astram bazen nazlı...NEDENNN..!!??

yani araç resmen 2 - 3 saniye nazlandıktan sonra hızlanıyor...evet karakteristik bir özellik fikrindeyim herkezde aynı şikayet var ancak bir arkadaşımın astrasını kullandım onda bu sıkıntılar yoktu...bir çok etken faktörü tamamen kusursuz hale getirip uğraşmak gerekiyo yada amaaaannn boşver diyip bin gitsin demek.... yanlız dikkatimi çeken başka bişey var...motor soğukken yani normal sıcaklığına çıkıncaya kadar araba çok iyi devir alıyo....

Katalitik konvertörü kontrol ettir. Bazen tıknmadan dolayı böyle tepki verebiliyor.

ecotec motorun bi hantallığı var zaten

valla ben de vectra var. vectraların ne kadar hental olduğunu bilirsiniz ama ben astraya bindim araba uçuyo ve dediğin şeyi özellikle astra da yaptım yoktu ben de senin için iyice konuyu araştırdım buji baslıklarını kontrol etsen iyi olur..

acaba ısınan metal genleşir ve performansı etkiler mi bunu araştırmak lazım

benim de f kasa ecotek astra m var...Aynı problem bende de yaşanıyor.

bence normal

http://www.youtube.com/watch?v=msmh4K3LuUg videya baktığınızda arabanın 3. vitesde gittiğini görüceksiniz Opel'in benzinli modellerinin çoğunda bu durum mevcut 3 de uzarlar:D

Gazın Elektronik kumanda olmasının sonucu,2. ile 3. vites aralığı da büyük aracın beyni yakıt - atık gaz- devir sayısı karışımının oranını beğenip hesaplayana kadar gerekli gaz gitsin emri yollamıyor. Ben bazen sıcak mevsimde yokuşta donup kalıyorum çevredekilere komik düşüyorum. Beyinin yeniden programlanması ile çözülebilir herhalde , sport tuşu ile biraz daha iyileşiyor o zaman gazda tutunuyor bu sefer haşır haşır benzin tüketiyorsun.

Geri