İyi akşamlar Kaan Bey, benim tercihim Astra olurdu. Şu şekilde sebepleri sıralayabilirim:
-Astra'nın boyu ve tavan yüksekliği fazla, kesin olarak yorum yapamasam da bu durum kesinlikle iç hacimde Astra'yı öne geçirecektir. Golf 7'nin de Astra K'nın da içinde bulunalı 10 yıl olmuştur, bu yüzden tam yorum yapamayacağım ama etkisi olur muhakkak.
-Golf'teki 1.4 125 HP TSI nasıldır bilmiyorum ama ben 1.4 TSI içinde 122'lik makinadan başkasına güvenemiyorum. 160'lıklar hepten sıkıntı zaten. Bir sürü versiyonu olduğu için de bu Golf'tekinin ne kadar sorunlu olup olmayacağını kestiremiyorum. İyi araştırmanızı öneririm. Astra'daki 1.6 CDTI ise zincir bakımı hariç pek nazı niyazı olan bir motor değil. Ayrıca şu anki aracınızda da bu motor olduğu için biliyorsunuz da motoru.
-Astra dizel olmasına rağmen 9.4 saniyelik 0-100 verisi ile 9.1 saniyelik benzinli Golf'ten çok daha verimli bir iş çıkarıyor.
-Astra'daki Dynamic paket Golf'teki allstara göre nispeten daha dolu. Anahtarsız giriş gibi ekstralar gördüm.
-Golf Astra'dan 100-150k daha pahalı
Benim aklıma gelenler bunlar. Ek olarak bütçenize göre 2012-2016 civarı OM270 Mercedes motorlu A180 de bakabilirsiniz. 122'lik turbolu motor güzel çekiş sunuyor. 7G-Tronic şanzıman ile de uyumu güzel. Teknolojik olarak Carplay vs. olmadığı için geride kalabilir Astra ve Golf'e göre. Canlı canlı inceleyip beklentinize göre karar vermenizi tavsiye ederim.