Astra K Park Sensörü Uyarı Sesleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mbu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mbu

Kayıtlı Kullanıcı
27-Gaziantep
Merhabalar. Astra K kullanan pek çok kişinin de rahatsız olduğu gibi trafikte durduğunuz esnada aracın önünden arkasından bir insan geçince park sensörü uyarı sesleri çok rahatsız edici bir düzeyde ötüyor/bipliyor. Ne kadar inceleme yaptıysam da bu sesi "kısmanın" bir yolunu bulamadım. Kırmızı ışıkta durunca sürekli elim park pilotu kapatma düğmesinde bekliyor bu gereksiz ses çıkmasın diye. İşin gıcık tarafı aracın dışından bile çok net duyuluyor. Bu işi çözebilecek bir kahraman varsa çok büyük dua alır :)

Bonus soru: Servisin veya yetkin bir oto elektronikçinin araçtaki Intellink 4.0'daki 'hareket halinde video oynatma' özelliğini etkinleştirmesi sizce mümkün mü? (Necvox'larda kullanıcı bunu sağlayabiliyor ancak Opel Intellinklerde sanırım bu seçenekler kullanıcıya açık bırakılmamış)

Park yardimcisini config menuden kapatamiyormusunuz? Benim aracta kapatabiliyorum dugmeden edegil park yardimcisini ayarlar kisminda kapatmaktan bahsediyorum

Elbette tamamen kapatmayı biliyorum ama ben tamamen kapanmasını değil sesin "kısılmasını" istiyorum. Çözmeyi istediğim sorun bu.

bu soruna bir cevap bulabildiniz mi . bende bakınıyorum da.

Aslinda iyi bi elektronikci onune bir direnc yada yukseltici koyarak cozebilir diye dusunuyorum

Yani potansiyometre koyarak cozebilir sorunu

Bu olay Ford tarafından kolayca çözülmüş, aracın önünden geçenler olursa Ön hoparlörlerden, arkadan geçen olursa arka hoparlerlerden ses geliyor. Bu seste yakınlığa göre şiddeti azalıyor veya artıyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Zafer715
Dedigim gibi kafanizi agritan hoparlorun onune bi potansiyometre koydurarak sorununuzu cozebilirsiniz

Zaten ön sensörlerden gelen sesle arka sensörlerden gelen sesler farklı.
Bu park asistanınn sesleri kapılardaki hoparlörlerden geliyor diye biliyorum. Onlara müdahale edilirse normal müzik radyo vs de etkilenmiş olmaz mı?

Geri