Astra J Monroe süspansiyon

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mrtasci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mrtasci

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba,

Sert süspansiyon sevmeyen bir insanım. Forumdan okuduğum kadarıyla Monroe amortisor fiyat/performans olarak tatmin edici.

Merak ettiğim şu; amortisörü değiştirenler sadece ön amortisörleri mi değişitiriyor yoksa ön arka beraber mi?

İstanbul içerisinde (Topkapı bölgesi tercihim) Monroe amortisör satın alacağım / taktıracağım yer önerisi olan var mı?

Aracın modeli ne?

2012 model araç sorun yoksa bence hiç dokunma derim. Yazık olur.

Monroe oem üretim yapar yani orj. süspansiyonlar ile sertlik farkı yoktur yada hissedilemeyecek kadar azdır.

Orj. süspansiyondan daha yumuşak bir seri görmedim herhangi bir markada monreo dahil daha sert serileri var (monroe reflex).

Eğer yumuşak süspansiyon isterseniz ayarlı koni gibi markaların ayarlı süspansiyonlarından alıp en yumuşak ayarda kullanabilirsiniz ama unutmayın yumuşak süspansiyon yol tutuşunu azaltır virajlarda aracı yatırır yüksek hızdaki ani haraketlerde espye rağmen yoldan bile çıkarabilir.

02165868484 nolu telefondan monreo bayiilerini öğrenebilirsiniz.

2012 model araç sorun yoksa bence hiç dokunma derim. Yazık olur.

Sorun cok var :) ozellikle cukurlardan ve hiz kesme seritlerinden gecerken kendimi traktor kullaniyor gibi hissediyorum. Hem asiri sarsinti oluyor hem de takirti sesi geliyor.

Bir kere on sag amortisor takirti yaptigi ivin garantiden degisti. Gecen bakima goturdugumde supriz cikti; arka sag amortisor de patlamis o da degisecek. Garanti yeni bitti fabrikaya yazdilar ama onay gelmedi ben de sinirlendim yaptirmadim.
Bence on amortisor yine patladi ciddi takirti yapiyor.

Bunlarla ugrasana kadar monroe taktirayim rahat edeyim diye dusunuyorum. Ayarli bir cozum benim icin fazla cunku sadece yumusak modda kullanacagim.

Problemlerim boyle, halen monroe nun gereksiz oldugunu mu dusunuyorsunuz?

Vectra B ler için konuşayım, orijinal yerine monroe takılan vectralar leylek gibi havada geziyor. Başka araca takılabilir ama sizinki baya iyi bir araç, yazık etme gibi bir risk var.

Monroe oem üretim yapar yani orj. süspansiyonlar ile sertlik farkı yoktur yada hissedilemeyecek kadar azdır.

Orj. süspansiyondan daha yumuşak bir seri görmedim herhangi bir markada monreo dahil daha sert serileri var (monroe reflex).

Eğer yumuşak süspansiyon isterseniz ayarlı koni gibi markaların ayarlı süspansiyonlarından alıp en yumuşak ayarda kullanabilirsiniz ama unutmayın yumuşak süspansiyon yol tutuşunu azaltır virajlarda aracı yatırır yüksek hızdaki ani haraketlerde espye rağmen yoldan bile çıkarabilir.

02165868484 nolu telefondan monreo bayiilerini öğrenebilirsiniz.

Telefon icin cok tesekkur ederim. Reflex serisi evet sert ama orjinal serisi yumusak deniyor. Forumda bunu taktirip rahat edenler var. Zaten arabayi agresif kullanan biri degilim, guvenlik azalacak farkindayim ve buna dikkat ederim. Daha once golf kullaniyordum onun amortisorleri gayet normaldi. Alisamadim astranin sertligine. Sirf bu yuzden araba degistirmeyi dusundum ama o da ayri dert...

Bende şuanda jetta ile astra kullanıyorum arasında daglar daglarrr :) bazen cidden bu sertligi bezdiriyor insanı özellikle taşlı yollarda yamalarda vs.. hatta diyecektim neden opel diye ? golf tercih etseydiniz dicektimmkii zaten golfunuzde varmıs

Aslında günümüz şartlarına göre aşırı yumuşak kaçıyor VW süspansiyonları, golf IV zaten virajlarda viraj içinde kalan arka tekerleği havaya kalkabilen bir araç, opel normal VW yumuşak dersek daha doğru olur :D

Geri