmıs olursun cıkan tekerıde ıstepneye takarısn hem olmaz mı kı

mustafa gayet mantıklı geldi kardeşim ya bakayım bridgestoneun ölçüsüne arkalarla fln fark yoksa alayım turanza.desen farkı var gerçi ama bişey olmaz heralde ondan da jant alana kadar idare etsin yeter.

desen farkı farketmez olur mu?

farklı desenlerdeki lastikler kullanmak son derece tehlikeli..

Yeni aldıgımız arabayı rot balanscıya götürdüm. Söktügümüz ön tekerlekte 5 cmlik yarık oldugunu gördük ve mecburen değiştirmek zorunda kaldık. Lastiklerde bridgestone ve maalesef cumartesi günü ve akşam üzeri aynı lastikten bulamadık onun yerine rotbalanscı arkadaş %90 aynı desene sahip starmaxx marka lastigi tavsiye etti. 2 aydırda kullanıyorum. Şu an önde bridgeston ve starmaxx var. fiyatıda uygun 115 TL ye almıştım.

valla ben onu göze alamam benim dediğim önler aynı arkalar aynı marka olucak yani arkalar continental önler bridgestone turanza daha farklı kombinasyon bencede tehlikeli olur sonuçta en basiti fren mesafesi bile farkeder lastikten lastiğe.

bence de sakat ön lastikler kalk gidelim diyecek arkalar otur :)

iki ucu güzel değnek oldu valla:D jant alana kadar 1 ay idare etse ön bridgestone arka continentalle süper olur.

Geçmiş olsujn kardeşim..Valla can sıkıcı bir durum istersen bi jantcıları gez aynı modelden bıle belkı cıkarırsın bazen cok acaıp cıkma lastikler oluyor :)

Geçmiş olsun kardeşim başlığı yeni gördüm konuşmuştuk konuyu gerçi ama.

Eskişehirde bir ocak sabahı kahvaltı için hatunla aracın üzerindeki karları temizledikten sonra araca bakıyorum ben bunu ne zaman yay taktım diye. Neyse marş bastım ilk seferde aldı. Ama hala kendimi asfaltın üzerinde hissediyorum. Kaldırımdaki aracı aşağıya indirmek istedim vucudum sola dönüyor, direksyon dönmüyor !! Dedim direksyonda prob var. indim lastiklere bakmak için yine karlkarı temizledim ne göreyim 4 lastik birden inmiş.

Ne hissettiğini gayet iyi anlıyorum ;) Tekrar tekrar geçmiş olsun.

Geri