Hadi bu aracı ürettirenler, sattıranlar sömürgeci dünya düzeninin bir parçası. Ya bu plazalarda çalışanlar sizin bizim gibi birileri ve araç satışında, ya da serviste ben bu insanların bazılarının davranışlarından vicdanen rahat olmadıklarını hissettim, bazıları da kendi dillendirdi zaten. (Yetkili servisin çalışanı, akü sorunuyla gelene akü ölü de olsa "şarj et gönder yapın" talimatı aldıklarını itiraf etti. O müdür yok mu o müdür! Çalışanların bir kısmını haline bıraksa anlatacaklar. Gerçi onu da haline bırakmıyorlardır muhtemelen.)
İnsan muhakkak çalıştığı kurumun prensiplerine uyacak ama bu prensipler pek te iyi niyet üzerine kurulu değilken, en azından olabildiği kadar vicdanıyla hareket ederek karşısındakini ileride karşılaşabileceği sorunlara dair ya da kurumun politikasının art niyet içerdiği ile ilgili bir nebze bilgilendirmeli ve varsa çözüm ile ilgili bir yol gösterebilmeli diye düşünüyorum. İnsanlığın gereği bu...
Galeri ve özel servisler için konuşursak; kötü işletmenin, yetkili satıcı ve servisten çok çok daha kötü olacağına eminim. Ama Allah'tan korkan biri kul hakkı yemekten çekineceğinden, özel servisin ve galerinin iyisi de yetkililerden katbekat iyidir.
Araç sahibinden alınmalı, bakım da sağlam bir özel servise yaptırılmalı diyorum.