Astra J Monroe süspansiyon

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mrtasci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bence araçlar normal, Türkiye şartları anormal.

Telefon icin cok tesekkur ederim. Reflex serisi evet sert ama orjinal serisi yumusak deniyor. Forumda bunu taktirip rahat edenler var. Zaten arabayi agresif kullanan biri degilim, guvenlik azalacak farkindayim ve buna dikkat ederim. Daha once golf kullaniyordum onun amortisorleri gayet normaldi. Alisamadim astranin sertligine. Sirf bu yuzden araba degistirmeyi dusundum ama o da ayri dert...

Moneo taktıranlar sizin gibi sıfıra yakın bir araca taktırmıyor, değiştirme zamanı gelmiş belli bir kilometreyi devirmiş ve sertleşmiş olan amostisörlerini değiştiriyorlar. Yeni amortisörlerde haliyle daha yumuşak oluyor. Yani sıfıra yakın GM amortisörü çıkarıp monreo takarsanız farkı olmayacaktır.

Mesela ben güvenlik için arka amortisörlerimi daha sert olan monreo reflexler ile değiştirdim. Çıkan amortisörler orj. GM 180bini devirmişlerdi, sağlam olanı reflexten bile sert hale gelmişti.

aracınız kısa sürede yüksek hızlara çıkabilecek bir araç yumuşak süspansiyonda araç yaylanmaya başlıyor bu yüzden fabrikasyon amortisörler sert oluyor.

Bence araciniza kw veya eibach spor yay takin sekmeleri daha aza indirecek ve araciniz daha sportif duracaktir.kullanan bir cok arkadasim var hepsi gayet rahat bir sekilde sikayetsiz kullanmaktadirlar

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ya refelex monroe takacağına en az bari 60-80bin km yap yazık o paraya.bir amortisörün ömrü 60 ila 80bin dir.

lastik ve lastik havaları da biraz etkili olabilir diye düşünüyorum

Astra J konfor, sarsmama açısından yine iyi sayılır.
Astra H olsa hepten işiniz var demek ki :) Bozuk yolları o yüzden sevmiyorum, hatta yol uzasa da güzergahımı değiştirdiğim çok olmuştur.
Fakat diğer taraftan sert yapının getirdiği ray üzerinde gidiyormuş hissi ve direksiyonun net tepkilerini çok beğeniyorum ayrı, konu dağılmasın.

Geri